Europa League KAA Gent op pad naar AS Roma

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
19 februari 2020     2 REACTIES

Deze donderdag trekt KAA Gent naar Rome om tegen AS Roma een goede uitgangspositie te verkrijgen voor de return van dit Europa League duel in Gent. Verwacht u dat trainer Jess Thorup voor een stunt kan zorgen in het Olimpico Stadion te Rome? De bookmakers sluiten dat in ieder geval niet uit en zetten daar een straffe odd tegenover! Op VoetbalGokken.be vindt u alles om de beste deal met uw bookmaker te kunnen sluiten.

Jess Thorup: “Italiaanse ploegen zijn altijd sterk”

Met AS Roma treft KAA Gent is de knock-outfase van de Europa League een sterke tegenstander. Trainer Jess Thorup zet zijn mannen schrap voor een zware match donderdagavond in het Olimpico Stadion. “Het is niet de gemakkelijkste ploeg. Een team als AS Roma heeft veel ervaring en is een topclub. Het zal zeer moeilijk worden. We weten dat Italiaanse ploegen sterk zijn. Het is een grote test voor ons om tegen een van de topploegen van Europa te spelen”, aldus Thorup tegenover het officiële clubkanaal.

AS Roma wint de wedstrijd
6.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.15
KAA Gent wint de wedstrijd
1.40

“Geweldige uitdaging”

Thorup is vol lof over Roma, maar onderschat de kwaliteiten van zijn ploeg ook zeker niet. “Als we goed zijn, maken we een kans tegen elk team. Het wordt een mooie ervaring, maar ook een geweldige test voor ons als team en voor elke speler individueel. Ik volg het Italiaans voetbal genoeg om te weten dat we voor een geweldige uitdaging staan”, zo zegt Thorup.

Paulo Fonseca: “Twee zware matchen tegen Gent”

De uitspraken van Thorup zijn misschien wel terecht, want de Italiaanse club is al een tijdje een subtopper in de Serie A. Ook in de groepsfase van de Europa League maakte Roma indruk. AS Roma-coach Paulo Fonseca is desondanks op zijn hoede voor de ploeg van trainer Thorup. “AA Gent is een goede ploeg die tweede staat in de Belgische competitie. Ze wonnen hun groep met topploegen als Wolfsburg en Saint-Etienne. We gaan twee zware matchen tegemoet”, aldus de coach op het Twitterkanaal van Roma.

Terugmatch

Op 27 februari speelt KAA Gent de terugwedstrijd in de Ghelamco Arena tegen AS Roma. Dan wordt duidelijk welke ploeg zich plaatst voor de achtste finales van de Europa League.

Statistieken

Zowel AS Roma als KAA Gent speelden voor de winterbreak al in de Europa League. De ploeg van Fonseca moest Wolfsberger AC, Mönchengladbach en Basaksehir achter zich houden in de groepsfase. Daarin was het Duitse Mönchengladbach de lastigste tegenstander voor Roma. In eigen huis werd het nog een 1-1 gelijkspel, maar op verplaatsing in Duitsland werd er met 2-1 verloren.

KAA Gent speelden in de groepsfase tegen AS Saint-Etienne, Oleksandria en VfL Wolfsburg. Er werd geen wedstrijd verloren en daarmee bereikte Gent de Knock-outfase van de Europa League zonder al te veel moeite en inspanning.

Head 2 Head

Het is niet de eerste keer dat Gent het Romeinse AS Roma treft in de Europa League. Elf jaar geleden speelden de Buffalo’s ook al tegen de Romeinse equipe. Zowel thuis als op verplaatsing had Gent weinig in te brengen. In Rome werd het 3-1, maar later in de Ghelamco Arena kreeg Gent de doelpunten pas echt om de oren. AS Roma slachtte de Buffalo’s met 1-7 af! Een regelrechte pandoering waar ze bij Gent zeker en vast aan zullen terugdenken.

Huidige vorm AS Roma

AS Roma is momenteel niet in bloedvorm. In de Serie A staat Roma op de vijfde plek en heeft achttien punten achterstand op koploper Juventus. Van de zeven competitiewedstrijden die dit jaar gespeeld zijn werd er één omgezet in een overwinning, één werd een gelijkspel en vijf gingen er verloren. Daarbij telt ook die van voorbije weekend. Van de nummer vier Atalanta werd met 2-1 verloren. In de Copa Italia werd Roma voorbije maand door Juventus (3-1) roegtijdig uit de beker geknikkerd.

Huidige vorm KAA Gent

Waar AS Roma zijn steken laat vallen, gaat KAA Gent vrolijk door. De ploeg van Thorup heeft dit jaar nog geen wedstrijd verloren. Van de zeven gespeelde matches wonnen de Buffalo’s er zes en werd er één een gelijkspel. Voorbije weekend was het KAS Eupen die de das om kreeg. AA Gent was in Eupen de baas over de thuisspelende ploeg (2-3). In de Belgische beker doet Gent dit seizoen niet meer mee. Eind vorig jaar knikkerde Sporting Charleroi met een 1-0 thuisoverwinning Gent uit het bekertoernooi.

Lappenmand

In de lappenmand van AS Roma bivakkeren Davide Zappacosta, Amadou Diawara en Javier Pastore door blessureleed. Doelman Antonio Mirante is herstellende van een meniscusblessure, maar wordt pas volgende maand terugverwacht. Middenvelder Nicolò Zaniolo kreeg voorbije maand te maken met een gescheurde kruisband en wordt dit seizoen niet terugverwacht op het veld. Dan zijn er bij Roma nog twee spelers die op moeten passen voor een prent. Spits Edin Dzeko en Jordan Veretout staan op scherp.

Het ziet er bij KAA Gent naar uit dat Roman Yaremchuk door een blessure beide matches tegen AS Roma aan zich voorbij moet laten gaan. Verder is de lappenmand bij KAA Gent tot heden toe leeg. De spelers die al vier gele kaarten achter hun namen hebben staan zijn Nana Asare en Jonathan David.

Prognose

Deze wedstrijd willen ook wij voor geen goud missen. We denken zelfs dat Gent ginds een goed resultaat gaat neerzetten. Onze voorspelling is: een 2-2 gelijkspel. Roma zal de voorsprong pakken, maar heeft niet de kracht om Gent helemaal onder de duim te houden. Denkt u er anders over of bent u benieuwd naar de overige odds? Check dan onderstaand overzicht en speel alvast mee.

Quoteringen AS Roma – KAA Gent

De Belgische wedkantoren pakken flink uit voor de wedstrijd op verplaatsing van KAA Gent in Rome. De hoogste odd van deze match x 6.00 keer de inleg wordt uitgekeerd als de Buffalo’s weten te zegevieren bij AS Roma thuis. Een gelijkspel krijgt met x 4.15 keer de inleg ook een zeer straffe odd mee. Een odd voor een overwinning van Roma is een ander paar mouwen, die staat genoteerd op x 1.40 keer uw inleg.

De Europa League match AS Roma – KAA Gent wordt gespeeld op donderdag 20 februari om 21:00 uur in het Olimpico Stadion te Rome. Weten de Buffalo’s als gladiatoren te strijden in het Italiaanse Rome en kunnen zij met een overwinning op zak huiswaarts keren? Speel via VoetbalGokken.be mee met de match van Gent en sla zelf ook toe als een Romeinse veldheer!


Reacties

riesjart
20 februari 2020

Gokje gedaan op Roma 2-1!

4 jaar geleden

goktopper
20 februari 2020

Mijn dertig euro x6.00 dat lijkt me wel wat $$$

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN