Europa League druk staat hoog bij Standard Luik vs. Lech Poznan

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 november 2020     2 REACTIES

In Groep D van de UEFA Europa League moeten Standard Luik en Lech Poznan er alles aan doen om bij de beste twee te horen. Deze donderdag speelt Standaard thuis tegen de Poolse ploeg. Met nog drie matches te gaan in de groepsfase kan de ploeg van coach Philippe Montanier zich geen puntverlies meer veroorloven. Trekt Standaard donderdag op Sclessin aan het langste eind of walst Poznan over de Rouches heen? Laat uw voorspelling achter bij de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be!

Philippe Montanier: “Poznan heeft kwaliteit”

Het wordt een zeer lastige taak voor Standard Luik om nog Europees te kunnen overwinteren. Mocht donderdag niet gewonnen worden van Lech Poznan dan zijn de kansen bekeken. Ook coach Philippe Montanier weet dat de tijd dringt. “De spelers zijn gemotiveerd en klaar om te vechten. Poznan is een team met een veel kwaliteit”, zegt de coach van de Luikse ploeg in zijn voorbeschouwing op het digitale clubkanaal.

Standard Luik wint de wedstrijd
2.48
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.50
Lech Poznan wint de wedstrijd
2.55

“Geen gemakkelijke match”

In Poznan had Standaard het al moeilijk toen het enkele weken geleden de heenmatch speelden. Montanier verwacht ook donderdag op verplaatsing een sterk Lech Poznan aan te treffen. “Deze match zal niet makkelijk zijn. We zullen de kwaliteit van het spel moeten verbeteren en onze vingers moeten kruisen om een resultaat te pakken, want op verplaatsing winnen in Poznan is geen sinecure”, zegt de T1 van Standaard tot slot.

Dariusz Zuraw: “We kunnen het nog goedmaken in de groep”

Lech Poznan-coach Dariusz Zuraw is hoopvol voor de terugmatch na de ruime overwinning (3-1) die het in eigen huis op Standard Luik boekte. “We proberen het spel terug te domineren wat niet eenvoudig is. Tuurlijk, op dit punt in de groep hebben we niet zo veel punten als we zouden willen. Maar ik weet ook dat we het nog kunnen goedmaken. We hebben ook een rol in de groepsfase van de Europa League”, zegt de coach van Poznan.

“Duidelijke, herkenbare speelstijl”

De coach wil op dezelfde voet doorgaan zoals het in de laatste matches al deed. “We willen het pad volgen dat we hebben uitgezet. We hebben een duidelijke, herkenbare, aanvallende speelstijl, die we natuurlijk nog willen verbeteren. We hebben steeds meer jongeren uit onze clubacademie in het eerste elftal, we willen ons blijven richten op deze talentvolle jeugd”, zo besluit Zuraw.

Statistieken

In Groep D gaan de Schotse Rangers aan kop met zeven punten. Ook Benfica heeft zeven punten, maar staat tweede omdat het in eigen huis gelijkspeelde tegen Rangers 3-3. Het Poolse Lech Poznan bevindt zich op de derde plek met drie punten.

Standard Luik heeft nog geen punt weten te pakken in de groep, maar daar kan donderdag wel verandering in komen.

Head 2 Head

De ontmoeting van 5 november dit jaar was voor Standard Luik en Lech Poznan de eerste in mensenheugenis. Lech Poznan speelden thuis in Stadion Meijski en won de match met 3-1. Maxime Lestienne wist tot scoren te komen namens de Rouches, maar dit was niet genoeg om Poznan van de drie punten af te houden.

Huidige vorm Standard Luik

Na de ontmoeting met Poznan heeft Standard Luik ook in de Jupiler Pro League niet meer gewonnen. Bij Royal Antwerp werd er een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept.

Voorbije weekeinde kwam daar de puntendeling thuis tegen KAS Eupen 2-2 nog eens bij. De laatste match die de ploeg van coach Montanier won was begin november de thuismatch tegen KV Oostende 1-0.

Huidige vorm Lech Poznan

Ook Lech Poznan begon de Europa League week niet met een overwinning. In de Poolse competitie werd het 3-3 tegen Rakow. De ploeg van coach Zuraw speelde thuis tegen de nummer twee en moet zelf genoegen nemen met de tiende plek in de competitie, maar heeft in de Europa League dus nog duidelijk zicht op overwintering.

Lappenmand

Coach Montanier kan donderdag geen beroep doen op William Balikwisha. De linksbuitenspeler heeft last van een schouderblessure dat hem sinds augustus dit jaar al in de lappenmand houdt. Ook Zinho Vanheusden is niet inzetbaar. De verdediger kampt met een gescheurde kruisband. Jackson Muleka is er door een spierblessure ook niet bij.

Ook coach Zuraw zal wat spelers missen als hij met zijn team naar Luik reist. De middenvelder Jacub Kaminski blijft achter door een blessure en ook aanvaller Filip Szymczak zal er door dezelfde reden niet bij zijn.

Prognose

Standard Luik is een team dat zeker en vast kan verrassen. Wij verwachten dan ook een overwinning van de Rouches op Sclessin. Onze wedtip is 2-1 voor de Luikse equipe. Check alvast onderstaand odd-overzicht en laat uw eigen voorspelling achter via VoetbalGokken.be!

Quoteringen Standard Luik – Lech Poznan

De Belgische wedkantoren schalen de quotering voor een gelijkspel het hoogst in. Er wordt gemiddeld x 3.50 keer uw inleg uitgekeerd als donderdagavond inderdaad het een gelijkspel wordt.

Een overwinning van Lech Poznan wordt ook hoog ingeschaald. Mocht Poznan winnen op Sclessin dan wordt u x 2.55 keer de inleg rijker. Een zege van Standaard staat in de pre-fase op x 2.48 keer uw speelbedrag ingeschaald.

De UEFA Europa League match Standard Luik – Lech Poznan wordt gespeeld op donderdag 26 november om 21:00 uur in het Maurice Dufrasne stadion te Luik. Grijpt Standaard drie punten en maakt het nog kans om iets te bereiken in de groep? De Belgische wedkantoren belonen u graag als u de juiste voorspelling weet in te vullen via VoetbalGokken.be!


Reacties

sporza
26 november 2020

Alle vertrouwen in een goed resultaat in Luik van Standaard

3 jaar geleden

allesof...
27 november 2020

De Rouches hielpen mij in het slot van de match nog met een beloning van de bookies!

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN