Europa League-climax voor Anderlecht, Gent, Genk en Standard

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
7 december 2016     8 REACTIES

Komende donderdag is het D-day in de UEFA Europa League. De laatste poulewedstrijden gaan bepalen wie er overwinteren in Europa en welke ploegen groepswinnaar worden. AA Gent is van de Belgische teams het meest in onzekerheid aan het leven. Ze bezetten momenteel plaats 3 en dat zou uitschakeling betekenen. Anderlecht, Racing Genk en St. Luik staan er in hun poules allen beter voor.

AA Gent moet winnen van Konyaspor

Het Turkse Konyaspor draait in de eigen competitie als een dolle: alleen van Fenerbahçe werd verloren. In de Europa League verloopt het echter een stuk stroever. Fier waren de Turken wel op de 1-1 thuis tegen Braga. Maar dat puntje – behaald op 20 oktober – is tot nu toe het enige wapenfeit gebleken. De Turken staan derhalve laatste in Groep H. De poule waarin AA Gent de meubelen gaat proberen te redden. Gent heeft het echter niet meer in eigen hand. De nummer twee – Braga – heeft één punt meer en speelt tegen het al lang en breed geplaatste Shakhtar. Mocht Braga donderdagavond weten te winnen van de Oekraïners dan doet de uitslag bij Gent – Konyaspor er niet meer toe. Echter eindigt het gelijk of wint Shakhtar dan kunnen de Gentenaren nog oprukken naar plek twee. Dat zou plaatsing voor de knock-outfase betekenen. Een scenario waar de bookies nauwelijks rekening mee houden, vooral omdat Gent op verplaatsing speelt. En iedere voetballiefhebber weet dat het in Europese duels kan spoken in Turkije. Toch is Gent volgens de wedkantoren licht in het voordeel. Hetgeen tot uiting komt in de pre-wedstrijd quoteringen. Een Gentse zege levert x 1,91 keer uw inleg op. Een Turkse maar liefst: x 4,00. Een puntendeling komt uit op een uitkering van x 3,50 maal het ingelegde bedrag.

Het duel in de Buyuksehir Torku Arena te Konya begint al om 17:00 uur dus de Belgen moet vroeg bij de les zijn. De thuiswedstrijd in de Ghelamco Arena leverde een fraaie 2-0 overwinning op voor AA Gent. Saief en Neto waren op 29 september dit jaar de gevierde doelpuntenmakers.

Trainer Hein Vanhaezebrouck moet alleen de Zweedse spits Emir Kujovic missen. Een rugblessure houdt hem voorlopig nog aan de kant. Voorin moet het dus komen van Coulibaly en de Fransman Perbet. De 0-0 tegen Westerlo van voorbije week zal niet echt helpen, maar Gent lijkt klaar om een prima match op de mat te leggen.

AA Gent is favoriet (!) – 1.91 !

Anderlecht op kousenvoeten naar volgende ronde

De sfeer bij RSCA is een stuk relaxter te noemen. De Brusselse ploeg is fier leider in Groep C en toonde voorbije matches veel goesting de goede vorm door te trekken. Deze donderdag gaat enkel nog beslist worden wie zich als groepshoofd mag melden bij de loting voor de knock-outronde. Anderlecht ontvangt in het Constant Vander Stockstadion de nummer twee St. Etienne. De Fransen hebben twee punten minder dan Paars-wit en kunnen dus bij een overwinning nog over onze landgenoten wippen. Trainer René Weiler wil dat echter niet zo ver laten komen, al werpt de topper tegen Club Brugge (komend weekeinde) natuurlijk wel zijn schaduw vooruit. Andy Najar is een twijfelgeval bij Anderlecht. In principe is hij weer fit en zou Saint-Etienne een prima tegenstander zijn om ritme op te doen, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Te vroeg inbrengen zou de kansen op een optreden tegen Brugge kunnen hypothekeren. Stanciu zal zeker wel meespelen. Hij is immers geschorst voor het competitieduel van deze zondag. Beide teams spelen met de gedachten om een B-elftal op te stellen, maar dat wil niet zeggen dat er om elke meter gestreden gaat worden. Juist de bankzitters willen zich maar wat graag tonen op het Europese podium.

De bookies hebben weinig fiducie in een Franse overmeestering. Een thuiszege wordt als meest waarschijnlijk geacht: x 2,25 keer uw inleg als Anderlecht de victorie kraait. Pakt Saint-Etienne onze landgenoten alsnog de koppositie in Groep C af? Dan keren de bookies x 3,20 keer uw inleg op deze uitslag uit. Speelt u liever op een gelijkspel? Bij een puntendeling ontvangt u x 3,30 keer uw inleg. Daarmee is dit ook gelijk de hoogste odd voor deze EL-match.

Anderlecht wint: 2.25 !

Standaard Luik moet vol aan de bak tegen Ajax

Standard heeft afgelopen dagen behoorlijk wat kopzorgen te verwerken gekregen vanwege de misgedragingen van hun supporters. De clubleiding besloot daarom drastische maatregelen te nemen: voortaan reizen er geen fans meer mee naar duels op verplaatsing. Geluk bij een ongeluk is dat het EL-duel tegen AFC Ajax thuis plaatsvindt. Luik kan dus rekenen op de steun van zijn supporters en zullen dat ook nodig hebben. De Nederlanders staan afgetekend eerste in Groep G. Luik heeft vijf punten minder dan de Amsterdammers en staat daarmee op de veilige tweede plaatst. Ze voelen echter de hete adem van de temperamentvolle Spaanse formatie van Celta de Vigo in de nek. Celta heeft namelijk evenveel punten als onze landgenoten. De Spanjaarden reizen af naar Griekenland en als daar Panathinaikos over de knie wordt gelegd moet Standaard winnen van Ajax. Het team van trainer Peter Bosz heeft echter nog geen wedstrijd verloren in de Europa League, dus dat zal bijkans geen simpele opgave worden. En dan moeten Paars-wit ook nog Diarra missen vanwege een enkelblessure.

De wedkantoren zien de kansen voor de Luikenaren in hun eigen duel nog wel zonnig in, maar alles hangt dus af van de uitslag in Griekenland. Mocht Luik ‘gewoon’ winnen dan is er natuurlijk niets aan het handje. Gokkers die op deze uitslag durven te spelen ontvangen na afloop dan ook een fraaie bonus: x 1,80 keer hun inleg. Gokt u op winst voor de Noorderburen? Dan valt u een uitkering van x 4,33 keer uw inleg ten deel als Ajax inderdaad Luik verslaat. Eindigt de match gelijk, dan hebben de bookmakers x 3,60 klaarstaan.

Standard Luik verslaat Ajax: 1.80 !

Genk strijdt om groepswinst met Bilbao

Luik is – weliswaar indirect – verwikkeld in een strijd met een Spaanse ploeg. Racing Genk is dat ook. De uitwedstrijd tegen Sassuolo zal gewonnen moeten worden om er zeker van te zijn dat Altétic de Bilbao achter zich gelaten kan worden. De Spanjaarden moeten op hun beurt zien af te rekenen met Rapid Wien. Zoals Bilbao als Genk hebben 9 punten. Racing staat eerste, maar het kan donderdag gemakkelijk nog stuivertje wisselen worden. Sassuolo en Rapid hebben niks meer om voor te spelen. Ze hebben beiden vijf punten en kunnen dus niet meer oprukken naar de tweede stek.

De wedkantoren verwachten dat Genk de koppositie in Groep F niet vast kan houden. Volgens de bookmakers is de ploeg uit de Serie-A favoriet. Een zege van de thuisploeg levert x 2,10 keer uw inleg op. Winnen de Genkenaren in Italië? Dan ontvangen spelers op een overwinning op verplaatsing x 3,50 de inlegde euro’s terug. Zet u vooraf in op een puntendeling, dan speelt u met een quotering van x 3,25 mee voor deze uitslag.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De Europa League-wedstrijden worden allemaal afgewerkt op donderdag 8 december 2016. Gent bijt om 17:00 uur het spits af. Anderlecht en Genk beginnen om 19:00 uur aan hun duel. Standaard Luik vormt het slotstuk van deze fantastische voetbalavond. Hun Europa League-climax start om 21:05 uur. Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 60 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

matchfixer
8 december 2016

Anderlecht redt het wel vanavond. Ik gok erop dat Genk, Gent en Standard ook in de knock-outfase van de Europa League terechtkomen.

7 jaar geleden

weddendat
8 december 2016

Vanavond lekker voetbalkijken! ;) Ik heb er goesting in.

7 jaar geleden

svend
8 december 2016

Om vijf uur begint Gent al. Snel nog even inzetten op een overwinning van De Buffalo`s.

7 jaar geleden

vincent...
8 december 2016

Ik ben klaar voor de wedstrijd van Anderlecht. Net nog even ingezet bij Bet777 voor een ruime overwinning van RSCA.

7 jaar geleden

mignole...
8 december 2016

Ik hoop dat we na de jaarwisseling nog vier teams in de Europa League hebben spelen.

7 jaar geleden

boekmak...
8 december 2016

Hopelijk is Genk Bilbao de baas.

7 jaar geleden

sportman
9 december 2016

Handig die mist. Nu speelt Genk vanmiddag. Ik wist toch al niet wat ik met deze vrije dag moest doen dus dat wordt nu voor de buis :)

7 jaar geleden

thijsb
9 december 2016

KAA Gent, bedankt voor die 0-1. Precies wat ik voorspelde. Mijn kaartjes zijn weer terug verdient.

7 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN