Erop of eronder voor Standaard Luik in Europa League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
11 december 2019     2 REACTIES

Komende donderdag mag Standaard proberen in de thuiswedstrijd tegen Arsenal. Inzet is kwalificatie voor de play-off en Luik moet daarbij ook nog met een schuin oog kijken naar de andere match uit poule F: Frankfurt – Guimaraes. De bookies verwachten een bloedstollend schouwspel en trekken de odds flink omhoog voor deze Europa League match. Welke uitslag voorspelt u? VoetbalGokken.be helpt u een handje met onderstaande voorbeschouwing waarin we een uiteenzetting van de trainers quotes, de statistieken en natuurlijk de gemiddelde odds bij de Belgische wedkantoren. 

Michel Preud’homme: “Arsenal is de grote favoriet”

Michel Preid’homme kijkt realistisch naar de aankomende Europese wedstrijd: “Er wacht ons donderdag tegen Arsenal een moeilijke match, maar het mooie is dat we er tot het einde voor kunnen knokken”, verklaarde trainer Michel Preud’homme. “We kunnen er thuis tegen Arsenal een galamatch van maken.” Waarop hij vervolgde en zei: “Arsenal is de grote favoriet, dat weet ik ook wel. Ik weet ook wel dat we de Europa League niet kunnen winnen, maar dit is een fantastische ervaring.”

Standard Luik wint de wedstrijd
3.60
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.50
Arsenal wint de wedstrijd
2.00

“Goed voor ontwikkeling en groei”

Preud’homme hoopt natuurlijk dat alles in een plooi gaat vallen voor zijn ploeg, maar mocht dat niet zo zijn, dan is de match tegen Arsenal alsnog ergens goed voor geweest: “Het is goed voor de ontwikkeling van mijn spelers en voor onze groei als ploeg. Dit is een beloning voor ons werk en geeft ons vertrouwen voor de rest van het seizoen”, besluit hij op het Nieuwsblad.be.

Interim trainer Fredrik Ljungberg: “Winst op Luik geeft boost”

Sinds het ontslag van trainer Unai Emery wordt Arsenal vanaf de bank geleid door de Zweed Frederik Ljungberg. Onder zijn leiding zal het naar Luik trekken om daar de Europa League ambitieus nog verder te laten duren: “Alleen een overwinning kan de jongens weer wat vertrouwen geven”, zei de Zweed, die voorlopig de leiding heeft over het Londense elftal na het ontslag van manager Unai Emery. “Ik weet zeker dat als we er een overwinning uit kunnen slepen, dat we uit deze situatie gaan komen”, aldus Ljungberg.

“Alles geven voor Arsenal”

De coach heeft niet alleen oog voor Luik, maar kijkt ook naar zijn eigen spelersgroep. Ljungberg: “Hoelang ik ook toezicht zou moeten houden op Arsenal, zolang ik hier sta zal ik alles geven. Ik moet weer een glimlach op de gezichten van mijn spelers toveren. De Europa League wedstrijd tegen Standard Luik winnen, kan daar een flinke boost in geven. We zijn al een tijdje samen bezig en het team heeft alle steun nodig. Laten we aan de slag gaan! Op naar Luik!”

Statistieken

Arsenal staat fier aan kop in Groep F. The Gunners hebben tien punten uit vijf matches, maar zijn dus nog niet zeker van plaatsing. Frankfurt volgt op één punt en Luik staat er drie achter op de Engelse ploeg. Luik is daarmee derde en houdt Victoria Guimaraes (ruim) achter zich. De Portugezen hebben slechts twee punten en zijn dus klaar in Europa.

Head 2 Head

Wie een lange lijst van historische matches tussen Luik en Arsenal had verwacht, die komt bedrogen uit. In 2009 speelden beide clubs in de Champions League tegen elkaar. Standaard kon toen twee keer over niks rapen. In eigen huis werd het 2-3 en op verplaatsing in Londen: 2-0. De match van 3 oktober jongstleden in Londen werd een nog hardere pandoering. Arsenal haalde flink uit tegen het team van MPH, het werd uiteindelijk 4-0. Maar de score had nog een pak hoger kunnen oplopen.

Huidige vorm Standard Luik

Na de zeperd tegen KV Mechelen heeft Luik zich weer goed hersteld. Buiten de 1-1 bij Guimaraes werden alle matches gewonnen, voorbije weekend werd er 2-2 gespeeld tegen Moeskroen, maar wist het zich in de Cup keurig te handhaven door Cercle Brugge uit het toernooi te wippen. Dankzij de 2-1 overwinning op Frankfurt doen de Walen nog volop mee in deze laatste speelronde van de Europa League groepsfase.

Huidige vorm Arsenal

Unai Emery is natuurlijk niet voor niets ontslagen door het Londense clubbestuur. The Gunners wonnen voor het laatst, houdt u vast: op 24 oktober! Toen was het met 3-2 te sterk voor Victoria Guimaraes. Echter maandagavond kwam daar plots verandering in doordat er op verplaatsing bij West Ham met 1-3 werd gewonnen.

Na de zege op Victoria Guimaraes werden er twee competitiewedstrijden verloren met als voorlopig dieptepunt de nederlaag thuis tegen Brighton: 1-2. Er werd in eigen stadion verloren van Eintracht Frankfurt in de Europa League: 1-2. En ging het in de extra tijd onderuit in de spectaculaire match om de EFL Cup. Liverpool bleek uiteindelijk de betere: 6-5! Bovendien werd er nog vier keer gelijkgespeeld in de Premier League en ook nog eenmaal in de EL (Guimaraes uit werd 1-1).

Lappenmand

De ziekenboeg van Luik wordt momenteel bevolkt door twee spelers: Noe Dussenne en Anthony Limbombe (beide knieklachten). Een potje klaverjassen is er dus niet meer bij in de Luikse lappenmand.

Bij Arsenal is het contingent van geblesseerde spelers net zo groot als bij Luik, al kan daar de komende dagen natuurlijk bij beide teams nog verandering in komen. Maar de knieblessure van verdediger Rob Holding en de dijbeenblessure van de Spaanse middenvelder Daniel Ceballos lijken niet tijdig over te zijn. Gecombineerd met de Luikse ziekenboeg is er dus nog wel een klaverjasgroepje te vormen.

Prognose

Onze voorspelling voor Luik – Arsenal is 1-1. Een uitslag waar beide ploegen wellicht niet veel aan zullen hebben, maar waar spelers via VoetbalGokken.be wel garen bij spinnen. De odds voor een draw zijn natuurlijk behoorlijk straf! Check onderstaande overzicht van alle gemiddelde quoteringen in het 1×2 spelsysteem. Kies uw uitslag en laat vandaag nog uw voorspelling achter om mee te spelen bij deze beslissingswedstrijd in de UEFA Europa League!

Quoteringen Standard Luik – Arsenal

Met deze schitterende wedstrijd in het geschied willen de Belgische gokkantoren u graag trakteren op hoog ingecalculeerde quoteringen. Voor winst van Standard staat met x 3.60 keer uw speelbedrag de hoogste odd genoteerd op het wedstrijdformulier. Een gelijkspel wordt met x 3.50 keer uw inleg al niet voor veel minder uitbetaald. Denkt u dat The Gunners zegevieren op Stayen dan wordt uw inleg x 2.00 keer meer waard.

De Europa League wedstrijd Standard Luik – Arsenal wordt gespeeld op donderdag 12 december om 18:55 uur in het Maurice Dufrasne stadion te Luik. Maak uw voorspelling voor deze topwedstrijd geld waard. Op de bookmakerspage vindt u de bookmakers die voor u paraat staan om uw voorspelling te noteren en de beste deal te sluiten.


Reacties

goktopper
13 december 2019

Toch knap van Luik om er een gelijkspel uit te toveren. Jammer dat ik dit vooraf niet had durven voorspellen.

4 jaar geleden

voetbal...
13 december 2019

MPH had ook nog wel kunnen winnen. Zo goed was Arsenal niet.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN