Club Brugge op return naar Manchester United in Europa League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 februari 2020     4 REACTIES

Deze donderdag wacht Club Brugge een straffe taak: Manchester United uitschakelen in het Europa League toernooi. Op Jan Breydel hield het voorbije week de Engelse grootmacht nog op een propere 1-1, maar spelen op Old Trafford is een ander paar mouwen. De bookmakers hebben dan ook een pak hoge odds klaarstaan voor een Brugse voetbalstunt!

Ole Gunnar Solskjaer: “Op Old Trafford moet het beter”

Ook Manchester United trainer Ole Gunnar Solskjaer beseft dat de strijd met Brugge nog niet gestreden is. De 1-1 is weliswaar een goede uitgangspositie voor de Engelsen, maar Solskjaer is op zijn hoede voor de Belgische gasten: “We wisten dat Club een goede ploeg was, ze bezorgden PSG en Real Madrid de nodige problemen in de Champions League. We hebben wel een goed resultaat geboekt, maar we moeten in eigen huis wel beter spelen”, aldus de Noorse coach bij Sporza.

Manchester United wint de wedstrijd
1.44
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.05
Club Brugge wint de wedstrijd
7.40

“Hopelijk kunnen we ons kwalificeren”

Solskjaer maakte voor de return een uitgebreide analyse van Club Brugge en van de pijnpunten uit de heenmatch: “Club kreeg te veel kansen naar mijn zin. Bij de eerste goal waren ze niet geconcentreerd, maar dat was ook bij onze goal het geval. Het was een vreemde wedstrijd, maar met 1-1 zijn we nog altijd op koers. Hopelijk kunnen we ons kwalificeren”, eindigt Solskjaer zijn voorbeschouwing.

Philippe Clement: “We hebben een mirakel nodig in Manchester”

Club Brugge coach Philippe Clement was zeer tevreden na de 1-1 op Jan Breydel en vergeleek die prestatie al met de straffe uitslagen uit de groepsfase waar Brugge tegen Real Madrid en Paris Saint Germain ook veel lof oogsten. “We hebben wederom een mirakel nodig in Manchester om United uit te schakelen. Maar we gaan ons volledig smijten: we hebben niks te verliezen!”

“United is de favoriet”

Clement kruipt voor deze terugmatch dan ook graag in de underdogpositie: “Normaal zijn wij altijd de favoriet, maar dat is nu niet het geval. United zal tegen ons gaan aanvallen en hopelijk kunnen wij daar een goede reactie op geven. De hele groep ziet naar deze match uit”, zei hij nog op de persconferentie.

Statistieken

De draw in Brugge kwam tot stand na een vroege goal van Club Brugge aanvaller Emmanuel Dennis. De 22-jarige goaltjesdief schatte een uittrap van doelman Simon Mignolet op waarde en rondde fraai af: 1-0.

Daarna werd het een pak lastiger om nog dicht bij de Engelse goal te geraken. United stelde voor de thee nog orde op zaken door middels Anthony Martial de 1-1 te forceren. De 24-jarige Fransman raakte het net achter Mignolet in de 36e minuut en tekende daarmee voor de eindstand. Hierdoor gaan beide ploegen op gelijk hoogte deze return in en kan het duel nog alle kanten op donderdag.

Head 2 Head

De match van voorbije week is niet het enige spel dat recent is afgewerkt tussen beide elftallen. Ook in 2015 troffen beide clubs elkaar. Toen ging de Belgische ploeg thuis al zwaar onderuit: 0-4. Die pandoering volgde destijds wél op een kansloze 3-1 nederlaag in Manchester. Kortom: de situatie is nu een pak anders!

Huidige vorm Manchester United

Club Brugge coach Clement zei het al in zijn perspraatje: “Je kan niet zeggen dat ze niet in hoogvorm steken, want ze winnen op verplaatsing van City én van Chelsea.” Voorbije weekend kwam daar nog de 3-0 thuiszege op Watford bij, waardoor de troepen van Solskjaer ongetwijfeld met een proper gevoel toewerken naar de match van donderdag.

Huidige vorm Club Brugge

Naast de opmerking over United liet Clement in zijn praatje met de media ook horen dat hij zich zorgen maakt om zijn eigen ploeg. Na de 1-0 overwinning op Charleroi luidde hij zelfs de noodklok: “Ik ben uiteraard blij met het resultaat, maar met de manier waarop kan ik minder tevreden zijn. Ik weet dat mijn spelers in principe beter kunnen en dat kwam er minder goed uit”, aldus de Brugse oefenmeester in een eerste reactie. “De overwinning tegen Charleroi kwam er minder op kwaliteit, des te meer op mentaliteit”, omschreef hij de huidige vorm van zijn elftal treffend.

Lappenmand

Waar Clement ontevreden is over het spel van zijn formatie, kan hij wel met een gerust hart het medisch rapport openen: er staan namelijk geen blessuremeldingen op!

Bij thuisploeg United wél een drietal zorgenkindjes: Scott McTominay is al sinds de winterwende out bij Manchester. Het zal spannend worden om tijdig fit te geraken en dan nog is de kans klein dat McTominay direct mag aantreden in deze belangrijke match. Datzelfde geldt voor topspits Marcus Rashford. Wellicht dat Rashford nog wel kan invallen, want hij is zo goed als herstelt van zijn rugblessure. Paul Pogba speelt op zeker niet: de Franse vedette is al sinds eind 2019 out en zal voorlopig nog wel even in de lappenmand verblijven.

Prognose

Onze voorspelling is dat Club Brugge strijdend ten onder zal gaan. Een 2-1 eindstand betekent goed nieuws voor iedereen die op winst van Manchester gaat spelen, maar uiteraard een pak minder goed voor de Brugse-fans. Welke uitslag verwacht u? Check de bijbehorende odds in onderstaand overzicht van de gemiddelde quoteringen bij de bookies.

Quoteringen Manchester United – Club Brugge

Het minste geld kan verdiend worden als de uitslag is zoals de meeste volgers verwachten: winst van de Engelsen. Spelers die inzetten op United pakken dan x 1,44 keer hun inleg. Straffer wordt het als United niet wint. Een draw gaat gemiddeld al voor x 4,05 keer uw inleg over de toonbank.

Winnen onze landgenoten op Old Trafford? Dan is het dubbelfeest bij de Belgische voetbalfans die meespeelden met VoetbalGokken.be. De gemiddelde quotering staat in dat geval namelijk op x 7,40 keer het ingelegde speelbedrag!

De UEFA Europa League match Manchester United – Club Brugge wordt afgewerkt op donderdagavond 27 februari en vangt aan om 21:00 uur in de legendarische voetbaltempel Old Trafford. Speelt u mee donderdag? VoetbalGokken.be heeft voor elke uitslag de strafste odds in petto, dus aarzel niet en maak uw voetbalkennis te gelde!


Reacties

bobgok
25 februari 2020

Niets is onmogelijk. Club moet er gewoon vol voor gaan!

4 jaar geleden

sporza
27 februari 2020

Dit wordt echt heel moeilijk voor Club. Ik hoop dat ze winnen, maar daar gok ik toch maar niet op.

4 jaar geleden

goktopper
27 februari 2020

Dit wordt natuurlijk een zege van United.

4 jaar geleden

bluearmy
28 februari 2020

Nu maar voor kampioenschap gaan!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN