Chelsea en Arsenal strijden om eindzege in UEFA Europa League 2018-2019

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
27 mei 2019     7 REACTIES

Rode Duivel Eden Hazard kan met een hoofdprijs afscheid nemen bij Chelsea. Komende woensdag staat Hazard namelijk in de UEFA Europa Leaguefinale tegen Arsenal. Twee Engelse team die gaan bekampen wie zich tot eindwinnaar mag kronen. De Belgische wedkantoren hebben goesting in deze topmatch en zien grote kansen voor Chelsea en Hazard. Hoe kijken de trainers van beide elftallen ertegenaan en wat zijn de actuele odds? VoetbalGokken.be blikt vooruit op de Europa League 2019 in Baku, Azerbeidzjan.

Chelsea-trainer Sarri: “Arsenal is aanvallend sterk en moeilijk te bespelen”

Chelsea won in 2013 dit prestigieuze toernooi al eens door Benfica met 2-1 te verslaan. Trainer Maurizio Sarri verwacht weer een dergelijke uitslag, want hij weet dat het niet gemakkelijk gaat zijn tegen The Gunners: “Een wedstrijd tegen Arsenal is normaalgesproken een hele open wedstrijd. Ze hebben met Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang twee zeer gevaarlijke spitsen. Sowieso is Arsenal aanvallend heel sterk. Ze zijn agressief, kunnen goed druk zetten en het is een elftal dat moeilijk te bespelen is. In zo’n duel zou Ruben Loftus-Cheek bij ons een belangrijke rol hebben gespeeld. Maar hem zijn we helaas nog een tijd kwijt. Hoelang dat is? Ik denk dat hij over vier tot zes maanden weer aan trainen kan gaan denken.”

“Finale winnen heel belangrijk voor ons”

“Het is niet zo dat we deze finale wilden spelen om ons te verzekeren van Champions League-voetbal, zeker niet”, verzekert de manager woensdag. “We wilden de Champions League bereiken via de competitie, en daarnaast wilden we een prijs winnen. Dat is de reden dat we deze finale belangrijk vinden”, aldus Sarri.

Eden Hazard: “Kansen in finale altijd fiftyfifty”

Hazard won de trofee al eens, maar wel dolgraag met een prijs afscheid nemen van Chelsea. Onze landgenoot is dan ook helemaal klaar voor de confrontatie met Arsenal: “Ik heb deze trofee al eens gewonnen met Chelsea, maar ik wil hem een tweede keer binnenhalen”, vertelde hij tegenover RMC Sport. “We zullen er alleszins alles aan doen. We bereiden deze wedstrijd op dezelfde manier voor als een duel in de Premier League. De intensiteit zal alleszins dezelfde zijn. Het zijn twee grote teams met enorm goede spelers. Hun trainer is bovendien een Europa League-specialist. Maar in een finale is het sowieso 50-50.”

Arsenal-coach Unai Emery: “Chelsea is sterk spelend team”

Coach Unai Emery weet dat Arsenal misschien niet de uitgesproken favoriet is in deze Londense derby in Azerbeidzjan, maar iedereen binnen de club beseft wat voor een unieke kans zich hier aandient. Emery is fier op de prestaties en hoopt er tegen Chelsea nog een vervolg aan te breiden: “We spelen in eerste instantie natuurlijk voor een hoge klassering in de Premier League, maar we zijn nu volledig gefocust op dit toernooi. En dat moet ook, want Chelsea is een goed elftal, met een goede coach en een sterke speelstijl. Maar wij zijn klaar om grootste dingen te laten zien in Baku”, zegt hij in de Daily Mail.

”Het wordt een straffe finale”

Emery en Sarri zijn geen onbekenden voor elkaar. Beide trainers volgen elkaars verrichtingen op de voet en er is sprake van duidelijk wederzijds respect voor de prestaties: “Chelsea is als derde geëindigd in de Premier League – boven ons dus –  en ze staan ook niet voor niks in deze finale. Ik heb enorme waardering voor Sarri. Hij is een hele goede trainer. Als ik wedstrijden van Chelsea bekijk, dan zie ik duidelijk de hand van Sarri. Het wordt een straffe finale.”

Road to final

In de halve eindstrijd stuurde de Londense ploeg Eintracht Frankfurt naar huis, maar had het wel een verlenging nodig om de Bundesliga ploeg te verslaan. Arsenal gaf in de halve eindstrijd tweemaal zijn visitekaartje af door tegenstander Valencia zowel thuis als op verplaatsing te trakteren op een fikse pandoering: 3-1 in Londen en 2-4 in Valencia.

Voor die halve eindstrijd hadden beide Engelsen ploegen al de nodige hordes genomen. Chelsea won achtereenvolgens van Malmö FF (die bij KRC Genk in de poule zat), Dinamo Kiev en Slavia Praag; die Genk in de zestiende finale uitschakelde. Arsenal wist onder meer Dries Mertens te verslaan. The Gunners wonnen na de groepsfase achtereenvolgens van BATE Borisov, Stade Rennes en dus ook van Napoli.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Europa League finale

De wedkantoren zien Chelsea als de favoriet. Winnen The Blues dan ontvangen spelers die hierop hebben gegokt x 2,42 hun inleg. Speelt u op Arsenal? Dan is de huidige pre-wedstrijdquotering x 3,05. De hoogste odd wordt uitgekeerd bij een draw en dus ook extra tijd: x 3,35 wordt dan uitgekeerd ongeacht of de beslissing in de verlenging of vanop elf meter plaats gaat vinden.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De UEFA Europa League finale seizoen 2018 -2019 tussen Chelsea en Arsenal wordt gespeeld op woensdag 29 mei om 21:00 uur in het Baku Olympic Stadium in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku. Welke ploeg uit Londen reist terug met de Europa League beker? Bekijk de odds via voetbalgokken.be en zet nu in op uw favoriet! Gaat Hazard met een knaller weg bij Chelsea of wordt het een anticlimax doordat Arsenal met de prijs gaat lopen? Goede voorspellers worden zelf winnaar, dus laat deze kans niet lopen en doe mee!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

allesof...
28 mei 2019

Het zou mooi zijn als Hazard nog een feestje te vieren heeft voordat hij vertrekt ;)

5 jaar geleden

weddendat
28 mei 2019

Denk dat Arsenal de beste papieren hiervoor heeft.

5 jaar geleden

leovandere
28 mei 2019

Het gaat gelijk op. Het moet beslist worden met strafschoppen en dan is het Chelsea die aan het langste eind trekt.

5 jaar geleden

goktopper
29 mei 2019

Ik gok gewoon op The Blues en zie wel wat ik er aan verdien!

5 jaar geleden

hazarddd
30 mei 2019

Een waardig afscheid van Hazard ;)

5 jaar geleden

hansd
30 mei 2019

Ik heb de plank mooi mis geslagen met mijn 1-1 voorspelling bij de weddies.

5 jaar geleden

jupiler...
30 mei 2019

een te gekke match. Vier doelpunten van Chelsea! Hoppa!

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN