Anderlecht naar Griekenland voor cruciale EL-return

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 februari 2016     0 REACTIES

Royal Sporting Club Anderlecht zet aanstaande donderdag het Europese avontuur voort in Griekenland. Onze landgenoten spelen dan op verplaatsing tegen Olympiakos Piraeus. Trainer Besnik Hasi en zijn spelers reizen met een goed gevoel richting de Griekse club. Afgelopen week speelde Anderlecht thuis en won met 1-0 van de Griekse club. Is dat ene doelpunt voldoende om Anderlecht te laten overleven in Athene? Het wordt alles of niets in deze cruciale Europa League-match.

“Het wordt nog een moeilijke terugmatch”

Anderlecht won vorige week donderdag de Europa Leaguewedstrijd van Olympiakos. Trainer Besnik Hasi is gematigd tevreden. “Het wordt nog een moeilijke terugmatch.” Kara Mbodji was verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de heenwedstrijd: “Het was een moeilijke match”, bekent Hasi in aanloop naar de return. “Het was heel belangrijk om de nul te houden en om toch één of twee keer te proberen scoren. Maar al bij al hebben we een vrij complete prestatie geleverd. We hielden de nul en dat geeft vertrouwen,” zegt de oefenmeester van Anderlecht.

Toen Kara Mbodji de verlossende 1-0 leek te maken, keurde de lijnrechter het doelpunt tot ieders verbazing af. Hasi: “Eerst waren we door het dolle heen tot we zagen dat het doelpunt afgekeurd werd. Gelukkig zag de vijfde man achter de doellijn dat zijn collega in de fout was gegaan en werd het doelpunt toch nog goed gekeurd. We weten al langer dat Kara een wapen is op stilstaande fases, alleen moeten we die statistieken nog wat opkrikken.” De oefenmeester was ook te spreken over wintertransfer Stephane Badji. “Hij bracht evenwicht in de ploeg, iets wat we voordien niet altijd hadden. Hij wordt ook door de fans op handen gedragen: het is niet het type dat begint te dribbelen, maar het liever sober houdt.”

Helse sfeer

Donderdagavond staat de return in Athene op het programma van RSCA. “1-0 blijft een gevaarlijke uitslag”, weet ook Hasi. “Het wordt een moeilijke match in een helse sfeer. Daarom moeten we ervoor zorgen dat we met de juiste mentaliteit aan de aftrap komen. Er zit veel kwaliteit in het Griekse elftal, dat ook nog eens perfect georganiseerd is. Voor mij zijn ze nog altijd de favoriet. Maar hoe langer het 0-0 blijft, hoe dichter we bij de kwalificatie komen. Olympiakos zal moeten komen, dus misschien kunnen we de ruimte die ze zullen weggeven wel benutten”, besluit Hasi in Het Nieuwsblad.

“Het thuisdoelpunt geeft ons geen enkele garantie”

Silvio Proto speelde tegen Olympiakos een goede match. De sluitpost pakte de ballen die hij moest pakken en gaf Olympiakos dan ook weinig kansen. Eén keer werd hij geklopt, maar de bal van Brown Ideye strandde op de paal. “Onze defensie was vandaag super en volgende week in Athene zullen we even goed moeten verdedigen”, vertelt de doelman van Paars-wit. “Het thuisdoelpunt geeft ons geen enkele garantie. De kansen vooraf waren fiftyfifty en dat is nog steeds zo. In Griekenland zal het warm worden. Olympiakos is van Champions League-niveau.” Proto hoopt dan ook dat Anderlecht sterk genoeg is om deze match te kunnen winnen. “Deze standvastigheid moeten we proberen vast te houden”, aldus Proto in Het Laatste Nieuws.

“Ik ken de kwaliteiten van Anderlecht”

Marco Silva, de trainer Olympiakos, kijkt hoopvol uit naar de ontmoeting met Anderlecht. “We hebben in de Champions League bewezen wat we waard zijn. We moeten nu voortgaan op ons elan, zelfs al is de situatie anders. We spelen niet langer voor punten, maar voor rechtstreekse kwalificatie”, zei Silva. “Ik ken de kwaliteiten van Anderlecht en bij uitstek die van Defour en Djuricic. Ze hebben, net als enkele andere jongens, de klasse om het verschil te maken”, besluit Silva. Manuel Da Costa, de centrale verdediger van de Griekse club vult zijn trainer aan. “Ik ken de kwaliteiten van Anderlecht en die mogen we zeker niet onderschatten. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden”, zegt Da Costa volgens Het Nieuwsblad.

Pre-wedstrijd quoteringen

De pre-wedstrijd quoteringen bij de bookmakers voor deze returnwedstrijd zijn aantrekkelijk genoeg om een gokje te wagen. Een overwinning van Anderlecht krijgt van de Belgische wedkantoren een x 1.60 notering mee. De odds voor een gelijkspel zijn met x 4.00 ook niet mis. Zet u 25 euro in dan is uw inzet 100 euro waard als de wedstrijd gelijk eindigt. Winst voor de ploeg uit Athene wordt beloond met x 5.25.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De Europa Leaguewedstrijd Olympiakos Piraeus – RSC Anderlecht wordt gespeeld op donderdag 25 februari om 21:05 uur in het Georgios Karaiskákisstadion te Athene. Gaat Anderlecht het redden om door te stoten naar de volgende ronde van de Europa League of slaan de Grieken toe in eigen huis? Zet in op uw favoriet en speel mee via VoetbalGokken.be! Pak snel uw bonus bij Unibet en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN