Kampioensmatch van Nederland: Ajax Amsterdam vs AZ Alkmaar

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
23 april 2021     1 REACTIE

In de Nederlandse Eredivisie kan Ajax Amsterdam deze zondag tegen AZ Alkmaar landskampioen worden. Daarvoor moeten de Amsterdammers wel winnen in hun eigen Johan Cruijff Arena. De nummer twee PSV Eindhoven moet op haar beurt punten verspelen in de thuismatch tegen FC Groningen. Kunnen de kurken van de fles? Voorspel de primus en vier mee met VoetbalGokken.be!

Erik ten Hag: “Zondag tegen AZ 100% geven”

Ajax Amsterdam staat het ganse seizoen al op de eerste plek van de Eredivisie en kan dat zondag bekronen met de landstitel seizoen 2020 – 2021. Voorbije donderdag hadden de Amsterdammers al een flinke stap richting het kampioenschap kunnen zetten, maar de ploeg van coach Erik ten Hag liet dure punten liggen in de thuismatch tegen FC Utrecht (1-1). De coach weet dat ze zondag alles uit de kast halen als ze de topper tegen AZ Alkmaar bekampen. “Het gaat niet op 99 procent, het zal op 100 procent moeten. We moeten deze match winnen en geconcentreerd voetballen”, zegt de coach van de Amsterdammers in zijn voorbeschouwing op de mogelijke kampioensmatch.

Ajax Amsterdam wint de wedstrijd
1.51
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.45
AZ Alkmaar wint de wedstrijd
5.15

“AZ is goede tegenstander”

De Amsterdammers moeten deze topper tegen AZ uit Alkmaar winnen én nummer twee PSV moet dan punten verspelen tegen FC Groningen. Volgens de Ajax-trainer wordt het voor zijn equipe niet evident om zomaar even drie punten te rapen.  “AZ is gewoon een heel goede tegenstander. En als wij niet goed zijn, schieten we onszelf in de voet. Dus als we er een mooie week van willen maken, moeten we winnen”, aldus de T1 van Ajax aan het slot van zijn relaas.

Pascal Jansen: “Nog wat recht te zetten tegen Ajax”

Bij AZ Alkmaar staat coach Pascal Jansen aan het roer. De provinciegenoten van Ajax zijn ze niet van plan mee te werken aan een mogelijk kampioensfeest in Amsterdam. AZ-coach Pascal Jansen: “Wij hebben zo onze eigen redenen om van Ajax te willen winnen. We hebben dit jaar al twee keer van ze verloren en hebben het een en ander recht te zetten”, vertelde de coach deze week aan AZ TV.

“We zijn beter en comfortabeler aan de bal”

De coach van AZ bouwt met zijn team aan een straffe reeks en wil dat zondag in Amsterdam niet doorbreken. Jansen heeft vertrouwen in zijn ploeg kan. “We zijn beter en comfortabeler aan de bal en hebben natuurlijk een hele sterke reeks achter de rug. Dat nemen we als vertrouwen mee, dus ik denk dat dit een uitgelezen mogelijkheid is om ook Ajax in die reeks mee te nemen”, zo besluit de coach van AZ zijn vooruitblik op zondag.

Statistieken

In de Nederlandse Eredivisie zijn nog vijf speelronden te gaan. Ajax is koploper met 73 punten. AZ Alkmaar staat op de derde plek en heeft met 61 punten er net zoveel als de nummer twee PSV Eindhoven. De Eindhovense ploeg speelt zaterdag thuis tegen FC Groningen. Alleen als AZ en PSV verliezen, is Ajax landskampioen 2020 – 2021.

Head 2 Head

Aan de laatste match in de Johan Cruijff Arena tegen AZ bewaart Ajax geen goede herinneringen. De ploeg uit Alkmaar kwam op 1 maart met 0-2 zegevieren in Amsterdam. Dit jaar speelde het team van coach Ten Hag al tweemaal in Alkmaar. Ajax won in januari de achtste KNVB Bekerfinale met 0-1 en de Eredivisie wedstrijd met 0-3 van AZ in het Alkmaarse AFAS Stadion.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax leek lange tijd het te kloppen team te zijn in de Eredivisie en in de Europa League. Het was AS Roma die de Amsterdammers een tik gaf in de halve finale van de Europa League. De Romeinen wonnen met 1-2 in de Johan Cruijff Arena en in Rome werd het een gelijkspel (1-1).

Voorbije weekeinde zegevierde de Amsterdammers nog wel in de Nederlandse bekerfinale tegen Vitesse Arnhem 2-1. Maar plots werd er midweeks toch terug gelijkgespeeld tegen de oude ploeg van KRC Genk-coach John van den Brom. FC Utrecht pakte een punt 1-1 in Amsterdam.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ-coach Jansen liet zijn vertrouwen in zijn team al doorschemeren en dat heeft er mee te maken dat de Alkmaarders werken aan een ongeslagen reeks. Begin maart verloor de ploeg van coach Jansen nog met 2-1 van Vitesse. Inmiddels zegevierde AZ vier matches op rij. Achter elkaar waren dat FC Twente 4-1, PSV 2-0, Willem II 0-1 en Sparta Rotterdam 2-0.

Lappenmand

Ajax kan zondag niet beschikken over verdediger Daley Blind die kampt met een gescheurde enkelband. De Argentijn Nicolás Tagliafico heeft al vier gele kaarten achter zijn naam staan en moet oppassen voor nog een prent.

AZ moet het zonder spelers Pantelis Chatzidiakos en Jeremy Helmer stellen. Chatzidiakos heeft een knieblessure en Helmer blijft achter in Alkmaar door een beenblessure. Owen Wijndal en Dani de Wit hebben ook vier gele kaarten achter hun naam staan en moeten zondag dus ook op hun tellen letten.

Prognose

Ajax heeft al bewezen snel te kunnen herstellen na een mindere partij. Dat gaat dit weekeinde ook zo zijn voorspellen wij. Onze wedtip is 2-1 voor de Amsterdammers. Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de strafste odds bij de bookmakers.

Quoteringen Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

De hoogste pre-odd van deze mogelijke kampioensmatch x 5.15 keer uw speelbedrag wordt uitgekeerd bij Unibet.be als AZ wint.

Komen de teams niet verder dan een gelijkspel? Met een quotering van x 4.45 keer uw inleg staat er in het 1X2 spelsysteem een straffe quotering voor u klaar. Een overwinning van Ajax staat op x 1.51 keer je inleg ingeschaald.

De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zondag 25 april om 14:30 uur in de Johan Cruijff Arena. Wint Ajax deze topper in Amsterdam of is het AZ die zegeviert? Laat uw voorspelling achter bij de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be!


Reacties

leovandere
24 april 2021

Ajax is de beste ploeg van Nederland op dit moment. Denk dat AZ niets te zoeken heeft in Amsterdam

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN