Hoge odds: Manchester City tegen Manchester United

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
27 januari 2020     4 REACTIES

Deze week de terugwedstrijden van de halve finales van de EFL Cup gespeeld. Dinsdagavond spelen Aston Villa en Crystal Palace hun terugmatch en woensdag is het de beurt aan Manchester City en Manchester United om te bepalen welke ploeg er in de finale komt te staan. The Cityzens hebben een voorsprong doordat zij de heenwedstrijd wonnen. Profiteer van straffe odds voor deze stadsderby door mee te spel via de bookmakers op uw favoriet.

Pep Guardiola: “Het volgende doel is United uitschakelen”

Manchester City-trainer Pep Guardiola heeft het er maar druk mee. City is in alle toernooien nog actief. Voorbije weekeinde werd de FA Cup gespeeld tegen tegen Fulham en staat zondag de Premier League wedstrijd tegen Tottenham Hotspur gepland. Nu is volgens Guardiola eerst de terugwedstrijd van de halve finale en stadsderby tegen United van belang. “De volgende is tegen United en dat is een kans om naar de finale van de EFL Cup te gaan.  Dat is ook ons volgende doel: United uischakelen”, aldus Guardiola tegenover de Engelse pers.

Manchester City wint de wedstrijd
1.36
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
5.25
Manchester United wint de wedstrijd
7.00
Exclusieve EFL Cup actie bij Ladbrokes!
ACTIE

“Steun van fans is belangrijk”

City slaagde erin om de heenwedstrijd te winnen bij United en dat is een goede start voor de match van woensdag, maar Guardiola beseft dat het nog niet gestreden is. “United blijft een goede ploeg. We hebben met 3-1 gewonnen, maar staan nog lang niet in de finale. Natuurlijk kunnen zij nog terugkomen”, aldus Pep. De toptrainer van City hoopt dan ook te kunnen rekenen op steun van de fans. “We hebben maar drie dagen om ons voor te bereiden tegen United. Hopelijk kunnen onze fans komen en ons stadion vol maken”, zo wenst de trainer van City.

Ole Gunnar Solskjaer: ”Direct er bovenop knallen”

Manchester United start deze stadsderby met een achterstand die volgens United-trainer Ole Gunnar Solskjaer nog goed te maken is. “United is nog steeds een grotere club dan City en dat moeten wij woensdag gaan bewijzen door er direct bovenop te knallen”, aldus Noorse trainer.

“Beslissend zijn door aan te vallen”

Solskjaer beseft dat dit geen gemakkelijke klus en weet waar Guardiola zijn team naar kan leiden. “Hij is een meester met zijn tactiek. Wij leren nog elke dag en dan is het goed om tegen een ploeg als City te mogen spelen. Traditioneel zijn we een team dat snel aanvalt en hopelijk hebben we in het Emirates Stadion meer de bal hebben en beslissend zijn als we aanvallen”, zo legt Solskjaer zijn doel uit.

Statistieken

De heenwedstrijd in deze halve finale werd door City met 1-3 gewonnen op het Old Trafford Stadion. Het team van trainer Guardiola wist al snel op voorsprong te komen. De Braziliaan Silva scoorde in de zeventiende minuut al voor zijn ploeg en Mahrez verzekerde dat in de 33ste minuut met zijn treffer nog eens extra. De pech was er voor United-speler Pereira die per ongelijk het net van zijn doelman geraakte waardoor City om 0-3 voorsprong kwam. Pas in de zeventigste minuut maakten United met een goal van Rashford de stand op 1-3 waardoor er nog een zware klus voor United staat wachten staat.

Head 2 Head

De stadsderby Manchester City en Manchester United trekt altijd al veel aandacht en gokplezier. Dat wisselt zich al jaren af. Dit maakt het zo leuk omdat de ene keer United zegeviert en vervolgens City weer te sterk blijkt te zijn. De laatste keer dat er geen winnaar van het veld stapte, was in het voorjaar van 2017.

In het Emirates Stadion bleef het scorebord negentig minuten lang op 0-0 staan. De laatste keer dat de teams tegenover elkaar kwamen te staan was de heenwedstrijd van de EFL Cup. De keer daarvoor was in het voorbije jaar toen de teams elkaar troffen in de Premier League. Manchester United wist City met 1-2 in hun eigen huis te overmeester en datzelfde deden Guardiola en zijn mannen in april voorbije jaar in het Old Trafford (0-2 voor The Cityzens).

Huidige vorm Manchester City

De ploeg van Guardiola is in januari goed van start gegaan aan het tweede deel van dit seizoen. Manchester City is al zeven wedstrijden gespeeld en ongeslagen. In de Premier League werd er een kleine twee weken geleden thuis gelijkgespeeld tegen Crystal Palace (2-2). Voor de rest heeft City momenteel weinig te vrezen gehad. Voorbije zondag kwam daar nog de gewonnen FA Cup wedstrijd tegen Fulham (4-0) bij.

Huidige vorm Manchester United

Bij Manchester United is de vreugde wat minder beladen. De ploeg van Solskjaer heeft duidelijk wat minder geluk gehad met de start van het tweede deel van dit seizoen. Manchester United kreeg al aardig wat slag te voorduren. In de Engelse competitie gingen drie van de vier wedstrijden verloren. Achtereenvolgend zijn dat Arsenal 2-0, Liverpool 2-0 en Burnley 0-2. Tussendoor werd de FA Cup wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers wel naar eigen hand gezet (1-0). United startte de week overigens goed door zondag met zes doelpunten (0-6) van Tranmere te winnen in de FA Cup.

Lappenmand

De medische staf van Manchester City maakt momenteel weinig uren. De zorgen zijn er nog om Leroy Sané weer snel op de been te krijgen. De Duitse linksbuiten is hard op weg naar zijn comeback en herstelt van een gescheurde kruisband. Begin februari wordt Sané terugverwacht, maar moet de wedstrijd tegen United nog even aan zich voorbij laten gaan. Voor Fernandinho en Raheem Sterling wordt het oppassen dat ze niet geschorst worden, want beide spelers hebben al vier gele kaarten op de teller.

Bij United zijn de problemen wat hoger. Solskjaer kopzorgen om zijn geblesseerde spelers Scott McTominay (knie), Paul Pogba (spronggewricht problemen) en Marcus Rashford (rugblessure). De medische staf van United heeft zijn handen eraan vol om de sterkhouders zo snel mogelijk fit te krijgen. Ook dreigt er een schorsing voor Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams en de Braziliaan Fred.

Prognose

Onze prognose luidt dat Manchester City doorgaat naar de finale van de EFL Cup. In eigen stadion en huidige vorm moet het The Cityzens toch lukken om er met een ruime zege goed uit te komen. Wij noteren bij Unibet.be dan ook een 3-0 thuiszege voor City. Verwacht u dat ook, hebt u een andere voorspelling of bent u benieuwd naar de alle wedstrijd odds? Check dan onderstaand overzicht om uw eigen deal te maken bij de bookies.

Quoteringen Manchester City – Manchester United

De hoogste odd van deze match wordt uitbetaald als Manchester United op verplaatsing weet te winnen van The Cityzens. U kunt uw inleg bij een zege van United dan x 7.00 keer retour verwachten.

Voor een gelijkspel zijn de bookies ook behoorlijk gul. Er wordt x 5.25 keer de inleg uitgekeerd als deze halve finale een gelijkspel. In dit geval zal het dan ook betekenen dat City doorstoot naar de finale. Wint Pep met zijn ploeg ook deze terugwedstrijd? Speel dan op een zege van Manchester City en ontvang uw inleg x 1.36 keer terug als The Cityzens doorgaan naar de finale.

De terugwedstrijd van de halve finale in de EFL Cup Manchester City – Manchester United wordt gespeeld op woensdag 29 januari om 20:45 uur in het Eithad Stadion te Manchester. Welke ploeg wordt de finalist van de EFL Cup en maakt nog kans op deze glanzende trofee? Maak uw voorspelling ook glansrijk en zet in op uw favoriet.


Reacties

tooskla...
28 januari 2020

Geweldige match om mijn centen eens op in te zetten ;)

4 jaar geleden

weddens...
29 januari 2020

Helaas voor United, maar ze moeten er vanavond echt aan geloven.

4 jaar geleden

riesjart
29 januari 2020

Gelijkspel, dan verlenging, penalty's en dan heeft City de finale te pakken.

4 jaar geleden

bobgok
31 januari 2020

Gespeeld op City en toen pakte toch United de overwinning!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN