Halve finale EFL Cup: Manchester United versus Manchester City

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
5 januari 2021     3 REACTIES

Deze woensdag treden Manchester United en Manchester City op Old Trafford aan voor de halve finale van de EFL Cup. De Belgische wedkantoren schalen de odds straf in voor deze stadsderby en kraker in de Carabao Cup. Denkt u vooraf te weten welk team er doorgaat naar de finale? Profiteer dan mee van de hoogste odds en de beste deals die u via VoetbalGokken.be kunt vinden.

Ole Gunnar Solskjaer: “Kans om finale te halen”

Manchester United kreeg met Everton (0-2) al een zware kandidaat voorgeschoteld om verder te geraken in de EFL Cup, maar met Manchester City staat er ook emotioneel een echte kraker te wachten voor de ploeg van coach Ole Gunnar Solskjaer. “We zijn blij dat we in de halve finale staan en natuurlijk is een halve finale ook tegen Manchester City een kans om naar de finale te gaan”, zo zegt Solskjaer in zijn relaas op de clubwebsite.

Manchester United wint de wedstrijd
3.45
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.55
Manchester City wint de wedstrijd
1.96

“Sindsdien ferm verbeterd”

Voorbije jaar speelden de stadsgenoten ook al tegen elkaar. Manchester City stootte toen door naar de finale van de Carabao Cup zoals de EFL Cup ook wel heet. “Voorbije jaar waren wij niet sterk genoeg om zelf de ticket voor de finale te veroveren van Manchester City. Ik denk dat we sindsdien ferm zijn verbeterd en we gaan opnieuw proberen in de finale te geraken”, aldus de coach van Manchester United aan het slot van zijn perspraatje.

Josep Guardiola: “Alles geven om in finale te geraken”

Manchester City heeft de laatste drie League Cups gewonnen en kan het record van Liverpool evenaren met een vierde overwinning. Voor City-coach Josep Guardiola dus de reden om op Old Trafford vol gas te gaan geven. “We laten nooit een match vallen en zeker deze match tegen Manchester United niet. We gaan alles geven om in de finale van de Carabao Cup te geraken”, zegt Guardiola in zijn voorbeschouwing op Manchester Evening News.

“Resultaat bij United mogelijk”

In de Engelse Premier League staat Manchester United hoger in de tabel dan Manchester City, maar dat is volgens Guardiola niet zeggen dat United sterker is. “Ik heb het zo druk met wat we elke dag moeten doen met de spelers die we hebben. Ik concentreer me alleen op de volgende match en dat is de derby tegen United. Normaal gezien moeten we daar een resultaat kunnen pakken”, aldus de coach van The Cityzens aan het einde van zijn verhaal.

Statistieken

In de kwartfinales van de Carabao Cup moest Manchester United zien af te rekenen met Everton. De ploeg van trainer Solskjaer won met 0-2 van The Toffees. Edinson Cavani en Anthony Martial schoten Manchester United naar de halve finale.

Manchester City kreeg ook een sterke tegenstander voor de kiezen in de kwartfinales van de EFL Cup. De ploeg van Kevin De Bruyn moest zien af te rekenen met Arsenal. The Cityzens kwamen al snel op voorsprong door een goal van Gabriel Jesus. Phil Foden, Riyad Mahrez en Aymeric Laporte scoorden ook voor hun ploeg. Arsenal-speler Alexandre Lacazette maakte een doelpunt voor The Gunners, maar dat was niet genoeg om de halve finales te bereiken.

Head 2 Head

Het gaat er altijd hard aan toe op Old Trafford als Manchester United en Manchester City elkaar bekampen. In januari voorbije jaar ook al de halve finale tegen elkaar. De heenmatch werd met 1-3 gewonnen door City. Enkele weken later volgende de terugmatch in het Etihad Stadion waard Manchester United met een schot van Nemanja Matic als winnaar van het veld kon stappen.

Huidige vorm Manchester United

De laatste match die coach Solskjaer en zijn team speelden was de Premier League match tegen Aston Villa. Op nieuwjaarsdag wisten de The Mancunians met 2-1 te winnen van Aston Villa. Een paar dagen eerder werd Wolverhampton Wanderers met 1-0 verslagen.

Huidige vorm Manchester City

Manchester City won in dit nieuwe jaar van Chelsea. In de Engelse Premier League werd het 1-3 voor The Cityzens. Het laatste doelpunt van City kwam van de voet van onze landgenoot Kevin De Bruyne. Net voor de jaarwende werd ook Newcastle United met 2-0 verslagen in het Etihad Stadion.

Lappenmand

Manchester United-speler Marcos Rojo kan door een kuitblessure deze woensdag niet van start gaan als stadsrivaal Manchester City op bezoek komt. Edinson Cavani is geschorst door de tuchtcommisie en mag woensdag niet in actie komen. Harry Maguire heeft vier gele kaarten en moet oppassen voor nog een prent om niet een match te hoeven brommen.

Manchester City treedt zonder Eric Garcia, Gabriel Jesus en Kyle Walker aan tegen Manchester United. Het drietal van City heeft gezondheidsklachten. Philippe Sandler is geopereerd aan zijn knie en is nog niet inzetbaar.

Prognose

Als Manchester United en Manchester City tegenover elkaar staan, is het altijd lastig te voorspellen wie er wint. Ook voor deze match is het gissen naar een winnaar. Wij denken dat City uiteindelijk aan het langste eind zal trekken. Onze wedtip is 1-2 voor de ploeg van coach Guardiola. Denkt u er anders over? Check onderstaand odd-overzicht met de quoteringen van Betway.be en zie waar de bookmakers hun verwachtingen op hebben gesteld.

Quoteringen Manchester United – Manchester City

De Belgische wedkantoren schalen de quotering voor een gelijkspel op Old Trafford het hoogst in. Uw inleg wordt x 3.55 keer meer waard als er woensdag geen winnaar zal zijn. Een overwinning van Manchester United levert met x 3.45 keer de inleg een gelijkwaardige quotering op.

In het 1X2 spelsysteem staat de odd voor een zege van Manchester City op x 1.96 keer uw speelbedrag ingedeeld.

De halve finale van de EFL Cup Manchester United – Manchester City wordt gespeeld op woensdag 6 januari om 20:45 uur op Old Trafford te Manchester. Speelt u mee via VoetbalGokken.be op deze stadsderby in de Carabao Cup? Wordt het United die zegeviert of gaat de ploeg van De Bruyne winnen? Laat uw voorspelling achter bij uw favoriete bookmaker en win!


Reacties

svballorig
5 januari 2021

Straffe derby om een gokje op te wagen

3 jaar geleden

ysentje
5 januari 2021

Ik ga gokken op 2-3 voor City

3 jaar geleden

weddens...
6 januari 2021

Denk dat ik een gokje ga wagen op United

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN