EFL-Cup: Manchester-derby zorgt voor straffe odds bij bookies

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
5 januari 2020     4 REACTIES

De EFL Cup is het tweede bekertoernooi dat deze week wordt afgewerkt in Engeland. Na de straffe potjes in de FA Cup wacht de fans een geweldig affiche: de Manchester-derby! United speelt thuis tegen City. Kan Kevin De Bruyne de thuisploeg uit dit toernooi wippen? VoetbalGokken.be zet alle feiten en odds op een rijtje!

Ole Gunnar Solskjaer: “City het beste team”

Manchester United coach Ole Gunnar Solskjaer heeft een lastig seizoen bij United, met ups en downs. Je zou verwachten dat hij dan niet heel blij is met de komst van Manchester City, maar het tegendeel is waar: “Fantastische dagen hier in Manchester met de derby tegen City op komst”, reageert hij in de Engelse media. “Natuurlijk hebben we echt respect voor hen. Het is naar mijn mening het beste team in Engeland.”

Manchester United wint de wedstrijd
5.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.60
Manchester City wint de wedstrijd
1.61

“City zal fired-up zijn”

Ole Gunnar voegt eraan toe: “Ik denk niet dat je de stad twee keer kan verslaan in een rij of drie keer met dezelfde tactiek. Dus moeten we proberen om iets beter dan we hadden laatste keer. Dat zal ook nodig zijn, omdat ik denk dat Pep zijn team fired up krijgt voor deze bekerderby”, aldus Solskjaer.

Josep Guardiola: “Manchester United is topteam”

City-trainer Josep Guardiola is beducht voor de stadsgenoot die weliswaar niet haar beste seizoen uit de clubhistorie doormaakt, maar nog altijd een gevaarlijke tegenstander is. Guardiola: “Manchester United is nog altijd een topteam. Wij zullen er alles voor moeten doen om hen te verslaan.”

Derby discussie

In de stad Manchester is er al tijden een discussie gaande welke ploeg de grootste uitstraling heeft. Guardiola gooit vlak voor deze derby nog even wat olie op dat vuur: “Voor de supporters van United zullen zij altijd de grootste club zijn. Voor de fans van City zullen zij altijd de grootste club zijn. Het maakt niet uit of je veel succes hebt gehad in het verleden, het gaat erom wat je bij de club voelt. “

“United meer prijzen gewonnen dan City”

“Ik ken de geschiedenis van Manchester City en op slechte momenten was de steun altijd heviger dan bijvoorbeeld nu. Als je kijkt naar de prijzenkast, dan is United beter, daar bestaat geen twijfel over. Cijfers zijn cijfers en wat dat betreft hebben zij meer prijzen gewonnen dan wij. Maar voor City-fans zal Manchester City altijd beter zijn.”

Statistieken

Met de EFL Cup zijn we inmiddels aanbeland bij de laatste vier. Deze stadsderby is de eerste match van een tweeluik. De winnaar plaatst zich voor de finale. Manchester United bereikte de halve eindstrijd door een zege op Colchester: 3-0 en City claimde haar plekje door Oxford United met 1-3 opzij te zetten.

Head 2 Head

City wint de voorbije matches op Old Trafford telkens van de stadsgenoot, maar andersom is dat ook het geval: zodra United bij City op bezoek gaat, lijken de Mancunians op hun sterkst. Gaat die regel dit keer ook weer op? Of gaat het net zoals bij de laatste keer dat deze stadsderby plaatsvond in de EFL Cup? Dat was op 26 oktober 2016 en toen bleek United de sterkste van de twee: 1-0.

Huidige vorm Manchester United

Op 1 januari kreeg Manchester United een behoorlijk klap te verduren. In Londen werd namelijk verloren van Arsenal en dat terwijl iedereen dacht dat Solskjaer de machine weer aan de praat had gekregen. United eindigde 2019 namelijk met twee overwinningen: 0-2 op verplaatsing bij Burnley en 4-1 thuis tegen Newcastle United.

Huidige vorm Manchester City

De vorm van City is gewoon goed te noemen. De laatste twee matches werden gewonnen: op Nieuwjaarsdag moest Everton eraan geloven: 2-1 en vlak voor het einde van het kalenderjaar werd Sheffield United nog even om de vingers gewonden: 2-0. Maar de laatste uitmatch van 2019 ging (verrassend) verloren. Wolverhampton Wanderers pakte drie punten dankzij een 3-2 zege. Deze halve finalematch bij United is de eerste match op verplaatsing sinds die nederlaag.

Lappenmand

Op het middenveld van United ontbreken twee belangrijke sterkhouders. Scott Mc Tominay is tot eind februari uitgeschakeld vanwege een knieblessure en ook superster Paul Pogba zit nog altijd in de ziekenboeg. De 26-jarige vedette heeft spronggewricht problemen en hoopt eind deze maand terug aan te sluiten bij de spelersgroep. Timothy Fosu-Mensah (Nederland) zit net als zijn collega rechtervleugelverdediger Diogo Dalot voorlopig nog wel even in de lappenmand.

Bij City missen ze dinsdagavond met Leroy Sané en Aymeric Laporte ook twee sterkhouders in de wedstrijdselectie voor de EFL Cup match. Aanvaller Sané ontbreekt vanwege een gescheurde kruisband, Laporte heeft knieproblemen die hem al een half jaar buitenspel zetten.

Prognose

Onze prognostiek: 1-2 voor de bezoekende formatie. City lijkt net iets stabieler dan United en daarom kiezen we voor de uitploeg. Benieuwd welke quotering daarbij past? Of heeft u een andere uitslag in uw hoofd? Wilt u de odds weten? Check dan onderstaand overzicht en plaats uw weddenschap vandaag nog!

Quoteringen Manchester United – Manchester City

Een zege van City levert ‘slechts’ x 1,61 keer uw inleg op. Een thuiszege van United wordt een pak hoger ingeschaald: x 5,00 het ingelegde speelbedrag als de thuisploeg dit duel naar zijn hand zet. Een zeer straffe odd en tevens de hoogste odd bij deze bekermatch! Komt er geen winnaar uit deze heenwedstrijd? Dan ontvangen spelers op een draw met x 4,60 keer het bedrag aan ingelegde euro’s ook een straffe bonus!

De heenwedstrijd in de halve finale van de EFL Cup tussen Manchester United – Manchester City wordt gespeeld op dinsdag 7 januari om 21:00 uur op Old Trafford in Manchester. Op wie zet u uw geld in deze Manchester-stadsderby? Check de actuele odds op onze bookmakerspagina en speel mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

goktopper
6 januari 2020

Schitterende wedstrijd en ook nog eens straffe odds ;) Hier moet ik bij zijn

4 jaar geleden

hansd
7 januari 2020

Er wordt vast veel op deze wedstrijd gegokt dus er zit vast veel geld in de pot!!

4 jaar geleden

weddens...
7 januari 2020

1-3 van The Cityzens!

4 jaar geleden

bobgok
8 januari 2020

Zozo, City rekende goed af met United. De bookies kunnen mij ook gaan uitbetalen ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN