EFL Cup finale tussen Manchester United – Newcastle United

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
26 februari 2023     0 REACTIES

Het Wembley in Londen is deze zondag het decor van de EFL Cup finale. In Engeland is dit de eerste prijs van het seizoen die voetbalclubs kunnen winnen. Dit seizoen zijn Manchester United en Newcastle United de finalisten. Wie gaat er met de trofee naar huis? Vergelijk, zet in en win straffe pre-odds bij de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be!

Erik ten Hag: “Prijs winnen is onze motivatie”

Manchester United speelt dit seizoen terug om de prijzen. De club in Manchester heeft al jarenlang geen prijzen meer veroverd. Als het aan coach Erik ten Hag ligt komt daar zondag verandering in. “Het moet in de eerste plaats een enorme motivatie voor ons zijn om een prijs te winnen en natuurlijk willen we ook gewoon die beker mee naar huis nemen naar onze fans”, vertelt de coach van Manchester United.

“Newcastle United is een geweldige tegenstander”

De Nederlandse coach is dit seizoen pas begonnen als T1 van de Engelse topclub en wil zondag heel graag winnen met zijn team. “Het is natuurlijk mooi om de finale te halen, maar het gaat er niet om dat je de finale haalt. Het gaat erom dat je het wint. Het wordt zwaar, want we staan tegenover een geweldige tegenstander als Newcastle United”, zegt coach Ten Hag.

Eddie Howe: “Fantastisch om tegen Manchester United te spelen”

Newcastle United behoort zelden tot prijswinnaars van Engeland. Het wordt zondag dan ook een bijzonder moment voor de club vindt Newcastle-coach Eddie Howe. “Het is voor onze club heel lang geleden dat we nog eens in een grote finale stonden en om een hoofdprijs mochten gaan spelen. Het is fantastisch dat we dat nu weer gaan doen. Helemaal als je beseft dat dit maar weinig voorkomt bij Newcastle”, zegt coach Howe.

“Van onze eigen kracht uitgaan”

Coach Howe weet dat het met Manchester United als tegenstander in de finale een flinke klus te wachten staat, maar de coach is hoopvol. “Het gevaar is dat je je totaal verliest in details, speelwijze en strijdplan. We moeten er vooral van gaan genieten. En als we van onze eigen kracht uitgaan dan zit er misschien zelfs nog meer in”, besluit de coach van de The Magpies uit Newcastle.

Statistieken

De Carabao Cup is de tweede naam van de EFL Cup en is naast de FA Cup het tweede bekertoernooi in Engeland. Voorbije kalenderjaar wist Liverpool de trofee van de EFL Cup mee te nemen. De laatste maal dat Manchester United deze prijs veroverde was in 2017. In totaal wist de ploeg uit Manchester de beker vijf keer te winnen. Newcastle United stond in 1976 in de finale, maar verloor met 2-1 van Manchester City.

Head 2 Head

De ploegen Manchester United en Newcastle United speelden op 16 oktober voorbije jaar voor de laatste maal tegen elkander. Deze ontmoeting in de Premier League werd op Old Trafford gespeeld. De teams hielden elkander in evenwicht en de match eindigde zoals het begon in 0-0. Ook in Newcastle deelden de teams de punten. Op 27 december 2021 werd het 1-1 in Newcastle.

Huidige vorm Manchester United

Voorbije donderdag speelde Manchester United de return in de zestiende finale van de Europa League tegen FC Barcelona. De Engelse topclub werd de primus van deze clash door met 2-1 van de Catalanen te winnen.

Huidige vorm Newcastle United

De laatste match van Newcastle United was het Premier League duel tegen Liverpool. De ploeg van coach Howe verloor in eigen St. James’ Park Stadion met 0-2 van The Reds.

Lappenmand

Manchester United kan zondag geen beroep doen op de Deense middenvelder Christian Eriksen, Donny van de Beek en Anthony Martial. De spelers missen de finale van de EFL Cup door kwetsuren.

Tegenstrever Newcastle United komt zonder de geblesseerde spelers Emil Krafth en Joe Willock naar Wembley toe.

Prognostiek

En dan onze prognostiek voor de EFL Cup finale. De Belgische wedkantoren wijzen Manchester United aan als favoriet in deze eindstrijd. Wij verwachten ook een zege van de The Red Devils en zetten in op een 2-0 overwinning van de ploeg uit Manchester. Wat is uw voorspelling deze maal?

Quoteringen Manchester United – Newcastle United

De Belgische wedkantoren schalen de pre-odds het strafst in bij een overwinning van Newcastle United. Als Newcastle victorie kraait op Wembley keert Unibet.be tot maximaal 3.65 keer het speelbedrag aan u uit.

Mocht er na negentig minuten speeltijd nog geen winnaar zijn in Londen, dan keren de wedkantoren tot maximaal 3.45 keer het door u achtergelaten wedbedrag uit.

Gaat u wedden op een zege van Manchester United? De bookmakers keren een maximale quotering van 2.20 keer de inleg uit als The Red Devils zegevieren. Vergelijk alle pre-odds in het 1X2 spelsysteem via VoetbalGokken.be!

De finale van de EFL Cup 2023 Manchester United – Newcastle United wordt gespeeld op zondag 26 februari om 17:30 uur (Belgische tijd) in het Wembley Stadion. Speel voor pre-odds via de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN