Duitse bekerfinale: Bayer Leverkusen – Bayern München

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
1 juli 2020     1 REACTIE

Deze zaterdag vindt in het Olympiastadion te Berlijn de finale van de Duitse beker plaats. De finalisten van de DFB Pokal zijn Bayern 04 Leverkusen en Bayern München. Beide teams zullen er alles aan doen om de beker in handen te krijgen en dat zorgt voor veel straffe odds bij de Belgische wedkantoren.

Peter Bosz: “We kunnen Bayern verslaan”

Bayer Leverkusen kan voor het eerst in haar geschiedenis de Duitse beker in handen krijgen, maar daarvoor moet er wel gewonnen worden van het almachtige Bayern München. Leverkusen-trainer Peter Bosz weet dat dat een hele opgave wordt, maar geeft zijn team vooraf een goede kans. “Wij moeten in staat zijn om Bayern te verslaan. We hebben al eerder laten zien dat het mogelijk is, maar ik geloof niet dat je Bayern zomaar verslaat”, zegt Bosz die dus hoopt op een topprestatie van zijn elftal.

Bayer 04 Leverkusen wint de wedstrijd
8.28
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
5.61
Bayern München wint de wedstrijd
1.33

“Plan hoe Bayern te verslaan”

Amper een jaar geleden won Leverkusen in de Bundesliga al van Bayern en dat kunstje willen ze deze zaterdag maar wat graag herhalen: “In het najaar van 2019 wonnen we op onze manier van ze in München. Dat is wel de meest ingewikkelde manier: druk zetten, hoog verdedigen en pijlsnelle counters. Toch heb ik nu al een idee hoe en met wie wij ze komende zaterdag kunnen verslaan”, besluit de Nederlander mysterieus.

Hans-Dieter Flick: “We hebben honger naar prijzen”

Als Bayern München zaterdagavond de beker wint, dan is dat de twintigste keer in het clubgeschiedenis. Voorbije jaar verloor Bayern in de halve cupfinale van RB Leipzig met 3-0. Bayern-trainer Hans-Dieter Flick ziet voldoende mogelijk om dit tegen Leverkusen niet te laten gebeuren. “De manier waarop we spelen is goed. We hebben honger naar doelpunten en naar prijzen”, zegt de trainer van kersverse landskampioen.”

“Leverkusen dynamisch aanpakken”

Voor het treffen met Leverkusen in de finale van de beker wil Flick zich terugvallen op de gebruikelijke spel van Bayern, waarbij het team het spel dicteert: “Leverkusen heeft zeer snelle spelers en is een gevaarlijk team. We moeten deze dingen voorkomen. Maar wij zijn actief en willen een zekere dynamiek in ons spel hebben, zowel met als zonder de bal. Als we de bal hebben, is de eerste gedachte aanstootgevend. Dan is iedereen erbij betrokken. Het team is erg gefocust op het winnen van de beker”, zo besluit Hansi Flick.

Statistieken

Om de finale te bereiken moest Leverkusen afrekenen met Alemannia Aachen. Dat gelukte simpel: 4-1, daarna werd er ook gewonnen van Paderborn: 1-0, Stuttgart: 2-1 en Union Berlin: 3-1. In de halve eindstrijd trof de ploeg van trainer Bosz Saarbrucken dat uitkomt in de Regionalliga Südwest. Die match werd met 0-3 simpel over de streep getrokken.

Bayern München begon het bekerseizoen bij Energie Cottbus, een ploeg uit de ‎Regionalliga Nordost. FC Hollywood won op verplaatsing met 1-3. Daarna werd Bochem met 1-2 aan de zegekar geregen en werd ook Bundesliga club Hoffenhiem uit het bekertoernooi gewerkt: 4-3. De kwartfinale tegen Schalke 04 werd nipt gewonnen met 0-1. In de halve finale moest de ploeg uit München afrekenen met de bekerwinnaar van 2018, Eintracht Frankfurt, en dat duel werd afgefloten bij een 2-1 in het voordeel van Die Rekordmeister.

Head 2 Head

Bayer Leverkusen en Bayern München speelden in 2018 de halve bekerfinale tegen elkaar. De ploeg uit München bleek veel te sterk voor het team uit Leverkusen. Bayern won met 2-6 in de BayArena te Leverkusen.

Voorbije maand troffen de teams elkaar nog in de Bundesliga en ook toen wist de landskampioen toe te slaan in Leverkusen: 2-4. Bij de match op verplaatsing in München had Leverkusen eind voorbije jaar wat meer geluk en overmeesterde de ploeg in de Allianz Arena met 1-2.

Huidige vorm Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen is in de Bundesliga geëindigd op de vijfde plek en de ploeg van trainer Bosz kan zich gaan opmaken voor de kwalificaties van de Europa League. Als bekerwinnaar kan dat ook de Champions League nog worden, dus alle remmen moeten los bij Leverkusen. De laatst gespeelde match in de competitie werd gewonnen door FC Mainz met 1-0 te verslaan.

Huidige vorm Bayern München

Bayern München is kampioen van de Duitse Bundesliga en liet de nummer twee Borussia Dortmund ver achter zich. Het sterrenteam uit München verloor op 7 december 2019 voor het laatst. Destijds won Mönchengladbach met 2-1 van Bayern en dat was precies een week later nadat Die Rekordmeister van Bayern Leverkusen had verloren!

Lappenmand

Bayer Leverkusen is nog in afwachting of Karim Bellarabi mee kan spelen in de bekerfinale tegen Bayern München. De middenvelder kampt met een spierblessure die hem in de match tegen Mainz nog aan de kant hield.

Bayern München kan zaterdag waarschijnlijk nog niet beschikken over Niklas Süle die nog een trainingsachterstand heeft. Verder is het nog de vraag of Thiago Alcantara (liesblessure) en Corentin Tolisso (enkelblessure) op tijd hersteld zullen zijn.

Prognose

Een bekerfinale kan raar verlopen en zeker in deze tijd, maar Bayern München stroomt over van het zelfvertrouwen en verkeert in bloedvorm. Voor ons de reden om te voorspellen dat de ploeg van trainer Flick voor de twintigste keer de Duitse beker wint. Welke quotering daarbij hoort, vindt u in onderstaand odds-overzicht.

Quoteringen Bayer 04 Leverkusen – Bayern München

Een zege van Bayer Leverkusen is door de Belgische wedkantoren het hoogst ingeschaald bij DFB finale 2020. Uw inleg wordt met x 8.28 keer de inleg beloond als de ploeg van trainer Bosz de trofee in handen krijgt. Een gelijkspel binnen de reguliere speeltijd staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 5.61 keer de inleg. Als Bayern München na de landstitel ook de Duitse cup verovert, wordt elke ingelegde euro op deze uitslag x 1.33 keer meer waard.

De DFB Pokal finale Bayer 04 Leverkusen – Bayern München wordt gespeeld op zaterdag 4 juli om 20:00 uur op neutraal terrein en zonder publiek in het Olympiastadion te Berlijn. Voorspelt u Bayern München als bekerwinnaar of krijgt Bayer Leverkusen voor het eerst in de geschiedenis deze trofee in handen? Laat uw voorspelling een prijs waard zijn via de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

voetbal...
5 juli 2020

Bosz kwam met Leverkusen net ff wat tekort. Balen, maar ja Bayern München is ook gewoon erg goed.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN