DFB Pokal: winnen ‘Duitse Belgen’ met Borussia Dortmund van RB Leipzig?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
11 mei 2021     2 REACTIES

Deze donderdag gaat het Belgisch getinte Borussia Dortmund de finale van de DFB Pokal tegen RB Leipzig spelen. De eindstrijd wordt gestreden op neutraal terrein in het Olympiastadion te Berlijn. De Belgische wedkantoren schalen de pre-odds straf in. VoetbalGokken.be heeft de hoogste quoteringen voor u opgezocht. Het enig dat u rest, is de winnaar voorspellen van dit Duitse bekertoernooi.  

Julian Nagelsmann: “Spelers Dortmund presteren onder druk”

RB Leipzig-coach Julian Nagelsmann krijgt deze donderdag de kans om met zijn ploeg een prijs te pakken. Nagelsmann is komend seizoen de T1 van Bayern München, maar wil de kans op bekerwinst met Die Roten Bullen niet missen. Al moet die trofee volgens de coach wel gewonnen worden van een sterk team. “Borussia Dortmund heeft uitzonderlijk goede spelers die onder druk heel goed kunnen presteren”, blikt de Leipzig-coach vooruit naar de eindstrijd in Berlijn.

RB Leipzig wint de wedstrijd
2.56
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.40
Borussia Dortmund wint de wedstrijd
2.53

“Geen spelers gespaard voor finale”

Voorbije zaterdag heeft coach Nagelsmann geen spelers rust gegeven in de Bundesliga match tegen Dortmund die met 2-3 verloren ging. Leipzig-coach wil in beide competities alles eruit halen wat er nog inzit dit seizoen. “Ik heb geen fitte spelers gespaard voor de finale tegen Dortmund, maar wij willen niets liever dan de bekerfinale winnen”, zo citeert coach Nagelsmann.

Edin Terzić: “Leipzig heeft brede selectie”

Borussia Dortmund won voorbije zaterdag in eigen huis van Leipzig, maar volgens coach Edin Terzić wordt dat kunstje donderdag in de finale niet zo maar overgedaan. De coach van Dortmund weet waar de sterke punten van de tegenstander liggen. “Leipzig is zeer flexibel, zowel in hun speelstijl als de spelers zelf. Ze hebben een zeer brede selectie met verschillende spelersprofielen en zijn in staat om snel te reageren in de loop van een match”, zo voorspelt coach Terzić de bekerfinale van donderdag.

“We hopen dat Haland er donderdag bij kan zijn”

Borussia Dortmund moet de bekerfinale misschien zonder sterkhouder Erling Haland doen. De Noorse spits geraakte deze maand geblesseerd en coach Terzić kan niet meer dan hopen dat Haland nog tijdig fit geraakt. “Erling kreeg een ongelukkige klap (in de match tegen VfL Wolfsburg red.) en had veel pijn, maar we hopen dat hij begin of midden deze week terug kan trainen en dan een optie is voor de bekerfinale”, zo besluit de coach van Borussia Dortmund zijn voorbeschouwing.

Statistieken

RB Leipzig trof in de halve finale Werder Bremen en wist pas na extra tijd te winnen van de ploeg uit Bremen: 1-2. Een ronde eerder speelde Leipzig tegen VfL Wolfsburg. In die kwartfinale wist Leipzig met 2-0 te zegevieren.

De ploeg uit Dortmund trof in de halve finale een ploeg uit de Bundesliga 2. Van Holstein Kiel werd zelfs met 5-0 ruimschoots gewonnen. Eén goal kwam van de voet van Thorgan Harzard. In de kwartfinale speelde Die Borussen tegen Mönchengladbach. Die match werd dankzij een treffer van Jadon Sancho met 1-0 nipt gewonnen.

Head 2 Head

In de Bundesliga speelden Borussia Dortmund en RB Leipzig voorbije zaterdag ook tegen elkaar in de Bundesliga. In Stadion Signal Iduna Park won Dortmund met 3-2 van Leipzig. Begin dit jaar verloor Die Roten Bullen in eigen huis ook al van het team uit Dortmund: 1-3. Op 14 oktober 2017 won Leipzig voor het laatst een match tegen Borussia Dortmund. Het werd toen 2-3 in de Duitse Deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Huidige vorm RB Leipzig

In de Duitse Bundesliga staat RB Leipzig op de tweede plek, maar een titel zit er voor de ploeg van coach Nagelsmann niet in. Leipzig heeft tien punten minder dan koploper Bayern München. De laatste matches werden ook lang niet allemaal gewonnen. Voorbije zaterdag verloor Leipzig met 3-2 van Borussia Dortmund. Een match eerder werd er nog gewonnen van VfB Stuttgart met 2-0. Twee weken terug ging de thuismatch tegen FC Kòln met 2-1 ook al verloren.

Huidige vorm Borussia Dortmund

Borussia Dortmund zegevierde de laatste vijf matches. De ploeg uit Dortmund staat in de Bundesliga op plek vier en dat geeft straks recht op groepsfase Champions League. In de laatste matches wist Dortmund VfL Wolfsburg met 0-2 te verslaan en ook de thuiswedstrijd tegen FC Union Berlin werd met diezelfde cijfers afgerond. De match tegen Werder Bremen werd 4-1 i het voordeel van de ploeg van coach Terzić.

Lappenmand

Voor de finale kan Leipzig-coach Nagelsmann niet beschikken over verdediger Tyler Adams en de twee aanvallers Christopher Nkunku en Lazar Samardzic. Het drietal blijft geblesseerd achter in Leipzig.

De blessurelijst bij Borussia Dortmund is een stuk langer. Zo kan onze landgenoot Axel Witsel en niet bij zijn. De Rode Duivel kampt sinds 16 januari al met een achillespeesblessure. Ook kan coach Terzić misschien niet beschikken over sterhouder Erling Haland. De Noorse aanvaller heeft ook een blessure. Zijn teamgenoten Youssoufa Moukoko en de twee verdedigers Dan-Axel Zagadou en Mateu Jaume Morey Bauza komen door blessureleed ook niet in actie. Doelman Marwin Hitz kan door een knieblessure ook niet aantreden tegen Leipzig.

Prognose

Wij verwachten dat de teams aan elkaar gewaagd zullen zijn en dat er donderdag na negentig minuten nog geen winnaar zal zijn. Onze wedtip is 1-1 in het Berlijnse Olympiastadion. Voorspelt u iets anders of gaat u ook voor deze uitkomst spelen? Onderstaand odds-overzicht geeft u alvast een indicatie van de gemiddelde pre-odds bij Betway.

Quoteringen RB Leipzig – Borussia Dortmund

In het 1X2 spelsysteem van de bookmakers wordt de hoogste odd van de DFB Pokal finale uitgekeerd als het een gelijkspel binnen de negentig minuten speeltijd. Gemiddeld wordt uw inleg x 3.40 keer meer waard als er pas in de verlening van de match een winnaar komt.

Verwacht u een zege van RB Leipzig? Met een pre-odd van x 2.56 keer uw speelbedrag levert bekerwinst van Die Roten Bullen u een straffe beloning op. Mocht Dortmund de trofee in handen krijgen dan wordt uw speelbedrag met x 2.53 keer meer waard..

De DFB Pokal finale RB Leipzig – Borussia Dortmund wordt gespeeld op donderdag 13 mei om 20:45 uur in het Olympiastadion te Berlijn. Wilt u op Hemelvaartsdag een gokje wagen op de Duitse bekerfinale? Via VoetbalGokken.be vindt u de hoogste odds voor de bekerfinale in Berlijn!


Reacties

weddens...
12 mei 2021

Borussia Dortmund pakt de beker!

3 jaar geleden

tooskla...
14 mei 2021

Dortmund heeft mij toch een prijs binnengetikt

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN