Straffe odds: Finale Coupe de la Lique met PSG en Lyon

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
27 juli 2020     2 REACTIES

Deze vrijdag wordt er weer een Franse bekerfinale gespeeld, maar dit keer gaat het om de Coupe de la Lique. Paris Saint Germain neemt het daarin op tegen Olympique Lyonnais. De finale winnen, betekent niet alleen een trofee, maar ook een plek in de Europa League. Lyon wil daar alles voor geven, maar hoever zal PSG gaan om deze prijs binnen te slepen? VoetbalGokken.be blikt alvast vooruit en heeft de meest straffe odds voor u verzameld.

Thomas Tuchel: “Olympique Lyonnais niet onderschatten”

Paris Saint Germain-trainer Thomas Tuchel zag zijn team voorbije vrijdag de Coupe de France winnen van Saint-Etienne (1-0), maar dat ging wel ten koste van sterspeler Kyllian Mbappé die na de finale direct naar het ziekenhuis werd gebracht. Tuchel: “Natuurlijk ben ik blij met deze prijs, maar ik ben ook bezorgd. Iedereen die heeft gezien wat voor zware overtreding er op Kylian werd gemaakt. Ik maak me zorgen voor het duel tegen Lyon, want Kylian is van essentieel belang voor ons en Lyon mag je absoluut niet onderschatten”, blikt Tuchel vooruit op de bekerfinale tegen Olympique Lyon.

Paris Saint Germain wint de wedstrijd
1.47
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.55
Olympique Lyonnais wint de wedstrijd
5.60

“Vrijdag tegen Lyon wordt niet gemakkelijk”

Tuchel verwacht niet dat deze trofee snel gewonnen zal worden. “Olympique Lyonnais heeft veel goede spelers in de spelerskern en ze zijn ook nog actief in de Champions League. Dat is natuurlijk niet niks. Het gaat vrijdag echt niet gemakkelijk worden voor ons”, aldus de Duitse trainer van PSG.

Olympique Lyon-trainer Rudi Garcia: “Concentreren op PSG”

Olympique Lyonnais, waar onze landgenoot Jason Denayer speelt, werd zevende in de Lique 1 en grijpt daarmee net mis naar Europees voetbal voor komend seizoen. Het winnen van de Coupe de la France zal betekenen dat Lyon alsnog Europa in gaat. Die beloning is voor Lyon-trainer Rudi Garcia de moeite meer dan waard om vrijdag alles te gaan geven tegen PSG. “We moeten ons focussen op deze zeer belangrijke bekerfinale. We gaan ons concentreren op het bezoek bij PSG van deze vrijdag”, aldus Garcia vol goesting op de clubwebsite.

“Op eigen kracht de beker winnen”

Denayer hoeft waarschijnlijk niet Mbappé tegen te houden, maar trainer Garcia verwacht niet dat PSG makkelijker te breken is nu de Franse spits waarschijnlijk niet mee zal spelen. “Als er geen Mbappé is, is Neymar er wel, als er geen Neymar is, is er Icardi, als er geen Icardi is, is er Di Maria. Dit Paris Saint-Germain-team heeft veel zeer goede spelers. De afwezigheid van een speler is niet voldoende om PSG te verzwakken. We moeten op onze eigen kracht de beker zien te winnen”, besluit Garcia zijn relaas.

Statistieken

Er wordt al sinds 1995 om de Coupe de la France gespeeld in Frankrijk. Paris Saint Germain won deze prijs in totaal acht keer. PSG strandde slechts eenmaal in de finale door te verliezen van FC Gueugnon dat in seizoen 1999/2000 met 2-0 verrassend wist te zegevieren.

Olympique Lyon mocht die beker nog maar eenmaal omhoog houden en dat was in seizoen 2000/2001. Wel stond het team uit Lyon driemaal in de finale. Voorbije seizoen ging die prijs naar RC Strasbourg. Voor Lyon zal het geen sinecure zijn om een tweede beker aan de erelijst toe te voegen.

Head 2 Head

Nog niet zo lang geleden kwamen PSG en Olympique Lyon elkaar ook tegen in een bekertoernooi. Dit was de halve finale van de Coupe de France, die begin maart nog gespeeld werd. PSG was op dat moment met 1-5 veel te sterk voor de ploeg van trainer Garcia.

Huidige vorm Paris Saint Germain

De eerste officiële match voor PSG na de coronabreak was de finale van de Coupe de France. Die finale werd met 1-0 gewonnen van AS Saint-Étienne. Neymar scoorde als enige in het Stade de France waar ook de finale van de Coupe de la Lique zal plaatsvinden.

Huidige vorm Olympique Lyon

Olympique Lyon geeft nog geen officiële match gespeeld nadat al het voetbal een paar maanden stil heeft gelegen. Wel werden er oefenduels gespeeld waaronder die tegen De Belgische teams Royal Antwerp en KAA Gent. Beide matches werden met 2-3 gewonnen door Lyon.

Ook het Schotse Celtic was met 2-1 niet sterk genoeg om de ploeg van trainer Garcia te verslaan. De schotten van Rangers FC gelukte dat wel. Olympique Lyon werd thuis met 0-2 geklopt door de ploeg uit Glasgow.

Lappenmand

Bij PSG is het dus afwachten hoelang centrumspits Kylian Mbappé last heeft van zijn verstuikte enkel. Daarnaast kan trainer Tuchel vrijdagavond ook niet rekenen op Juan Bernat die door een blessure nog niet terug bij de basisselectie. Bij Olympique Lyon is de spelerskern geheel blessurevrij.

Prognose

De finale van de Coupe de la Lique wordt volgens ons ook gewonnen door Paris Saint Germain. De kersverse landskampioen gaat met 2-0 zegevieren van Olympique Lyon. Dat is onze voorspelling en daar hoeft u het niet mee eens te zijn. De Belgische wedkantoren zien graag uw voorspelling voorbije komen en belonen de spelers die de finale vooraf goed hadden voorspeld met torenhoge odd.

Quoteringen Paris Saint Germain – Olympique Lyon

De hoogste odds van deze bekerfinale wordt uitgekeerd als Lyon wint: x 5.60 keer uw inleg is daar bij de Belgische wedkantoren de gemiddelde quotering van. We hebben hiervoor ons gebaseerd op de quoteringen bij Unibet.be.

Een gelijkspel –  binnen de reguliere speeltijd – krijgt bij de bookies een odd van x 4.55 keer uw speelbedrag mee. Verwacht u dat PSG ook deze trofee is de prijzenkast mag gaan zetten? Speel dan op een overwinning van Paris Saint Germain en ontvang uw inleg x 1.47 keer retour als u gelijk krijgt.

De finale van de Coupe de la Lique Paris Saint Germain – Olympique Lyon wordt gespeeld op vrijdag 31 juli om 21:10 uur in het Stade de France te Parijs. Wint PSG deze beker met twee vingers in de neus of geeft Lyon flink wat tegengas en zegeviert zelf in Parijs? Laat de bookies weten wat uw voorspelling is en pak de hoogst mogelijke odd voor de finale van de Coupe de la France.


Reacties

voetbal...
30 juli 2020

Geweldig altijd die bekers. Straffe odds en mooie voetbalpotjes. Ik doe zeker weer mee.

4 jaar geleden

sporza
31 juli 2020

Tja, ook deze trofee zal weer voor PSG zijn ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN