Franse bekerfinale: Paris St. Germain versus AS Saint-Étienne

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
23 juli 2020     2 REACTIES

Ook in Frankrijk wordt het voetbalseizoen herpakt. Deze vrijdag wordt de finale om de Coupe de France afgewerkt. Paris Saint Germain en AS Saint-Étienne bekampen elkaar in deze Franse cupfinal. Wilt u ook een graantje meepikken? Speel dan mee via VoetbalGokken.be en pak de hoogste odds voor de match tussen Paris Saint Germain en Saint Étienne!

Thomas Tuchel: “We mogen weer beginnen!”

Paris St. Germain verloor voorbije jaar de finale van de Coupe de France en zag de Ligue-cup naar Stade Rennais toegaan. Dit jaar krijgt PSG de kans om de Coupe de France weer in handen te krijgen. Daarvoor moet wel afgerekend worden met Saint-Étienne. PSG-trainer Thomas Tuchel is zijn troepen aan het klaarstomen op die bekerfinale, welke gelijk als eerste officiele match na de coronabreak kan worden aangemerkt: “We mogen weer beginnen en dan ook nog eens met een bekerfinale tegen AS Saint-Étienne. Daar moeten wij ons goed op voorbereiden, want de bekerfinale winnen is nu het allerbelangrijkste”, zegt Tuchel tegen de Franse media.

Paris St. Germain wint de wedstrijd
1.14
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
7.35
AS Saint-Étienne wint de wedstrijd
14.50

“Dit zijn zeer belangrijke matches”

Trainer-Tuchel en zijn mannen hebben een zwaar programma af te handelen nu het seizoen weer wordt herpakt. Tuchel: “We moeten eerst aan de finale tegen Saint-Étienne denken, daarna hebben we een week om ons op Lyon te focussen voor de finale van de Coupe de la Lique en daarna amper twaalf dagen voor de kwartfinale van de Champions League tegen Atalanta Bergamo. Dit zijn drie zeer belangrijke matches. Laten we die vooral goed starten door de maat te nemen van St. Ëtienne.”

Claude Puel: “Paris St. Germain is de te kloppen ploeg”

Voor AS Saint-Étienne is het een droom om de finale van de Coupe de France tegen PSG te mogen spelen. De beker is in geen jaren gewonnen door de ploeg uit Saint-Étienne. Trainer Claude Puel hoopt dan ook dat het dit seizoen weer eens gaat lukken om de trofee te winnen. “Een match tegen PSG is altijd moeilijk, vooral voor een team als Saint-Etienne. Paris St. Germain is de te kloppen ploeg, maar we zullen de uitdaging met vol vertrouwen aangaan!”

“Dit is een finale”

Puel vraagt meteen na de herneming van het seizoen het uiterste van zijn ploeg. “Direct met een bekerfinale starten is een ander paar mouwen dan met een competitiematch beginnen. Dit wordt echt heel erg moeilijk voor ons, maar we gaan ons best doen om deze prijs te pakken”, aldus Puel in de vooravond van de bekerfinale tegen Paris St. Germain.

Statistieken

Net als in België werden ook in Frankrijk alle officiële matches tot midden maart nog gespeeld. Begin maart speelden PSG nog de halve finale tegen Olympique Lyon. De ploeg uit Parijs won met 1-5 voor van het team uit Lyon.

Saint-Étienne moest in de halve finale afrekenen met de bekerwinnaar van voorbije seizoen. Het werd 2-1 tegen Renners in de halve finale van de Coupe de France. Dit resultaat is lang niet zo overweldigend te noemen dan die van PSG, maar Saint-Étienne krijgt vrijdag sinds 1982 de kans om de beker weer eens te veroveren.

Head 2 Head

Begin dit jaar troffen de teams elkaar Coupe de la Ligue, het andere bekertoernooi van Frankrij. PSG had in de kwartfinale geen kind aan Saint- Étienne. De ploeg uit Parijs won met 6-1 van Saint- Étienne. In 1982 speelden de teams ook tegen elkaar in de finale van Coupe de France. PSG won de beker, maar daar moest wel extra tijd voor aan te pas komen. In de reguliere speeltijd werd het met 2-2 een gelijkspel. Pas in de verlening wist de ploeg uit Parijs de match over de streep te trekken: 6-5.

Huidige vorm Paris St. Germain

Paris St. Germain bereidde de herneming van het seizoen voor met oefenduels tegen het Schotse Celtic, Le Havre en Waasland Beveren (7-0 winst voor de Franse topequipe). Komende week staat ook nog de finale van de Coupe de la Lique – tegen Lyon – op het menu. Bovendien moeten trainer Tuchel en zijn mannen zich gereedmaken voor het nieuwe Lique 1 seizoen én de kwartfinalestrijd tegen Atalanta Bergamo in de UEFA Champions League.

Huidige vorm AS Saint-Étienne

Saint-Étienne speelde twee oefenmatches tegen RSC Anderlecht om zich voor te bereiden op deze bekerfinale. Het team van trainer Puol verloor tweemaal: 0-1 en 1-2 van RSCA. Van Royal Sporting Charleroi werd er wel gewonnen: 4-0. Ook de zeges tegen Nice 4-1 en Rumilly 4-1 zijn veelbelovend. Een overwinning op PSG deze vrijdag zou betekenen dat de ploeg voor het eerst sinds 1977 weer een beker in de prijzenkast mag bijzetten.

Lappenmand

Niet alle geblesseerde spelers van PSG hebben in de verplichte pauze volledig kunnen herstellen van hun kwetsuur. Het is nog de vraag of Juan Bernat (spierblessure) volledig inzetbaar is voor de finale. Verder zal Tuchel beschikken over een geheel fitte basisspelers.

Saint-Étienne komt waarschijnlijk zonder Yohan Cabaye (liesblessure) en Zaydou Youssouf (knieblessure) naar Parijs voor de bekerfinale tegen PSG. Voor Kevin Monnet-Paquet en Lois Diony komt de match van vrijdag sowieso nog te vroeg.

Prognose

Onze wedtip is 3-1 voor Paris St. Germain. De ploeg uit Parijs is niet tegen te houden en gaat na de coronabreak de eerste prijs binnen tikken, de beker van de Coupe de France. Check onderstaand odds-overzicht van Unibet.be voor een gemiddeld overzicht van quoteringen die bij uw voorspelling past.

Quoteringen Paris St. Germain – AS Saint-Étienne

De hoogste odd van deze bekerfinale wordt door de Belgische wedkantoren uitgekeerd als Saint-Étienne wint: x 14.50 keer uw inleg. Een gelijkspel is voor de bookies gemiddeld x 7.35 keer uw inleg waard. Denkt dat PSG de beker van wint? Speel dan op een zege van Paris St. Germain en ontvang uw inleg x 1.14 keer retour als u gelijk krijgt.

De Coupe de France finale Paris St. Germain – AS Saint-Étienne wordt gespeeld op vrijdag 24 juli om 21:00 uur in Stade de France te Parijs. Speelt u mee op de finale van deze Franse beker? Ga dan naar de bookmakerspagina van VoetbalGokken.be en maak een deal bij uw favoriete bookmaker.


Reacties

teamspeler
24 juli 2020

Leuk dat er nu in Frankrijk ook weer matches zijn om op te gokken. Nu in ons België nog ;)

4 jaar geleden

progokker
27 juli 2020

Waar Neymar wel niet goed voor is!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN