Wint Atalanta Bergamo of Juventus de finale van de Coppa Italia?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
17 mei 2021     3 REACTIES

Deze woensdag wordt de Italiaanse bekerfinale seizoen 2020 – 2021 bekampt. Dit seizoen zijn Atalanta Bergamo en Juventus FC de finalisten in de Coppa Italia. Voorspelt u de winnaar, dan staan u straffe beloningen te wachten! VoetbalGokken.be heeft de hoogste pre-odds bij de Belgische bookmakers voor u opgezocht.

Gian Piero Gasperini: “De finale wordt totaal anders”

Atalanta Bergamo versloeg voorbije maand Juventus nog met 1-0. Ook staat Atlanta hoger op de ranglijst dan Juventus in de Serie A volgens Gian Piero Gasperini zijn beide teams even sterk en wordt het woensdag terug een stevige strijd. “De finale van de Italiaanse beker zal een totaal andere match zijn, maar het zegt wel dat we Juventus kunnen verslaan. We hebben dit sterke team vaker verslagen, maar dat koste ons heel veel moeite. We hebben vertrouwen in elkaar”, zo zegt de coach van Atalanta Bergamo.

Atlanta Bergamo wint de wedstrijd
2.46
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.30
Juventus wint de wedstrijd
2.70

Gasperini niet op de bank

De coach van Atalanta Bergamo zal zelf niet op de bank zitten in de finale. De 63-jarige Gasperini wordt ervan verdacht in februari een onaangekondigde dopingcontrole van één van zijn spelers met opzet te hebben afgebroken. Atalanta staat sinds seizoen 2019 terug in de finale. In dat jaar verloor de ploeg uit Bergamo de eindstrijd van Lazio Roma.

Andrea Pirlo: “Het wordt een strijd met Atalanta”

Juventus draait in de Serie A geen topseizoen, maar als finalist van de Italiaanse beker kan dit seizoen toch nog een prijs opleveren voor De Oude Dame uit Turijn. Juventus-coach Andrea Pirlo wil er vol voor gaan. “Het wordt een strijd woensdag tegen Atalanta Bergamo. We moeten spelen zoals de Juventus die we de afgelopen paar wedstrijden hebben gezien”, zegt de coach van Juve.

“We zijn er klaar voor”

Voorbije seizoen was Juventus ook bekerfinalist, maar verloor in de finale van Napoli, de ploeg van Rode Duivel Dries Mertens. Dit jaar krijgt Juve opnieuw de kans de prijs wel te pakken. “Het is fantastisch dat wij de kans hebben gekregen om de finale te bereiken. Het is een doel dat we koste wat het kost moesten bereiken. Het zal een moeilijke partij worden, een echte strijd. Maar we zijn er klaar voor”, besluit Pirlo zijn vooruitblik.

Statistieken

Atalanta Bergamo en Juventus stroomden in de achtste finales pas in en wisten in drie speelronde de finale te halen. Atalanta trof in de halve eindstrijd Napoli. De heenmatch in Napels werd 0-0, maar in Bergamo sloeg Atalanta met 3-1 behoorlijk toe.

Juventus had met Internazionale ook een zware match af te handelen. Net als Atalanta zegevierde er in de heenmatch ook geen ploeg. Het werd 0-0 in Turijn. In Milaan wist de ploeg van coach Pirlo met 1-2 te winnen van het team van onze landgenoot Romelu Lukaku. De Rode Duivel was die match geschorst en speelde bijgevolg niet mee.

Head 2 Head

Atalanta speelde in de Serie A op 18 april thuis nog tegen Juventus. Een maand geleden werd er met 1-0 gewonnen in Bergamo door de ploeg van coach Gasperini. Dit seizoen werd de match in Turijn met 1-1 gelijkgespeeld.

Op 23 november 2019 zegevierde Juve voor het laatst van Atalanta. Het werd toen 1-3 in het Gewiss Stadion te Bergamo. Begin 2019 speelden de teams in de kwartfinale van de Coppa Italia tegen elkaar. Atalanta was toen met 3-0 te sterk voor Juventus. Eén treffer in die match kwam van onze landgenoot Timothy Castagne, die nu uitkomt voor Leicester City.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

In de Italiaanse Serie A staat Atalanta Bergamo op de tweede plek. De ploeg van coach Gasperini verloor de laatste match  met 3-1 in de Champions League tegen Real Madrid dat op 16 maart gespeeld werd. Sindsdien werd alleen bij Sassuolo en AS Roma (beide matches 1-1) gelijkgespeeld.

Huidige vorm Juventus

Juventus staat op de vijfde plek in de Italiaanse competitie en is nog niet zeker van Champions League voetbal voor komend seizoen. De ploeg van coach Pirlo won de laatste twee competitiematches met 3-2 van Inter en Sassuolo 1-3, maar verloor voorbije week in eigen huis nog met 0-3 van AC Milan.

Lappenmand

Atalanta-speler Viktor Kovalenko geraakte voorbije weekeinde in de match tegen Genoa geblesseerd en het is nog niet zeker of de middenvelder tijdig hersteld zal zijn van dit kwetsuur.

Juventus-coach Pirlo heeft een geheel fitte basisselectie ter beschikking voor de finale tegen Atalanta.

Prognose

Gezien de stand op de ranglijst van de Serie A, verwachten wij dat Atalanta Bergamo net iets sterker zal zijn dan Juventus. Onze wedtip is 2-1 voor de ploeg uit Bergamo. Bent u daar nog niet zo zeker van en gaat u voor een andere uitslag in Stadion Mapei? Onderstaand odds-overzicht van Unibet.be geeft u alvast een indicatie van de gemiddelde quoteringen bij de Belgische wedkantoren.

Quoteringen Atlanta Bergamo – Juventus

De pre-odds voor de finale van de Italiaanse beker zijn als volgt voor u ingedeeld. Een gelijkspel binnen de reguliere speeltijd staat op x 3.30 keer uw speelbedrag ingeschaald. Dit is dan de hoogste odd in het 1X2 spelsysteem voor de bekerfinale.

Verwacht u een overwinning van Atalanta? Dan is de quotering voor winst van de ploeg uit Bergamo met x 2.46 keer uw speelbedrag zeer aantrekkelijk ingedeeld. Een overwinning van Juventus levert met x 2.70 keer uw inleg nog net iets meer euro’s op.

De Italiaanse bekerfinale Atalanta Bergamo – Juventus FC wordt gespeeld op woensdag 19 mei om 21:00 uur in Stadion Mapei te Reggio Emilia. Weet u al of u speelt op Atalanta of Juve? Bereid u voor via VoetbalGokken.be op de Italiaanse bekereindstrijd en sla uw slag bij de Belgische wedkantoren.


Reacties

thegambler
19 mei 2021

De beker gaat naar Juve.

3 jaar geleden

casinoking
19 mei 2021

Atalanta kan Juventus wel hebben. Gegokt op 2-0 voor de ploeg uit Bergamo

3 jaar geleden

kampioe...
19 mei 2021

Het wordt een lange avond! Na negentig minuten een gelijkspel en dan knalt Juve er bovenop.

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN