Finale Copa del Rey 2021: Athletic de Bilbao versus FC Barcelona

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
15 april 2021     2 REACTIES

Deze  zaterdag wordt de finale van de Copa del Rey 2021 gehouden in Estadio de la Cartuja te Sevilla. De eindstrijd wordt getreden door Athletic de Bilbao en FC Barcelona. Favoriet is de ploeg uit Barcelona, maar Bilbao heeft dit seizoen de Catalanen al eerder laten struikelen. Welke team wint de Spaanse beker? Speel via VoetbalGokken.be mee voor de strafste odds!

Marcelino Garcia Toral: “Barcelona zal keihard strijden voor beker”

Athletic de Bilbao-coach Marcelino Garcia Toral weet voorafgaand aan de bekerfinale dat zijn ploeg de underdog is, maar de coach ziet dat niet als een probleem. “Zij zijn favoriet en zij zullen keihard willen strijden voor deze prijs, maar wij hebben ook ambitie, zijn enthousiast en hebben de wens om deze prijs te winnen”, zo zegt coach Toral in zijn vooruitblik op de finale van de Spaanse bekerstrijd.

Athletic de Bilbao wint de wedstrijd
5.45
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.50
FC Barcelona wint de wedstrijd
1.48

“We hebben al laten zien dat we FC Barcelona kunnen verslaan”

Athletic de Bilbao speelde begin april de Copa del Rey finale van seizoen 2020, maar verloor die met 0-1 van finalist Real Sociedad. De ploeg van coach Toral krijgt dit weekeinde opnieuw de kans om alsnog een bekerfinale te winnen. Dit keer is wel FC Barcelona de tegenstander. “We spelen tegen een van de beste teams ter wereld, maar we hebben al eerder laten zien dat we ze kunnen verslaan”, blikt de coach van Bilbao terug naar de Super Beker finale van voorbij januari waarin Bilbao met 2-3 won van Barça.

Ronald Koeman: “Athletic de Bilbao is een fysiek sterke ploeg”

FC Barcelona-coach Ronald Koeman herinnert zich ook de finale van de Super Beker tegen Bilbao en weet waartoe de ploeg uit Baskenland in staat is. “Athletic de Bilbao is een fysiek sterke ploeg. Zij spelen niet voor niets de bekerfinale”, zegt de Nederlandse coach die zelf ook belangen heeft om de beker te winnen. “De spelers hebben veel zin om deze wedstrijd te winnen. Het zou ook een nieuw bewijs zijn dat we op de goede weg zijn. We gaan ervoor vechten tot het einde”, aldus Koeman.

“Beker winnen is een belangrijke prijs”

FC Barcelona verloor voorbije weekeinde El Clasico tegen Real Madrid (2-1) en gaf de strijd om de titel daarmee iets meer uit handen. Het winnen van de Copa del Rey 2021 kan voor de ploeg van coach Koeman weleens de uitweg naar Europees voetbal kunnen betekenen. Winnen is dan ook van cruciaal belang, weet ook de Barça-coach. “Al is het niet de belangrijkste prijs, het is wel een prijs, en daarvoor hoef je de spelers niet extra te motiveren,” besluit coach Koeman op zijn persconferentie.

Statistieken

In de Spaanse La Liga staat FC Barcelona inmiddels op een derde plek. Barça heeft maar twee punten minder dan koploper Atletico Madrid en één minder dan Real Madrid, maar de heeft het daarmee niet in eigen hand.

Athletic de Bilbao staat op de elfde plek in La Liga. De kans bestaat dat de ploeg van coach Toral zich niet meer aan de top zes kan voegen en dan zou bekerwinst heel goed uitkomen.

Head 2 Head

Zoals al gezegd, FC Barcelona en Athletic de Bilbao speelde voorbije januari de finale van de Super Beker. Beide teams bleken aan elkaar gewaagd te zijn, want in de reguliere speeltijd werd met 2-2 gelijkgespeeld. In de verlenging wist Bilbao al snel de 2-3 te maken en daar bleef het ook bij. Bilbao had de Super Beker gewonnen.

Huidige vorm Athletic de Bilbao

In de jongste weken heeft Athletic de Bilbao erg veel moeite om een match te winnen. Op 7 maart werd er voor het laatst gewonnen. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Granada in La Liga. Sindsdien draait de ploeg van coach Toral bizar stroef. Voorbije weekeinde won het in eigen huis ook al niet van Alaves: 0-0.

Huidige vorm FC Barcelona

Nog voor El Clasico had FC Barcelona een ongeslagen reeks van drie zeges op een rij geboekt. Daarmee leek de ploeg van coach Koeman een goede kans te maken bij Real Madrid. Toch verloren de Catalanen met 2-1 van hun aartsrivaal. Ook was dit de eerste verloren match nadat Barça in de Champions League verloren had van Paris Saint Germain. In eigen Camp Nou werd Barcelona met 1-4 weggeblazen door de ploeg uit de Franse hoofdstad.

Lappenmand

Athletic de Bilbao-coach Toral kan zaterdag niet beschikken over middenvelder Peru Nolaskoain die last heeft van een enkelblessure.

Barcelona-coach Koeman heeft met doelman Neto (verstuikte enkel), Philippe Coutinho, Ansu Fati en Moussa Wagué (alle drie knieblessures) vier spelers in de lappenmand zien verdwijnen. Het viertal zal voor de finale niet hersteld zijn van de kwetsuren.

Prognose

FC Barcelona heeft de beste papieren om de finale van de Copa del Rey 2021 op zijn naam te schrijven. Onze wedtip bij Unibet.be is 1-3 voor de Catalaanse ploeg.

Denkt u er anders over of bent u het helemaal met ons eens? In onderstaand odds-overzicht vindt u de gemiddelde quoteringen die de Belgische wedkantoren hanteren bij deze bekerfinale.

Quoteringen Athletic de Bilbao – FC Barcelona

Wint Athletic de Bilbao de finale van de Copa del Rey? Dan bent u spekkoper als u dit vooraf voorspeld hebt bij de bookies. Gemiddeld keren de bookmakers x 5.45 keer uw inleg uit als de ploeg van coach Toral met de prijs in handen terugkeert naar Bilbao.

Voorspelt u een gelijkspel bij de bookmaker? De pre-odd voor een gelijkspel na negentig minuten speeltijd staat op x 4.50 keer uw inleg straf ingedeeld. Een zege en prijs van FC Barcelona staat op x 1.48 keer het wedbedrag ingeschaald.

De Copa del Rey finale 2021 Athletic de Bilbao – FC Barcelona wordt gespeeld op zaterdag 17 april om 21:30 uur in Estadio de la Cartuja te Sevilla. Gokt u ook op een zege van Barça of gaat u voor de hoogste odds en voorspelt u een gelijkspel of zege van Bilbao? Laat het VoetbalGokken.be weten en beloon uzelf met de ferme online bookmaker deals!


Reacties

mignole...
16 april 2021

Deze bekerfinale gaat FC Barcelona winnen met 0-2 ;)

3 jaar geleden

sporza
17 april 2021

Gegokt op winst van Bilbao 1-0

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN