Voorronde Conference League: KAA Gent treft het Noorse Valerenga

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
21 juli 2021     0 REACTIES

Deze week vangt KAA Gent in de nieuwe Europese competitie aan: de Europa Conference League. De ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck begint in de tweede voorronde tegen het Valerenga IF uit Noorwegen. Deze donderdag wordt de eerste keer dat Buffalo’s tegen deze Noorse ploeg aantreden. De heenmatch wordt in de Ghelamco Arena gespeeld. Volgende week volgt de return in Oslo. Voorspel de uitkomst van deze match via VoetbalGokken.be!

Hein Vanhaezebrouck: “Liever een andere tegenstander gehad”

KAA Gent mag zich gaan opmaken voor de tweede voorronde van de Conference League. Daarin zal de ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck het moeten opnemen tegen Valerenga IF uit Noorwegen. Dat is volgens Vanhaezebrouck nog niet zo gemakkelijk. “Ik las ergens dat men blij is omdat het duidelijk is tegen wie we moeten spelen. Anders moesten we nog wachten op de uitkomst van het voorgaande duel. Wees maar zeker dat ik liever een tegenstander uit Andorra of Gibraltar tegen had gehad”, zegt de coach van de Gentse ploeg.

KAA Gent wint de wedstrijd
1.52
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.85
Valerenga IF wint de wedstrijd
4.95

“Valerenga staat heel goed”

Vanhaezebrouck heeft dan ook zijn huiswerk gedaan en weet hoe Valerenga er momenteel voor staat. “Nu spelen we tegen een ploeg die in de top van de Noorse competitie meedraait. Valerenga staat heel goed op het veld, hebben veel jonge gasten en heel veel drive. Dit wordt een heel zware dobber voor ons!”, aldus Vanhaezebrouck.

Coach Valerenga: “Spelen in Europa is wat wij willen”

Het is voor het Noorse Valerenga IF niet vanzelfsprekend dat het elk seizoen Europa intrekt. De coach van Valerenga Dag-Eilev Fagermo, heeft dan ook een pak goesting in de Conference League. “Spelen in Europa is wat wij heel graag willen. Wij moeten ervoor zorgen dat wij de voorrondes overleven, want wij horen erbij te zijn als de Conference League echt begint”, zo stelt coach Fagermo.

“Op verplaatsing tegen Gent een resultaat halen”

Valerenga start op verplaatsing bij KAA Gent en dat kan volgens de coach een voordeel zijn. “We spelen erg goed in ons eigen stadion. We zijn thuis heel solide, dus we moeten gewoon op verplaatsing tegen Gent een resultaat, dan kan het er voor ons goed uitzien”, aldus de trainer van Valerenga.

Statistieken

De Conference League wordt georganiseerd door de UEFA. Net als de Champions League en Europa League heeft de Conference League vier voorrondes (één play-off ronde) waarna bepaald wordt welke ploegen de koker in gaan voor de groepsfases. In het hoofdtoernooi spelen de ploegen één thuis- en uitwedstrijd tegen de andere drie ploegen in de groep. Het toernooi bestaat uit acht groepen met elk vier ploegen. De knock-outronde bestaat ook uit een thuis- uitmatch. De finale wordt in één match bepaald en wordt op neutraal terrein gespeeld.

Head 2 Head

Het is niet alleen de eerste keer dat KAA Gent en Valerenga in de Conference League spelen. De teams hebben elkaar ook nog nooit eerder ontmoet. Donderdag wordt er dus een nieuw hoofdstuk geschreven in beide clubhistorie.

Huidige vorm KAA Gent

Deze maand en de voorbije maand heeft KAA Gent vijf oefenmatches gespeeld ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Voorbije week werd het Franse Lille OSC nog verslagen met 0-1. Bij het Nederlandse Sparta in Rotterdam wist de ploeg van coach Vanhaezebrouck geen vuist te maken en speelde een gelijkspel: 3-3. Van FC Utrecht werd met 3-0 verloren en ook de match tegen Feyenoord werd gelijkgespeeld 1-1.

Huidige vorm Valerenga IF

De Noorse competitie is al veertien speelronden onderweg en Valerenga staat inmiddels op de vijfde plek van de Eliteserien. Voorbije week werd er met 3-1 verloren van de nummer zeven FK Haugesund. De topscoorder van Valerenga is Aron Donnum. De 23-jarige Noor maakte er dit seizoen al zes en twee daarvan in de jongste twee wedstrijden.

Lappenmand

Coach Vanhaezebrouck kan donderdag nog niet beschikken over Laurent Depoitre en Niangbo Anderson. Beiden zijn al lange tijd geblesseerd.

Valerenga komt zonder centrumspits Vidar Örn Kjartansson af. De 31-jarige aanvaller heeft een gebroken voet en blijft bijgevolg achter in Noorwegen.

Prognose

Wij voorspellen dat KAA Gent deze thuismatch naar zich toe gaat trekken en wint van Valerenga. Verwacht u dit ook of heeft u een andere voorspelling? In onderstaand odds-overzicht vindt u een samenvatting van de gemiddeld pre-odds die de Belgische wedkantoren hanteren in het 1×2 spelsysteem.

Quoteringen KAA Gent – Valerenga IF

De hoogste odd van deze match wordt uitgekeerd als Valerenga wint in Gent. Speelt u via het 1X2 spelsysteem op een zege van de Noorse ploeg dan ontvangt u x 4.95 keer uw inleg terug als u donderdag gelijk krijgt.

Een gelijkspel is bij de Belgische wedkantoren goed voor een beloning x 3.85 keer uw speelbedrag. Denkt u dat de Buffalo’s de heenmatch zegevieren? Met een quotering van x 1.52 keer uw aantal ingelegde euro’s staat er voor winst van Gent nog een straffe pre-odd voor u gereed.

De UEFA Conference League match KAA Gent – Valerenga IF wordt gespeeld op donderdag 22 juli om 20:30 uur in de Ghelamco Arena te Gent. Voorspel de match via VoetbalGokken.be en pak de hoogste beloningen voor de eerste match van de Buffalo’s in dit nieuwe Europese toernooi.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN