Kwalificeert KAA Gent zich voor Conference League groepsfase bij Rakow?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
18 augustus 2021     0 REACTIES

Deze donderdag gaat KAA Gent op pad naar het Poolse RKS Rakow in Częstochowa om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa Conference League. Rakow is nog het enige obstakel die de Buffalo’s moeten overmeesteren om aan dit nieuwe toernooi mee te mogen doen. Gaat Gent de tweeluik goed van start door ginds te zegevieren? Laat uw voorspelling achter bij de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be en maak de strafste deals.

Marek Papszun: “Gent is een veeleisende tegenstander”

RKS Rakow kwam net als KAA Gent al twee kwalificatieronden door en mag zich gaan opmaken voor de laatste ronde. Rakow-coach Marek Papszun en zijn team maken zich paraat voor de Buffalo’s. “Gent is een veeleisende tegenstander. Ik geloofde erin dat we zouden winnen met Rubin, dus gingen onze coaches naar Letland, waar zij de wedstrijd Rigas FS met KAA Gent bekeken. Het was snel duidelijk dat wij ons op Gent moesten gaan richten”, vertelt de coach van Rakow.

“We kunnen concurreren met Gent”

Voor de club Rakow is Europees voetbal spelen een droom. “Wij willen succesvol zijn in de Conference League, want het is iets groots voor ons. We zijn een kleine club die nog niet zo lang in de hoogste klasse van Polen speelt, maar wij kunnen concurreren met teams als Kazan en KAA Gent. We speelden in de voorbije ronden telkens goede matches en gingen dan terecht door naar de laatste ronde”, zo zegt coach Papszun aan het slot van zijn vooruitblik op de heenmatch tegen Gent.

Hein Vanhaezebrouck: “Rakow won van koploper Rusland”

Het gaat KAA Gent nog niet gemakkelijk af in de voorrondes van dit Europese toernooi. Toch is Gent zover gekomen en moeten er nog twee matches gespeeld worden om kwalificatie voor de groepsfase te realiseren. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck verwacht met Rakow een taaie tegenstander waarvan winnen niet evident is. “Het wordt een zwaardere tegenstander, want zij konden Rubin Kazan uitschakelen en dat is de huidige koploper in Rusland”, zegt Vanhaezebrouck over de capaciteiten van de Poolse ploeg.

“Focus op volgende Conference League”

De coach van Gent juicht dus niet te vroeg en vraagt om uiterste concentratie van zijn team dat het in de voorbije ronde zwaar had tegen FK RFS. Gent won nipt van de Letse ploeg. “Die wedstrijd zou ik rap mogelijk willen vergeten. We gaan ons nu weer focussen op onze volgende wedstrijd in de Conference League. Dat wordt een zware. We streven opnieuw naar een goed resultaat om de terugkeer sereen te beginnen”, besluit coach Vanhaezebrouck.

Statistieken

Volgende week wordt de return in de Ghelamco Arena gespeeld. Als KAA Gent deze laatste kwalificatieronde doorkomt, gaan de Buffalo’s mee in de loting van de groepsfase die in het Zwitserse Nyon gehouden wordt. Op 16 september zullen de eerste groepsmatches gespeeld gaan worden van de Europe Conference League.

Head 2 Head

Voor RKS Rakow en KAA Gent is dit de eerste keer dat de teams tegen elkaar spelen in een Europees toernooi. We kunnen dus geen eerder behaalde resultaten belichten die u kunnen helpen bij het voorspellen van deze match in Częstochowa.

Huidige vorm RKS Rakow

RKS Rakow speelde in de voorbije voorrondes tegen FK Sūduva uit Litouwen. Ginds werd het een gelijkspel 0-0, maar thuis in Częstochowa versloeg Rakow de ploeg in de verlenging met 1-0. Daarna speelde het team van coach Papszun tegen Rubin Kazan. Rakow begon met de thuismatch tegen de Russische ploeg en wist ook in deze match niet tot scoren te komen: 0-0. In het Russische Kazan werd wel gewonnen. Ook dit keer werd het 0-1 in de verlenging voor Rakow.

Huidige vorm KAA Gent

KAA Gent wist zicht nipt te plaatsen voor deze laatste kwalificatiewedstrijd doordat het FK RFS uitschakelde. De heenmatch werd een gelijkspel 2-2 in de Ghelamco Arena, maar in het Letse Riga wisten de Buffalo’s met 0-1 te zegvieren. Joseph Okumu maakte de enige goal in die match. De eerste kwalificatiematch verliep in Gent een stuk soepeler. Van het Noorse Valerenga werd met 4-0 gewonnen, maar in Noorwegen moesten de Buffalo’s het onderspit delven. Het werd 2-0 voor Valerenga in de Intility Arena te Oslo.

Lappenmand

Bij Rakow zijn twee geblesseerde spelers bekend. De middenvelders Igor Sapala en Ben Lederman geraakte voorbije juli geblesseerd. KAA Gent-coach Vanhaezebrouck kan donderdag over een geheel fitte basiskern beschikken.

Prognose

Gezien Rakow ook nog geen hoge ogen gooit en de Conference League, verwachten wij dat Gent zal zegevieren in Częstochowa. Onze wedtip is 1-2 voor de Buffalo’s. We pakken daarmee niet de hoogste odd die de bookmakers voor deze match hanteren, maar wel een die uw inleg verdubbelt. Benieuwd geworden naar de hoogste pre-odd? Onderstaand Odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen.

Quoteringen RKS Rakow – KAA Gent

De hoogste pre-odds zijn in het 1X2 spelsysteem te vinden bij een gelijkspel en een zege van Rakow. Beide uitslagen leveren u maximaal x3.30 keer het speelbedrag op.

Een overwinning van KAA Gent betekent voor de Buffalo’s dat deelnemen aan de groepsfase wel heel dichtbij komt, maar u verdient er ook nog eens x2.03 keer uw inleg mee.

De Europa Conference League kwalificatiematch RKS Rakow Częstochowa – KAA Gent wordt gespeeld op donderdag 19 augustus om 18:00 uur in het Miejski Stadion Piłkarski Raków te Częstochowa. Speelt u mee en maakt u de winnende deal via VoetbalGokken.be?


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN