Conference League: wint KAA Gent van FK RFS in derde voorronde?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 augustus 2021     0 REACTIES

Deze donderdag gaat KAA Gent de derde voorronde van de Europa Conference League spelen. De Buffalo’s gaan het in de heenmatch opnemen tegen FK RFS uit Letland. De heenmatch wordt in de Ghelamco Arena gespeeld. Volgende week volgt de return in Riga en wordt bekend of Gent de laatste voorronde van het nieuwe Europese toernooi mag spelen. Voorspel de match en speel mee via VoetbalGokken.be!

Hein Vanhaezebrouck: “Vertrouwen in match RFS”

Na een straffe thuismatch tegen Valerenga in de vorige ronde van de Conference League lukte het KAA Gent voorbije donderdag niet om in Oslo ook te zegevieren. Er werd met 2-0 verloren, maar de overwinning in Gent 4-0 was genoeg om nu tegen RFS te mogen spelen, maar volgens Gent-coach Hein Vanhaezebrouck moet het wel wat beter. “Wij zitten nog niet in de hoogste versnelling. Iedereen moet nog groeien, er zit nog wat rek op. Wij hebben vertrouwen in de match tegen RFS door hetgeen we al aflegden”, zegt de Gent-coach.

“We gaan voor de winst”

Volgens Vanhaezebrouck is de Letse ploeg net zo gedreven om de volgende ronde te halen dan KAA Gent. “Ik denk dat alle clubs wel goed willen presteren in Europa, toch? Zij hebben er zelf heel wat baat bij. Wij willen alvast zo lang mogelijk Europees voetbal spelen. En er is de heen- en terug formule en het nieuwe reglement waarbij de uitdoelpuntenregel geschrapt is. Wij gaan er voor”, aldus de coach van Gent.

Viktors Morozs: “Iedereen heeft honger om te spelen tegen Gent”

Ook RFS is de voorbije speelronde goed doorgekomen en de ploeg van coach Viktors Morozs blijkt dan ook al vooruit naar de match van donderdag in de Ghelamco Arena. “De stemming is heel goed, want Europese voetbalmatches zijn altijd heel belangrijk voor zowel spelers als coaches. Alle spelers zijn er klaar voor, iedereen heeft honger, iedereen wil spelen en het is een genot”, zegt coach Morozs in de persconferentie.

“Alles begint bij 0-0” 

Coach Morozs is dan ook benieuwd hoe zijn ploeg het doet in Gent. “We hebben Gent al behoorlijk bestudeerd. We kennen hun sterke punten. Natuurlijk kunnen we zeggen dat een zeer serieuze tegenstander met een zeer goede structuur van het spel en goede spelers. Alles begint bij de stand van 0:0 en dan zullen we zien”, besluit de oefenmeester van RFS.

Statistieken

KAA Gent moet na deze speelronde nog één voorronde overleven voordat de ploeg meegaat in de loting voor de groepsfase. Eerst moet de ploeg van coach Vanhaezebrouck nog zien af te rekenen met RFS. Overleeft Gent deze ronde, dan kunnen de Buffalo’s het Poolse Raków Częstochowa of het Russische Roebin Kazan treffen. Die twee teams treffen elkaar ook donderdagavond in de heenmatch.

Head 2 Head

KAA Gent en RFS zijn elkaar nog niet eerder tegengekomen op een Europees toernooi of oefenmatch. Donderdag wordt er voor beide een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de clubhistorie.

Huidige vorm KAA Gent

De ploeg van coach Vanhaezebrouck maakte geen goede start van de Conference League week. Voorbije zondag werd de thuismatch tegen Beerschot VA niet gewonnen in de Ghelamco Arena. De ploeg uit Gent moest genoegen nemen met een gelijkspel 2-2 tegen het team uit Antwerpen. Donderdags werd de Conference League match bij Valerenga verloren met 2-0 in Oslo.

Huidige vorm FK RFS

RFS is in de Letse competitie is al zestien speelronden onderweg. De ploeg van coach Morozs staat eerste met veertig punten. Voorbije weekeinde werd er met 4-1 gewonnen van de nummer zeven Letta/LU. Ook beide ontmoetingen in de vorige speelronde van de Conference League werden gewonnen. Het Puskas Academy werd in Letland 3-0 en op verplaatsing met 0-2 verslagen.

Lappenmand

Bij KAA Gent zijn er geen ernstige blessuregevallen of gezondheidsproblemen te melden. Ook RFS-coach Morozs kan over een fitte selectie beschikken als het donderdagavond in Gent speelt.

Prognose

Wat ons betreft wint Gent de thuismatch tegen het Letlandse RFS en boekt het een voorsprong voor de return. Onze wedtip is 3-1 tegen het nog onbekende RFS. Denkt u er anders over of gaat u ook wedden op deze uitslag? In onderstaand odds-overzicht vindt u de maximale pre-odds die de Belgische wedkantoren voor u gereed hebben staan.

Quoteringen KAA Gent – FK RFS

De pre-odds voor de match in Gent zijn in het 1X2 spelsysteem torenhoog ingedeeld. De hoogste beloning kunt u verdienen als RFS wint in de Ghelamco Arena. De maximale beloning voor een overwinning van de bezoekers uit Letland staat op x 13.50 keer uw speelbedrag ingedeeld.

Voor een zege van KAA Gent zijn de bookiez bereid x 1,20 uw speelbedrag uit te keren. Een gelijkspel zou niet heel gunstig zijn voor de Buffalo’s, maar wel voor u. Er valt u x 7.10 keer uw speelbedrag ten deel als het een gelijkspel wordt en u hierop had ingezet.

De Europa Conference League heenmatch KAA Gent – FK Rīgas Futbola skola wordt gespeeld op donderdag 5 augustus om 20:30 uur in de Ghelamco Arena te Gent. Komen de Buffalo’s ook deze voorronde door en verslaat Gent de Letse ploeg in eigen huis? Voorspel de match en win met VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 december 2022     0 REACTIES

WK 2022 voetbal kwartfinale: Kroatië – Brazilië

Deze vrijdag spelen Kroatië en Brazilië tegen elkander in de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar. De wi...

Lees meer
7 december 2022     0 REACTIES

Straffe odds kwartfinale WK voetbal: Engeland – Frankrijk

Deze zaterdag spelen Engeland en Frankrijk de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar tegen elkaar. Het dec...

Lees meer
5 december 2022     0 REACTIES

Wedden op WK 2022 voetbal: Nederland – Argentinië

Het Nederlands elftal staat in de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar. Onze noorderburen nemen het deze...

Lees meer
1 december 2022     0 REACTIES

WK voetbal 2022 achtste finale Frankrijk – Polen

In het Al Thumama Stadion te Doha bekampen titelverdediger Frankrijk en uitdager Polen deze zondag de ac...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN