Wint Club Brugge van Zenit St. Petersburg in Champions League?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
1 december 2020     4 REACTIES

Het wordt voor Club Brugge een heel belangrijke week in de groepsfase van de Champions League. Deze woensdag komt Zenit Sint Peterburg naar Brugge in de vijfde speelronde van het miljoenenbal. Club moet winnen om na de winterbreak verder te mogen in Europa. Denkt u dat de Bruggenaren hun Europese campagne kunnen verlengen? De Belgische wedkantoren zien kansen voor Club Brugge in dit thuisduel. Wat is uw voorspelling?

Philippe Clement: “Vol voor de winst tegen Zenit”

De week begon voor Club Brugge niet zoals coach Philippe Clement dat gehoopt had. Op verplaatsing bij Royal Exel Moeskroen werd een gelijkspel 0-0 uit het vuur gesleept. De moeizame match belooft niet veel goeds voor de belangrijke match tegen Zenit Sint-Petersburg vindt de T1 van Club Brugge. “We gaan vol voor de winst tegen Zenit. Als je rekent op een gelijkspel, kan het nog tegenvallen in het slot”, aldus Clement in zijn bespiegelingen vooraf.

Club Brugge wint de wedstrijd
2.15
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.50
Zenit Sint-Petersburg wint de wedstrijd
3.15

“Geen goede generale”

Toch houdt Clement hoop, want ginds wist Club Brugge nog te zegevieren met 1-2.. “De wedstrijd tegen Moeskroen was geen goede generale repetitie voor match van woensdag tegen Zenit, maar het wordt woensdag een totaal andere wedstrijd. Met een zege tegen Moeskroen hadden we ook niet in een zetel naar de wedstrijd tegen Zenit kunnen toeleven”, stelt de coach vast op de clubwebsite.

Sergey Semak: “Meer risico’s nemen tegen Club Brugge”

Zenit Sint-Petersburg coach Sergey Semak zag een maand geleden hoe zijn team in eigen huis werd verslagen door de Bruggenaren. Toch gaat de coach niet met knikkende knieën aan de terugmatch beginnen, maar het wordt wel een moeilijke klus voor zijn mannen om op Jan Breydel wel te zegevieren. “Club Brugge heeft een goed team. We moeten woensdag tegen Club meer risico’s nemen en scherp zijn”, zegt de trainer van de Russische ploeg.

“Geen fouten maken”

De Brugge-spelers Emmanual Dennis en Charles De Ketelaere scoorden voor Brugge en Horvath maakte een eigen doelpunt waardoor Zenit nog een goal cadeau kreeg. Coach Semak weet waar de zwakke punten van zijn team lagen en hoopt die woensdag te kunnen beteren. “Door fouten achterin gaven we het weg. Dat mag terug niet meer gebeuren”, zegt de coach van Zenit.

Statistieken

Club Brugge staat derde in Groep F van de Champions League. Mocht Club deze plek behouden, dan gaat het na de winterstop verder in de Europa League. De ploeg van coach Clement heeft vier punten en er zijn nog twee speelrondes af te handelen.

Mocht Blauw-zwart nog zes punten bijschrijven in de resterende twee groepsmatches, dan kan het nog een ticket voor de knock-outfase van de Champions League bemachtigen, maar daarbij is het wel afhankelijk van de uitslagen in de andere matches. Lazio Roma staat nu tweede met acht punten. Borussia Dortmund staat eerste met negen punten en Zenit Sint Petersburg staat vierde met één punt.

Head 2 Head

De heenmatch wist Club Brugge te zegevieren van de Russische ploeg. Met een 1-2 overwinning wisten de Bruggenaren de openingsmatch van de groepsfase goed te benutten.

Het is overigens al een beste tijd terug dat Zenit nog eens kwam postvatten op Jan Breydel. De laatste keer was in 1987 en toen wist Club Brugge met straffe cijfers te winnen: 5-0. Een uitslag waar Club voorafgaand aan de match van woensdag ongetwijfeld graag voor zou willen tekenen!

Huidige vorm Club Brugge

Voorbije zaterdag wisten de Bruggenaren rode lantaarn Moeskroen niet te kloppen in de Jupiler Pro League match van die dag: 0-0. Een paar dagen eerder werd er in de CL niet gewonnen bij Borussia Dortmund. De 3-0 eindstand laat zien dat het team van coach Clement duidelijk de mindere was tegen Bundeliga formatie. Van Thorgan Hazard, Axel Witsel en Thomas Meunier. De laatste overwinning dateert hierdoor al van 21 november. Toen won Club met 1-0 van KV Kortrijk.

Huidige vorm Zenit Sint Petersburg

Ook Zenit Sint Petersburg begon deze week met een puntendeling in de Russische Premier Liga. De koploper van de Russische competitie wist op verplaatsing niet te winnen van de nummer dertien Arsenal Tula.

Net als in Stadion Le Canonnier te Moeskroen werd het ook 0-0 voor de ploeg van coach Semak. In de Champions League verloor Zenit enkele dagen eerder nog van Lazio Roma met 3-1.

Lappenmand

Coach Clement kan woensdag niet beschikken over verdediger Matej Mitrovic. De Kroaat kampt met een hielblessure waar hij nog enkele maanden van moet herstellen. Simon Deli geraakte op een training voorbije week geblesseerd en het is nog onzeker of de verdediger tegen Zenit terug inzetbaar is. Ook Federico Ricca en Eduard Sobol zijn er door kwetsuren misschien niet bij.

De blessurelijst bij Zenit is vele malen langer. Met Magomed Ozdoev, Wendel, Vyacheslav Karavaev, Douglas Santos (allen spierblessure), Danil Krugovoy en Dejan Lovren (gezondheidsproblemen),  Artem Dzyuba (blessure) heeft coach Semak heel wat te puzzelen aan zijn selectie.

Prognose

We hebben er alle vertrouwen in de ploeg van coach Clement ook op Jan Breydel weet te winnen van Zenit St. Petersburg. Onze wedtip bij de bookmakers is dan ook 2-1 voor de Bruggenaren. Er staat een straffe quotering voor u klaar als Brugge daadwerkelijk wint, maar ook de overige odds zijn de moeite waard om op te spelen. Check alvast onderstaand odd-overzicht van Betway.be en laat uw eigen voorspelling waardevol zijn bij de bookmakers.

Quoteringen Club Brugge – Zenit Sint-Petersburg

De hoogste quotering van deze match wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt op Jan Breydel. De bookies keren x 3.50 keer het speelbedrag uit als de punten worden gedeeld.

Mocht Zenit woensdag aan het langste eind trekken, dan wordt uw inleg met x 3.15 keer beloond. Een overwinning van Club Brugge staat in het 1X2 spelsysteem op x 2.15 keer uw speelbedrag.

De UEFA Champions League match Club Brugge – Zenit Sint-Petersburg wordt gespeeld op woensdag 2 december om 21:00 uur op Jan Breydel te Brugge. Laat uw voorspelling vandaag alvast achter bij de bookmaker van uw keuze en scoor de winnende weddenschap bij deze cruciale match in de UEFA Champions League!


Reacties

weddens...
1 december 2020

Dit wint Club Brugge wel!

3 jaar geleden

sporza
2 december 2020

3-1 voor Blauw-Zwart!

3 jaar geleden

dropend...
2 december 2020

Gespeeld op de hoogste odd en zie wel wat het wordt.

3 jaar geleden

voetbal...
2 december 2020

Straffe odds! Nu nog een zege van Clement en zijn team

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN