UEFA Champions League: geraakt Club Brugge voorbij RB Leipzig?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
22 november 2021     0 REACTIES

Het wordt een spannende match voor Club Brugge dat deze woensdag tegen RB Leipzig speelt in de UEFA Champions League. De Bruggenaren hebben aan een gelijkspel tegen de Duitse ploeg genoeg om te overwinteren in de Europa League. In Leipzig wist de ploeg van coach Philippe Clement zelfs te winnen, maar gaat dat ook op Jan Breydel lukken? De Belgische wedkantoren schalen de pre-odds hoog in voor deze match in Brugge.

Philippe Clement: “Leipzig is een heel sterke ploeg”

De grootste concurrent van Club Brugge om de derde plek, dat overwinteren in de Europa League betekent, is RB Leipzig. De Duitse ploeg pakte een punt in de voorbije match op bezoek bij Paris Saint Germain. Club Brugge heeft aan een gelijkspel tegen de Duitsers genoeg en Club Brugge-coach Philippe Clement ziet kansen voor zijn team om dat te bewerkstellen. “Het voordeel is dat we weten waar we aan toe zijn. Leipzig is een heel sterke ploeg. Dat hebben ze bewezen met een punt tegen PSG”, analyseert de coach van Club.

Club Brugge wint de wedstrijd
3.50
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.65
RB Leipzig wint de wedstrijd
2.08

“Derde groepsfasestunt tegen Leipzig”

De wedstrijd van woensdag is de laatste thuismatch in deze groepsfase van de Champions League. De laatste match is op verplaatsing bij Paris Saint Germain. Clement hoopt dat zijn ploeg een punt pakt op Jan Breydel. “Ik zei voor de campagne dat we drie stunts nodig hadden om te overwinteren. PSG was de eerste, zege in Leipzig de tweede. De derde stunt moet de thuismatch tegen Leipzig worden”, aldus Clement.

Jesse Marsch: “Club Brugge heeft het ons moeilijk gemaakt”

In de Red Bull Arena verloor de ploeg van RB Leipzig-coach Jesse Marsch met 1-2. Leipzig wist geen vuist te maken tegen de Blauw-zwart, maar nu weet ook coach Marsch wat zijn team kan verwachten op Jan Breydel. “Club Brugge heeft het ons in de thuismatch heel moeilijk gemaakt. Het is een ploeg met bovengemiddeld veel talenten, vooral voorin. Ze hebben vleugelspelers die hoog opkomen en agressief verdedigen, daarmee komen ze makkelijk tot scoren. Ze spelen ook vaak met mandekking op het hele veld”, zegt de coach van RB Leipzig.

“Dit duel zal belangrijk zijn”

Ook voor RB Leipzig wordt dit de match waarin de kans het grootst is punten te pakken. De laatste match zal thuis tegen Manchester City zijn. Coach Marsch heeft zijn strijdplan gereed. “We zullen actief moeten zijn aan de bal, want dit duel zal belangrijk zijn. Club speelt op een hoog tempo en heeft voorin technisch vaardige spelers. Club Brugge kan gevaarlijk worden zonder veel balbezit te hebben. Daar moeten wij ons tegen wapenen”, besluit de Amerikaanse coach van RB Leipzig.

Statistieken

In Groep A staat Club Brugge op de derde plek met vier punten. De derde positie betekent overwinteren in de UEFA Europa League. RB Leipzig staat vierde met één punt. Er zijn nog twee speelronden te gaan en zes punten te verdienen. Club kan zelfs nog in de Champions League overwinteren. De nummer twee in de poule des doods is PSG met acht punten. Manchester City staat eerste met negen punten.

Head 2 Head

Eind september was voor Club Brugge de eerste ontmoeting ooit met RB Leipzig. De match in de Red Bull Arena te Leipzig werd met 1-2 knap gewonnen door de Bruggenaren. RB Leipzig-speler Christopher Nkunku scoorde in die match al in de vijfde minuut waardoor de Duitse ploeg snel op voorsprong kwam. Hans Vanaken en Mats Rits brachten daar voor de rust nog verandering in met hun treffers: 1-2. In de tweede helft kwamen beide teams niet meer tot scoren.

Huidige vorm Club Brugge

Club Brugge begon deze Champions League week niet al te best. Er werd met 2-1 verloren van KV Mechelen. Hierdoor staan de Bruggenaren nog altijd op de derde plek in de Jupiler Pro league. Een speelronde eerder werd het in Brugge een gelijkspel tegen Standard Luik (2-2). Daarvoor verloor Blauw-zwart de match bij Manchester City met 4-1, ook dit was in de UEFA Champions League.

Huidige vorm RB Leipzig

Ook RB Leipzig won voorbije weekeinde niet in eigen competitie. De Bundesliga match tegen Hoffenheim werd met 2-0 verloren. De ploeg van coach Marsch staat op de zeven de plaats van de Duitse competitie. Een speelronde eerder wisten Die Roten Bullen nog met 2-1 te winnen van Borussia Dortmund. Dit gebeurde na de zware Champions League match op verplaatsing bij PSG waar de ploeg van coach Marsch een punt pakte (2-2).

Lappenmand

Club Brugge kan met een fitte basisselectie van start gaan tegen Leipzig. Ook zijn er geen schorsingen bij de Brugse formatie.

RB Leipzig komt zonder Mohamed Simakan, Yussuf Poulsen, Amadou Haidara, Konrad Leimer, Marcel Halsterberg en Marcelo Saracchi. Deze spelers blijven achter in Leipzig door blessureleed.

Prognose

En dan de prognose voor Club Brugge – RB Leipzig. Onze wedtip is een gelijkspel 1-1. Wat is uw voorspelling voor deze belangrijke Champions League match?

Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor u gereed hebben staan voor deze match op Jan Breydel.

Quoteringen Club Brugge – RB Leipzig

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem van de online bookmakers zijn het hoogst ingeschaald bij een gelijkspel. De Belgische wedkantoren keren maximaal x 3.65 keer uw wedbedrag uit als Club en Leipzig de punten delen.

Een overwinning van Club Brugge zal betekenen dat de Bruggenaren zich kwalificeren voor de knock-outs van de Europa League. Diegenen die dit al voorspelden bij de wedkantoren kunnen dan rekenen op een beloning van x 3.50 keer de inleg. Een overwinning van RB Leipzig is goed voor een straffe quotering van x 2.08 keer uw inleg.

De UEFA Champions League match Club Brugge – RB Leipzig wordt gespeeld op woensdag 24 november om 21:00 uur op Jan Breydel te Brugge. Hebben de Bruggenaren het in zich om nogmaals te stunten in de poule des doods? Voorspel en win straffe beloningen bij de Belgische wedkantoren op vergelijkingswebsite VoetbalGokken.be! Vergelijk bookmakers. Zet in. En win!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN