Strijd om Europees voetbal beïnvloedt gokgedrag

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
1 maart 2016     0 REACTIES

In de Jupiler Pro League zijn de teams bezig aan de laatste twee wedstrijden voor de play-offwedstrijden. Dit betekent dat er langzaam maar zeker gekeken wordt wat er nog mogelijk is. De ploegen in het ‘linkerrijtje’ focussen zich vooral op Europees voetbal, onderin probeert men degradatievoetbal te vermijden. Sinds dit seizoen plaatsen maximaal drie teams per land zich voor het EL-toernooi. De bekerwinnaar (of de hoogst geklasseerde ploeg zonder Europees ticket) komt daar nog bij. De winnaar van de EL plaatst zich overigens rechtstreeks voor de Champions League.

Play-off

Met het einde van de reguliere competitie in zicht, zijn er enkele tendensen zichtbaar. Bovenin wordt in de jongste weken regelmatig punten gemorst door de Top-3. Zowel KAA Gent, Club Brugge als RSC Anderlecht leden in de voorbije speelrondes (onverwacht) puntverlies. Uiteraard heeft dit alles te maken met het presteren van die topploegen en de sterkte van hun (mindere) opponent. Echter er speelt nog een aspect mee: angst. En deze factor is voor de gokkers in ons midden interessant, want angst om te verliezen zorgt voor meer puntendelingen. Een verschijnsel dat eerst en vooral plaatsvindt bij topploegen die op verplaatsing spelen. In thuisduels komt dit verschijnsel minder vaak voor. De reden voor deze angst is dat winnen niet heilig meer is. In een goede uitgangspositie de kampioensplay-off ingaan is meestal prioriteit. Vervolgens moet daar wel weer worden gevlamd, in de jacht naar de landstitel. Een psychologisch steekspel dat zich jaar na jaar voordoet en waarbij gokkers flink garen kunnen spinnen. Het is niet voor niets dat op twee speelronde voor het einde van de reguliere competitie enkel KV Mechelen zekerheid heeft over deelname aan PO2. De verschillen zijn enorm klein en daardoor is een gelijke stand vaak ook een uitslag tot ieders tevredenheid.

Middenmoters

In onderlinge duels willen ook ploegen uit de middenmoot zich nog weleens tevredenstellen met een gelijkspel. De concurrent loopt niet verder uit en elk puntje wordt gekoesterd. De hoop dat ploegen elkaar afslachten en dat een lager geklasseerde ploeg daarvan kan profiteren blijkt daardoor vaak ijdele hoop. Bijkomend voordeel voor het spelen op deze uitslag is dat de wedkantoren bij het vaststellen van de pre-wedstrijd quoteringen een puntendeling vaak hoog inschalen. Dus: een verhoogde kans op een gelijkspel én een hogere quotering.

Uiteraard wil iedereen graag winnen, maar verliezen wil niemand. Statisch gezien blijkt ook dat er in de laatste tien duels van de competitie het meest gelijkspel wordt gespeeld. Dit heeft te maken met het feit dat bepaalde klasseringen op den duur al vastliggen, het kampioenschap vergeven is en de degradatieploegen bekend zijn. Daarnaast sluipt ook de ‘angst om te verliezen’ in de ploeg en zijn trainers behoudender in hun opstelling. Ploegen die deze tendens durven te doorbreken zijn daardoor vaak spekkoper. Gokkers, die durven speculeren op een (onverwachte) puntendeling, ook.

Topploegen of subtoppers?

Normaal gesproken zit de hoogste winstkans bij het spelen op winst van een topploeg. Echter, zoals hierboven beschreven, spelen er in elke fase van de competitie diverse zaken een rol. Tussen wedstrijdronde 24 en 30 verandert er meestal nauwelijks iets aan de volgorde op de ranglijst. De verhoudingen zijn duidelijk en iedereen staat op zijn plaats. Uiteraard zijn er van week tot week wel verschillen, maar als puntje bij het paaltje komt is de rangorde meestal weer hersteld. Ons advies is dan ook om in te zetten op de teams net onder de top. Die hebben nog iets goed te maken, die hebben nog iets om voor te spelen. Daarbij is het programma natuurlijk ook heel belangrijk. Een interessant team om te volgen is Oostende. De kustploeg is bezig aan een ijzersterk seizoen, maar lijkt de vormpiek net niet lang genoeg vast te kunnen houden. Het inzetten op winst voor de tegenstanders van Oostende zou daarom lucratief kunnen zijn. Hoge odds vanwege de lage klassering en tegelijkertijd hoge winstkansen vanwege de huidige matige vorm van Oostende.

België: Enkel topduels!

Het principe dat er meer gelijk wordt gespeeld, dat topploegen vooral consolideren en dat degradatieploegen stunten om de laatste strohalm te grijpen is een universeel verschijnsel. Vaak gaat deze flow met teleurstellingen voor ploegen die ‘boven hun stand’ hebben geleefd en krijgt de club die een opmars maakt veel bijval. Het goede nieuws is dat de goksites die zijn aangesloten bij voetbalgokken.be zich daarvan niets aantrekken. Gebaseerd op langjarige statistieken en de positie op de ranglijst worden aantrekkelijke odds gepresenteerd. Zelfs in wedstrijden waarbij op basis van het huidige vormpeil de verhoudingen duidelijk anders liggen dan de quoteringen doen vermoeden.

Als u ook op zoek bent naar een dergelijk inkoppertje, bezoek dan regelmatig onze website en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij de (inter)nationale gokhuizen. Een beetje slim zijn, kan op die manier een hoop euro’s opleveren. Voordeel in België: de play-offwedstrijden bestaan uit enkel topduels. De wedkantoren hebben daardoor meer goesting om de quoteringen hoog te houden: er is immers niet altijd een directe favoriet aanwijsbaar. De torenhoge odds hoeven we dus niet meer te zoeken in PO1, maar de lagere quoteringen behoren eveneens tot het verleden.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN