Manchester City – Real Madrid: wie pakt kwartfinaleticket Champions League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
5 augustus 2020     3 REACTIES

Deze vrijdag staat er een kraker van een match gepland in de achtste finale van de Champions League. Manchester City verdedigt in het Etihad Stadion haar voorsprong van 2-1 op Real Madrid. Inzet: een ticket voor de kwartfinales. Deze match barst van de Belgische inbreng met Kevin De Bruyne aan de kant van City. En het duo Eden Hazard en Thibaut Courtois bij Real. Wie gaat met zijn team door naar de volgende ronde van de Champions League?

Josep Guardiola: “Goesting om tegen Real te spelen is groot”

Manchester City speelden voor de corona-uitbraak bij Real Madrid en won daar de heenmatch met 1-2. Die voorsprong moet vrijdag verdedigd worden. Manchester City-coach Josep Guardiola wil niets liever dan de beker met de grote oren winnen. “Ik droom erover om die prijs te winnen. We hebben ontzetten veel goesting om tegen Real Madrid te spelen”, zegt Guardiola enthousiast.

Manchester City wint de wedstrijd
1.68
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.15
Real Madrid wint de wedstrijd
4.10

“Real is koning van Champions League”

De coach van City verwacht dat Real flink tegengas gaat geven in het Etihad Stadion om de achterstand goed te maken. Real heeft tenslotte heel wat ervaring in dit Europese toernooi. “Ze zijn het dominantste team in de Champions League en we moeten ons daarop concentreren. Het is in alle opzichten een zeer sterk team. We zullen ons volledig moeten inzetten als we tegen de koning van deze competitie spelen. Maar ook wij verdienen het om de kwartfinale halen.  Ik heb er vertrouwen in”, aldus Guardiola.

Zinedine Zidane: “Niet bang voor Manchester City”

Real Madrid moet vrijdag een 2-1 achterstand weg zien te poetsen om door te stoten naar de kwartfinale. Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft al heel wat ervaring als coach in de Champions League en heeft de volste vertrouwen in zijn ploeg om de ticket voor de volgende ronde binnen te tikken. “Hoe kan ik denken dat we niet terug kunnen komen tegen City? We zullen vechten om de volgende ronde te halen tot de laatste seconde”, zegt Zidane strijdvaardig.

“Manchester City geweldige affiche”

“We zijn niet bang om tegen City te spelen”, liet de 47-jarige coach weten. “Het is een erg goed team dat zijn eigen spel speelt. We zullen daar een goede wedstrijd tegenover moeten stellen. Daarom moeten we nu goed rusten. Dit zijn tenslotte de matches die wij willen spelen en goed willen afronden. Dit zijn de duels die de mensen willen zien. Ik weet niet of dit een klassieker is, maar het is in ieder geval een geweldig affiche”, aldus Zidane.

Statistieken

Manchester City staat met één been in de kwartfinale van de Champions League. Voor de coronapandemie slaagde City erin om Real in Madrid te verslaan met 1-2. Real stond in de zestigste minuut voor door een treffer van Isco. Aan het eind van de match schoot Gabriel Jesus de bal in het net van Courtois. In de 83ste minuut kwam daar de genomen penalty van De Bruyne nog eens bij doordat Sergio Ramos in de fout was gegaan en door langdurig vasthouden de rode kaart kreeg.

Head 2 Head

In de voorbije acht jaar speelden Manchester City en Real Madrid zeven keer tegen elkaar. Vijf matches werden in de Champions League gespeeld. Real Madrid  won daarin driemaal van The Cityzens. In 2016 ging het om de halve finale en werd het met 0-0 een gelijkspel in Manchester en 1-0 in Madrid beslist dat Real doorging naar de eindstrijd. In 2012 troffen de teams elkaar in de groepsfase. Ook toen werd het een zege van Real in Madrid met 3-2 en in Manchester een gelijkspel 1-1. Zullen deze vrijdag de rollen omgedraaid zijn?

Huidige vorm Manchester City

Manchester City moest in de Premier League zien hoe Liverpool dit seizoen landskampioen werd. Ook de finale van de FA Cup ging verloren. Arsenal ging er dit seizoen met de trofee vandoor door The Cityzens met 2-0 te verslaan. De EFL cup werd dit seizoen wel gewonnen en daar kan de beker met de grote oren nog aan toegevoegd worden.

Huidige vorm Real Madrid

Real Madrid is de kersverse kampioen van Spanje. Sinds de herneming van La Liga werd er geen enkele match meer verloren en werden de punten snel verzameld. De laatst gespeelde match werd een gelijkspel. De 2-2 tegen Leganes kwam echter toen de Koninklijke uit Madrid de titel al beet had.

Lappenmand

Manchester City-spits Sergio Agüero zal er vrijdagavond niet bij zijn. De Argentijn kampt met een knieblessure. Ook doelman Zack Steffen die last heeft van een binnenbandblessure kan niet meespelen in de return tegen Real Madrid. Philippe Sandler is pas geopereerd aan zijn knie en Pedro Porro is ziek. Benjamin Mendy is geschorst voor dit terugduel dat in eigen huis gespeeld gaat worden.

Aan de kant van Real Madrid moet Mariano Diaz thuisblijven doordat de spits positief is getest aan het coronavirus. Sergio Ramos komt ook niet mee naar Manchester. De verdediger heeft geen kwetsuren, maar is geschorst voor deze match.

Prognose

Een match voorspellen met twee teams van wereldklasse is een hele gok. Beide zijn sterk en kunnen elkaar verslaan. Wij voorspellen echter dat er vrijdag geen team wint, maar dat het een 2-2 gelijkspel wordt in het Etihad Stadion. Met deze uitslag zal Manchester City doorgaan naar de kwartfinales. Bent u benieuwd naar de odd die bij uw voorspelling past? Check alvast onderstaand odds-overzicht voor de gemiddelde quoteringen bij de Belgische wedkantoren.

Quoteringen Manchester City – Real Madrid

De Belgische wedkantoren hebben de quoteringen straf ingedeeld en de hoogste odd van deze terugmatch staat genoteerd bij een gelijkspel: x 4.15 keer de inleg is daar de odd van.

Een overwinning van Real Madrid levert met x 4.10 keer het speelbedrag al niet veel minder op. Voor een zege van The Cityzens staat x 1.68 keer de inleg genoteerd in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers.

De achtste finale van de Champions League match Manchester City – Real Madrid wordt gespeeld op vrijdag 7 augustus om 21:00 uur in het Etihad Stadion te Manchester. Denkt u dat The Cityzens ook thuis de Koninklijke uit Madrid de baas kunnen zijn? Of zien we Hazard en Courtois terug in de kwartfinales van de Champions League? Speel mee op uw favoriet van dit duel en win leuke geldprijzen bij de bookmakers op VoetbalGokken.be.


Reacties

heldenv...
6 augustus 2020

The Cityzens geven hun voorsprong niet meer weg. De Bruyne in de volgende ronde ;) Wel jammer voor Hazard en Courtois.

4 jaar geleden

martijnj
7 augustus 2020

Real Madrid is de koning van de Champions league. Zij weten hoe ze dit moeten aanpakken. Ik gok op de Madridlenen

4 jaar geleden

allesof...
7 augustus 2020

Gelijkspel en in de verlening maakt City het af ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN