KRC Genk treft Shakhtar Donetsk in voorronde Champions League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
1 augustus 2021     0 REACTIES

Voor Racing Genk begint dinsdag het Champions League-avontuur met de derde voorronde van het Miljoenenbal. KRC Genk speelt dinsdagavond in eigen Luminus Arena tegen Shakhtar Donetsk uit Oekraïne. Komende week volgt de return in Oekraïne. Winnen de Genkies de heenmatch van Shakhtar? Voorspel en win via VoetbalGokken.be de strafste pre-odds.

John van den Brom: “Shakhtar kan dodelijk zijn”

Na een tegenvallend weekeinde voor KRC Genk dat vrijdag in eigen huis verloor met 3-4 van KV Oostende staat dinsdag de thuismatch tegen Shakhtar Donetsk op het programma. Genk-coach John van den Brom denkt dat zijn spelers er klaar voor zijn. “Voetballend en fysiek zijn we in elk geval klaar voor Shakhtar, al zijn zij ook een team dat dodelijk kan zijn op bepaalde momenten”, zegt de coach over de Champions League match tegen de Oekraïense ploeg.

“We vinden elkaar gemakkelijk”

KRC Genk scoorde in de match tegen Oostende drie keer, maar kreeg er ook vier tegen. Daar wil de Genk-coach voor de match van dinsdag op trainen. “Dat is een probleem bij ons en daar wil ik ook niet van weglopen, maar als je ziet hoe makkelijk onze jongens elkaar vinden en hoeveel kansen we creëren, is dat toch een gevoel dat overheerst”, zegt de oefenmeester van Genk tegen Sporza.

Roberto De Zerbi: “Genk speelt heel aanvallend voetbal”

Shakhtar begon de week wel met een overwinning in de Oekraïense competitie. Op verplaatsing werd PFK Lviv verslagen met 0-3. Shakhtar-coach Roberto De Zerbi is tevreden over zijn spelers, maar waarschuwt zijn team ook voor Genk. “Het is een team met enkele jonge getalenteerde voetballers. Hun coach komt uit Nederland en ze spelen aanvallend voetbal”, looft de Italiaanse coach de Belgische equipe.

“Beide teams hebben ferme resultaten”

De Oekrainse ploeg wordt door velen als favoriet van deze heenmatch gezien. Shakhtar heeft al wat meer ervaring in de Champions League dan Genk, maar coach De Zerbi heeft Genk de jongste weken goed geanalyseerd. “Vorig seizoen eindigde Genk op de tweede plek in de competitie en een paar dagen geleden verloren ze de Supercup tegen Club Brugge. Ik vind het een sterk team, dat voorbije maanden ferme resultaten liet noteren. Net als Shakhtar trouwens”, zo besluit De Zerbi zijn voorbeschouwing op het treffen met de Belgen.

Statistieken

Net als Genk werd Shakhtar voorbije jaar tweede in de competitie. Hierdoor start de ploeg uit Oekraïne net als de Genkies pas in de derde voorronde van de Champions League. KRC Genk miste voorbije seizoen de boot voor Europees voetbal. In seizoen 2019/2020 haalden de Genkies nog de groepsfase van de Champions League. De ploeg uit Genk werd toen vierde in Groep E waarin ook Liverpool, Napoli en RB Salzburg ingedeeld waren.

Voorbije seizoen deed Shakhtar ook een worp naar de groepsfase van de Champions League, maar werd al vroegtijdig uitgeschakeld, waardoor het mee kon spelen in Europa League.

Head 2 Head

Voor Racing Genk is Shakhtar nog een onbekende. De Genkies hebben nooit eerder tegen de Oekraïense ploeg gespeeld. Dinsdag wordt er dus een nieuw hoofdstuk geschreven.

Huidige vorm KRC Genk

De ploeg van coach Van den Brom maakte geen goed begin aan het nieuwe competitieseizoen. In speelronde één werd het 1-1 op verplaatsing bij Standard Luik. Voorbije vrijdag werd er met 3-4 verloren van KV Oostende, waardoor Genk nog altijd wacht op haar eerste driepunter in de Belgische Pro League.

Huidige vorm Shakhtar Donetsk

De Oekraïense competitie is net als de Belgische reeds twee speelronden ver. Shakhtar won beide speelronden. Voorbije week werd het 2-1 in eigen huis tegen Inhulets en in de twee speelronde zegevierde Shakhtar met 0-3 op verplaatsing bij PFL Lviv.

Lappenmand

Bij KRC Genk zijn er geen geblesseerde spelers te melden. Shakhtar Donetsk heeft twee spelers in de lappenmand bivakkeren. Met Júnior Moraes mist de Oekraïense ploeg een centrumspits. Centrale verdediger Valeriy Bondar blijft door een knieblessure ook geblesseerd achter in de Oekraïne.

Prognose

Wij verwachten dat het een ferme klus wordt voor de Genkies in de eigen Luminus Arena. Onze wedtip is dan ook een draw. Verwacht u een andere uitslag? Vul uw eigen voorspelling bij de Belgische wedkantoren en scoor straffe bonussen. VoetbalGokken.be heeft de gemiddelde pre-odds die de bookies hanteren reeds voor u opgezocht.

Quoteringen KRC Genk – Shakhtar Donetsk

De Belgische wedkantoren zien kansen voor Genk om de heenmatch te winnen. De hoogste odd wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in de Luminus Arena. Gemiddeld ontvangt u x 3.15 keer het speelbedrag terug als de punten in de heenmatch worden gedeeld.

Een zege van de Genkies is goed voor een ferme pre-odd van x 3.00 keer uw inleg. In het 1X2 spelsysteem staat er met x 2.32 keer uw speelbedrag ook een hoge pre-odd voor u gereed als Shakhtar wint in Genk.

De voorronde Champions League match KRC Genk – Shakhtar Donetsk wordt gespeeld op dinsdag 3 augustus om 20:00 uur in de Luminus Arena te Genk. Zetten de Genkies een goede eerste stap naar de laatste voorronde door Shakhtar in de heenmatch te verslaan? Speel mee voor de hoogste pre-odds via VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN