KRC Genk sluit Champions League campagne af in Napels

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
9 december 2019     4 REACTIES

Deze dinsdag treedt KRC Genk aan tegen Napoli. De match in het kader van de UEFA Champions League zal voor de regerend Belgisch kampioen de laatste Europese match van dit seizoen zijn. Voor Napoli zit er sowieso een vervolg aan. De vraag is alleen of ze dit in Champions dan wel Europa League gaan doen. Voor de Italianen staat er dus wel degelijk wat op het spel. Kan Genk daartegen weerwerk bieden of blijken Mertens en co een maatje te groot? VoetbalGokken.be blikt vooruit door de statistieken op een rij te zetten en zocht de mening op van beide hoofdtrainers. Wat wordt uw voorspelling?

Carlo Ancelotti: “Genk speelt mooi, aanvallend voetbal”

KRC Genk krijgt dinsdag een topaffiche gepresenteerd als afsluiter van dit Champions League avontuur, want het gaat op verplaatsing naar Napoli om daar tegen de legendarische club te spelen. De Limburgers kregen in hun eerste match tegen de Italiaanse grootmacht veel lof en wisten de troepen van good old Carlo Ancelotti ook op een gelijkspel te houden. De coach van Napels zei toen al dat hij onder de indruk was de ploeg en is ook nu op zijn hoede: “Genk speelt mooi, aanvallend voetbal en heeft een zeer welomlijnde identiteit”, verklaarde de coach op zijn persconferentie.

Napoli wint de wedstrijd
1.12
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
8.00
KRC Genk wint de wedstrijd
21.00

“Genk verdient respect”

Daar analyseerde hij nog verder door over Genk: “Zo hebben ze ook gevoetbald in Salzburg en tegen Liverpool, maar ze werden gewoon gepakt op de tegenaanval. Vorig seizoen hebben ze de Belgische titel gewonnen en ze verdienen dus respect.”

Champagnevoetbal

Bovendien zit Napoli ook in een mindere periode, beseft ook Ancelotti: “Ik kijk elke week 1.000 wedstrijden en ik zie niet overal champagnevoetbal. Het is normaal dat er een periode in de wedstrijd komt waarin je onder druk staat. Als we denken dat we dinsdag tegen Genk niet zo’n periode zullen hebben, zullen we echt in de problemen gaan komen”, sluit hij af.

Hannes Wolf: “Napoli niet te defensief aanpakken”

De voorbije keer dat Genk en Napoli de degens met elkaar kruisten stond Felice Mazzú nog aan het roer bij de Genkies. Inmiddels is daar Hannes Wolf. De nieuwbakken trainer kiest voor eenzelfde soort aanpak als zijn voorganger bij Genk: “We zullen de perfecte balans moeten vinden tussen aanvallen en verdedigen. Een moeilijke opdracht. Als je het te defensief aanpakt tegen een ploeg als Napoli, raak je niet onder de druk uit. Als je te fel voor de aanval kiest, dan geef je te veel ruimte weg.”

“Goed resultaat zit erin”

Wolf weet dat er veel druk op zit bij de Italiaanse ploeg en die is er bij zijn team niet meer. Hij verwacht dat daar wellicht de sleutel zal liggen om Napoli te verschalken: “We zullen dus het juiste evenwicht moeten vinden en dan zit er een goed resultaat in”, zo besluit de hoofdcoach van Genk zijn voorbeschouwing op dinsdag.

Statistieken

De druk ligt bij Napoli, want de ploeg uit Napels maakt nog altijd kans op overwintering in de Champions League. Winnen van Genk en hopen dat Liverpool van Salzburg wint, zou betekenen dat de Napoli tweede wordt in groep E. Een plek die ze overigens nu ook bezetten. Genk staat vierde en laatste. Met slechts één punt uit vijf matches mag het nergens aanspraak meer op maken. Wel kan het dus Mertens en co nog dwarsbomen bij hun ambities om in de UEFA Champions League te blijven.

Head 2 Head

Veel onderlinge matches zijn er niet gespeeld tussen Genk en Napoli. Sterker nog de voorbije match van 2 oktober jongstleden was de eerste officiële match tussen beide clubs. Het duel eindigden onbeslist, omdat geen van de spelers het net wist te vinden. Het bleef derhalve 0-0.

Huidige vorm Napoli

Napoli heeft het de jongste weken bijzonder lastig. Voorbije weekend werd er met 1-2 verloren van Brescia. In de vorige Champions League match kwam het bij Liverpool niet verder dan 1-1, wat op zich straf is. Maar ook de drie matches daar aan voorafgaand werden niet in winst omgezet. Op verplaatsing bij AC Milaan werd het 1-1, thuis tegen Genua 0-0 en in de vorige CL-thuismatch tegen Salzburg werd ook al een puntendeling: 1-1.

Huidige vorm KRC Genk

De vorm van Genk is niet direct verbeterd sinds Mazzú de wacht werd aan gezet. Wolf wist in de voorbije vijf matches ook geen enkele zege te boeken en werd midweeks nog uitgeschakeld in de Belgische beker door Royal FC Antwerp: 4-3 na extra time. De laatste vier competitiematches voorafgaand aan de match bij Cercle gingen allen verloren. De crisis is dus nog niet over bij de regerend landskampioen uit Genk.

Lappenmand

Faouzi Ghoulam is er niet bij dinsdag als Napoli tegen Genk aantreedt. De verdediger bij de Italiaanse formatie kampt al geruime tijd met fysieke klachten en is niet tijdig fit geraakt voor deze laatste CL-poulematch. Ook Kalidou Koulibaly ontbreekt in de defensie van Napels. Kevin Malcuit is al vrijwel het hele seizoen out en een snelle terugkeer lijkt er niet in te zitten voor de Napoli-verdediger uit Frankrijk. Op het middenveld geen Braziliaan Allan en voorin hoeft Genk niets te vrezen van de Pool Milik. De voormalig Ajax-speler is ook nog altijd out. Bij Genk zelf de gebruikelijke namen die in de lappenmand bivakkeren: Bryan Heynen, Jere Uronen en Danny Vukovic. Ook Paul Onuachu ontbreekt zeer waarschijnlijk deze dinsdag in de wedstrijdselectie bij KRC Genk.

Prognose

Helaas zien wij geen positief resultaat voor de Genkies. Napoli vecht voor plaatsing en zal voluit gaan. Onder aanvoering van onze landgenoot Mertens vrezen wij met grote vrezen voor de kansen van Genk. Onze wedtip is: 2-1 voor de thuisploeg. Benieuwd welke odds bij deze uitslag horen of wilt u een andere uitslag doorgeven? Check dan onderstaande odds voordat u naar onze bookmakerspagina trekt!

Quoteringen Napoli – KRC Genk

De quoteringen zijn niet aan te slepen voor de wedstrijd op verplaatsing van Genk bij de ploeg van Dries Mertens. Weten de Genkies een stunt uit te halen in Napels dan wordt u als speler hierop rijkelijk beloond. Voor winst van Genk keren de Belgische wedkantoren x 21.00 keer het speelbedrag uit. Dit is dan ook de hoogste odd van deze match die er te vinden is in het 1X2 spelsysteem. Voor een gelijkspel hebben de bookmakers met x 8.00 keer uw speelbedrag nog een waanzinnige beloning voor u gereedstaan! Winst van Napoli levert u x 1.12 keer de inleg op.

De Champions League wedstrijd Napoli – KRC Genk wordt gespeeld op dinsdag 10 december om 18:55 uur in het San Paolo stadion te Napels. Krijgen de Genkies nog de kans om de groepsfase met een zege op Napoli af te sluiten of wordt ook deze match te veel van het goede? Laat uw voorspelling, voordat er afgetrapt wordt in Napels, achter bij de door u gekozen bookmaker en profiteer nog even van de straffe odds in de groepsfase van de Champions League.


Reacties

hazarddd
10 december 2019

Denk dat Genk niets te vertellen heeft

4 jaar geleden

heldenv...
10 december 2019

Ik kan niet wachten tot Genk gaat beginnen. Ik ga zelf stunten bij de bookies en gok op winst van de Genkies.

4 jaar geleden

progokker
10 december 2019

Genk wordt compleet van het veld geveegd. Ik gok op een 5-0 voor Dries en co.

4 jaar geleden

riesjart
11 december 2019

Dit was Genk te verwachten. Gelukkig heb ik een 1 ingevuld bij de bookies ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN