KRC Genk in CL op bezoek bij titelverdediger Liverpool

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
2 november 2019     3 REACTIES

Dinsdag gaat regerend landskampioen KRC Genk op bezoek bij de Champions League-winnaar van voorbije seizoen: Liverpool. De Belgen treffen in deze Europese kraker onder meer landgenoot Divock Origi. Genk weet wat ze te doen staat: een ferme stunt uithalen om nog kans te houden op een vervolg van deze Champions League-campagne. De bookmakers geloven niet in dit sprookje, doet u dit wel? Check dan de actuele odds, want die zijn straffer dan straf!

Felice Mazzú: “Geloven in een goed resultaat”

Het zelfvertrouwen van Genk is voorbije weken ver te zoeken. Als het tegen Liverpool niet tegen een enorme pandoering wil oplopen zal iedereen bij Genk maximaal moeten presteren om niet weeral te ontgoochelen: Coach Felice Mazzú: “Het belangrijkste voor ons team is dat we allemaal geloven in een goed resultaat”, zo liet Mazzú weten op de persconferentie na de match bij Eupen die ook al in een deceptie eindigden: 0-2 verlies.

Liverpool wint de wedstrijd
1.08
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
10.00
KRC Genk wint de wedstrijd
26.00
EXCLUSIEF: 300% VAN JOUW EERST BET!
ACTIE

“Een stunt wordt niet gemakkelijk”

Mazzú legde tijdens zijn persconferentie de nadruk op de passie binnen het team en refereerde aan de matches tegen Napoli, Moeskroen en Standard. Daar zag hij het voetbal dat nodig is om deze dinsdag ook maar een schijntje kans te maken: “Het duel tegen Liverpool wordt natuurlijk helemaal anders dan dat tegen Napoli of Standard of zelfs bij KAS Eupen. Iedereen hoopt op een nieuwe stunt, maar dat wordt natuurlijk niet makkelijk. Liverpool staat bovenaan in Engeland en is zonder twijfel één van de beste teams in Europa. Ik denk momenteel misschien wel het allerbeste team.”

De trainer vervolgt zijn analyse over The Reds: “Ze scoren heel makkelijk, hebben heel snelle aanvallers, en bovendien veel ervaring in de ploeg. Dat hebben we gezien in de heenmatch op Luminus. Hun systeem van hoge pressing werkt uitstekend. Ze voetballen goed, maar trappen ook soms een lange bal in de diepte om de snelheid van hun aanvallers uit te spelen. We zullen achterin heel attent moeten blijven, de hele wedstrijd lang.”

Jurgen Klopp over Genk: “Een goed elftal dat dapper speelt”

Liverpool weet dat er van onderschatting in de Champions League nooit sprake mag zijn. Trainer Jurgen Klopp steekt zelfs volop de loftrompet over onze landskampioen: “We willen Genk niet groter maken dan ze zijn, maar ze zitten in de Champions League, ze spelen goed voetbal en ze kunnen irritant zijn zoals ze tegen Napoli waren. Napoli had grote kansen, maar Genk had delen van de wedstrijd. Genk heeft een dapper team dat vorig jaar kampioen werd in België, wat niet zo gemakkelijk is”, vertelt hij in de Engelse media.

“Het gaat nooit rechttoe rechtaan”

Klopp weet na de match op Genk precies wat hem te wachten staat. “We moeten hier gewoon zijn met de juiste mindset. Er is geen enkele Champions League-match die ‘rechttoe rechtaan verloopt tegen Salzburg verloren ze de wedstrijd dik, maar tegen Napoli was het weer heel goed”, besluit hij toch met enige vrees voor de kunde van Genk.

Statistieken

Napoli staat met zeven uit drie fier aan kop in Poule E. Liverpool is eerste achtervolger met zes uit drie. Genk doet het nog altijd met het ene puntje dat behaald werd tegen Napoli. De Genkies staan laatste met één uit drie. RB Salzburg completeert die poule en bezet de drie stek met drie uit drie.

Head 2 Head

Behoudens de 1-4 nederlaag die KRC Genk in eigen huis leed een kleine anderhalve week terug zijn er geen officiële matches te noteren tussen beide elftallen. Liverpool kwam in die match al na twee minuten op 0-1 dankzij een goal van Oxlade-Chamberlain. Hij verdubbelde na rust de score door opnieuw tussen de palen te schieten. Mané en Salah deden de rest. De eretreffer van Odey in de 88e minuut zorgden nauwelijks nog voor gejuich.

Huidige vorm KRC Genk

KRC Genk ging voorbije weekend nog eens hard op verplaatsing bij KAS Eupen: 0-2. Midweeks waren er ook al punten gemorst in de thuismatch tegen Royal Antwerp: 2-2 en dat betekent dat de zege op Cercle Brugge: 1-0 nog altijd het laatste echte wapenfeit blijft voor de regerend landskampioen.

Huidige vorm Liverpool FC

Ook Liverpool lijkt langzaam maar zeker moeite te krijgen met het drukke programma in deze periode. Op verplaatsing bij Aston Villa leek de ploeg van Klopp tegen een nederlaag aan te lopen, maar treffers in de slotfase van dat duel zorgden uiteindelijk nog voor drie punten en flink wat opluchting bij de fans. De match tegen Genk zat zeker en vast al in de hoofden bij Liverpool. Gelukkig voor hun waren ze net op tijd terug op post en konden Robertson (87e minuut) en wie ander dan Mané (90 + 4) het tij nog keren. Origi viel in de 65e minuut in en daarna liep het aanvallender alvast een pak beter dan in de rest van de match.

Zonder enige twijfel heeft de midweekse bekermatch tegen Arsenal ook meegespeeld bij het matige optreden. Woensdagavond eindigden Liverpool – Arsenal (in de extra tijd) na een ware thriller in 6-5. Een slijtageslag die misschien zelfs deze dinsdag nog gevoelt zal worden als Genk langskomt op Anfield.

Lappenmand

Directe blessuregevallen zijn er nog niet gemeld, maar Virgil van Dijk werd zaterdag voortijdig naar de kant gehaald met wat wellicht een blessure zal zijn. Bij KRC Genk staat er nog altijd een kruisje achter de naam van sluitpost Danny Vukovic. Hij zal op Anfield ontbreken vanwege een achillespeesblessure. Net zoals de voorbije matches het geval was zal ook dit keer de jonge Gaetan Coucke plaatsnemen op de doellijn van KRC Genk.

Prognose

Het doet ons zeer te moeten constateren dat Genk vooraf eigenlijk kansloos geacht mag worden, want we hoopten natuurlijk voorafgaand aan dit seizoen op meer van onze kampioenenploeg. Maar zelfs een Genk in bloedvorm moet straf uit de hoek komen om langs Liverpool te geraken. Gezien de matige vorm van nu zetten we dan ook in op een nederlaag voor Genk: 3-0 winst van The Reds is onze wedtip voor deze CL-match. Check onderstaande odds voor de bijbehorende uitkering en kies uw eigen uitslag om een gokje op te wagen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Liverpool – KRC Genk

De pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd op verplaatsing van de Genkies zijn zeer straf ingedeeld. Verwacht u dat Genk kan stunten op Anfield? Dan zal de quotering x 26.00 keer de inleg voor winst van de Genkies u zeker aanspreken.

Voor een gelijkspel staat er met x 10.00 keer het speelbedrag nog een straffe odd in het 1X2 spelsysteem van de Belgische wedkantoren. Voor winst van Liverpool moeten we het doen met een quotering van x 1.08 keer het speelbedrag.

De Champions League-wedstrijd Liverpool – KRC Genk wordt gespeeld op dinsdag 5 november om 21:00 uur in het Anfield stadion te Liverpool. Kunnen de Genkies een vuist maken tegen de ijzersterke The Reds of wordt de ploeg van Mazzú (weer) volledig weggespeeld? Op VoetbalGokken.be vindt u de meest straffe odds en beste deals behorende bij de aller betrouwbaarste Belgische wedkantoren! Doe dus mee en win!


Reacties

thegambler
5 november 2019

Zou heel mooi zijn als de Genkies dit winnen, maar Liverpool is toch wel een maatje toe groot voor Genk

4 jaar geleden

goktopper
5 november 2019

5-0 voor The Reds!

4 jaar geleden

ysentje
5 november 2019

Een geweldige match en misschien zit er nog best iets in voor de Genkies.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN