KAA Gent tegen Olympique Lyon in Champions League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
23 november 2015     6 REACTIES

In de één na laatste wedstrijd in de voorrondes van de Champions League strijd KAA Gent in en bij Olympique Lyon voor zeer belangrijke punten. Gent bezit de derde plaats in de Group H en Lyon de vierde. De Gentenaren zullen er alles aan doen om op de tweede plaats terecht te komen. Die is nu in handen van Valencia. De Spaanse club heeft zes punten en AA Gent vier. Eén wedstrijd kan dus het verschil gaan maken om in het Champions League toernooi te mogen blijven. Als de Buffalo’s op deze positie blijven staan gaan ze wel door naar de Europa League.

Eén na laatste kans voor Gent

In de voorrondes van Champions League worden zes wedstrijden gespeeld. Vier daarvan zitten er al op en dat heeft KAA Gent op de derde positie gebracht. De laatste wedstrijd was thuis tegen Valencia en die wonnen de Buffalo’s. Sven Kums was de man van de wedstrijd en maakte de winnende treffer vanuit een benutte strafschop. Lyon verloor die speelronde van koploper Zenit Petersburg. “Ik hoorde net dat Lyon heeft verloren, dat is goed nieuws voor ons”, zei Kums na de wedstrijd tegen Valencia.

Ook in de Jupiler Pro League laat Gent zich van de goede kant zien. De 5-0 winst die de Buffalo’s wisten te versieren tegen Westerlo zorgt ervoor dat Gent de nieuwe koploper is in de Belgische competitie. Maar of dit een goede basis is voor de wedstrijd tegen Lyon moet nog blijken. “De ploeg was goed, dat kan ook niet anders als je met 5-0 wint. Of dit een waardemeter is voor dinsdag tegen Olympique Lyon? Dat weet ik niet. Je kan de Champions League niet vergelijken met onze competitie”, zegt oefenmeester Hein Vanhaezebrouck.

Zonder publiek

Het is jammer voor de supporters en de club zelf, maar door dreigende terreuraanslagen mogen er geen supporters mee naar de uitwedstrijd in Lyon. De wedstrijd zal bijgewoond worden door bestuursleden en verder niemand. AA Gent vreesde dit al enkele dagen. “Ondertussen werd duidelijk dat onze supporters de wedstrijd in Lyon hoe dan ook niet zullen kunnen bijwonen. De Franse autoriteiten achten de terreurdreiging te hoog om bezoekende supporters toe te laten. Of de Franse overheid een afreisverbod, dan wel een perimeterverbod (rond het stadion) instelt, is nog niet duidelijk”, klonk het in de mededeling van de Gentenaars.

“Konden steun betuigen”

Vanhaezebrouck was ietwat ontgoocheld met deze radicale beslissing. “Als de fans konden meegaan naar Lyon dan konden ze ook daar een hart onder de riem steken bij de Fransen en tonen dat de Belgen meeleven en meevoelen met hen. Ze hadden zelfs een steun kunnen zijn voor het algemeen gevoel in Frankrijk, maar als ze niet mogen gaan kunnen ze dat ook niet doen natuurlijk.”

Heenmatch

Op 16 september was de eerste wedstrijd in de Champions League voor Gent thuis tegen Lyon. Deze bizarre wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld. De Buffalo’s speelde met negen man na rode kaarten van Brecht Dejaegere en Thomas Foket. “Deze 1-1 gelijkstand, met negen spelers tegen elf, moet ons het vertrouwen geven voor de volgende matchen in de Champions League en eigenlijk voelt dit gelijkspel aan als een overwinning”, was de reactie van Danijel Milićević.

Sven Kums geeft aan dat dit geen zekerheid is voor de volgende wedstrijden. “Wij hebben het goed gedaan in Gent, maar dat is geen garantie voor wat nog moet volgen. Hard blijven werken is de boodschap en op jacht gaan naar meer punten is het doel. Eerst en vooral uit bij Lyon”, besluit Sven Kums.

Bookmakers

De Belgische bookmakers verwachten dat het nog weleens een probleem kan worden dat de supporters niet bij de wedstrijd aanwezig mogen zijn. Winst voor de Buffalo’s wordt met x 4.75 hoog ingeschaald. De club uit Lyon heeft volgens de bookmakers meer kans om te winnen. De odd hiervoor staat op x 1.70. Een gelijkspel krijgt een quotering x 3.75 mee.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De Champions Leaguewedstrijd Olympique Lyon – KAA Gent wordt gespeeld op dinsdag 24 november om 20:45 uur in het Stade Gerland te Lyon. Moedig Gent aan in deze wedstrijd zonder supporters en zet in op onze landgenoten. Speculeert u liever op een Franse winst? Zet dan in op Lyon of kies voor een gelijkspel. Krijg bij Tipico een spectaculaire bonus t.w.v. 100 euro! Schrijf u hier in bij Tipico.be…[/av_promobox]

 


Reacties

cronaldo
25 november 2015

Mooi uitoverwinning van Gent! Zijn nu zeker dat ze overwinteren ook.

7 jaar geleden

belgiumno1
25 november 2015

Alweer een visitekaartje afgegeven door ons Belgen! Mooie zege van Gent, al was het close.

7 jaar geleden

kaagent
25 november 2015

Geweldig genoten! Wat een slotstuk zeg. Save the best for lest in het kwadraat ;)

7 jaar geleden

voetbal...
26 november 2015

Een topwedstrijd!! Gewoon zo doorgaan en we worden kampioen. :)

7 jaar geleden

weddens...
2 december 2015

Enorm mooi resultaat van Gent. In de beker van belgie ook gewoon door naar de volgende ronde, amaai het gaat zowaar goed komen in het Gentse.

7 jaar geleden

anderlecht
20 december 2015

Zo is het wel genoeg Gent: wij nemen de rest ;-)

7 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

26 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op oefenmatch Duitsland – België

Deze week komen zowel Duitsland als België niet in actie in de EK kwalificatie voor EURO2024 en dus word...

Lees meer
22 maart 2023     0 REACTIES

Pre-match odds EK kwalificatie kraker Italië – Engeland

Deze donderdag wordt een begin gemaakt aan de EK kwalificatie voor EURO2024. In deze eerste speelronde s...

Lees meer
22 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op EK kwalificatie match Oostenrijk – Azerbeidzjan

Deze vrijdag spelen de Rode Duivels op verplaatsing tegen Zweden. Tegelijkertijd komen ook de poulegenot...

Lees meer
21 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op EK kwalificatie EURO 2024: Zweden – België

Deze vrijdag komen de Rode Duivels terug in actie. Met de nieuwbakken bondscoach Domenico Tedes...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN