Het nieuwe Champions League seizoen gaat beginnen!

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
14 september 2015     0 REACTIES

Na de dominantie van FC Barcelona in het Champions League-toernooi van 2014/2015 is het nu de vraag welke club de meest prestigieuze voetbalprijs ter wereld in de wacht gaat slepen. Deze week zijn de eerste wedstrijden in de groepsfase. VoetbalGokken.be blikt voorbij op de favorieten en geeft een analyse over de meest lucratieve wedstrijden om op te gokken.

Favorieten

Bij internationale wedstrijden worden favorieten vaak iets hoger ingeschaald dan in nationale competitie. Voor spelers bij wedkantoren, de ideale gelegenheid om net iets meer rendement te pakken. De kans dat de favoriet de wedstrijd daadwerkelijk wint, is in veel gevallen dan wel weer kleiner als bij competitiewedstrijden.

De kunst is om de juiste wedstrijd op het juiste moment te spelen. Een goede tip hierbij is om te kijken naar het programma van het team waarop u wilt inzetten. Hebben ze zware competitieduels? Is de tegenstander bepalend voor de kans op poulewinst? En wie speelt er thuis (onderschat nooit het thuisvoordeel!) en welke (onderlinge) belangen/overeenkomsten/sentimenten spelen er. Vaak staan er spelers in het veld die een voorgeschiedenis hebben bij de tegenstander of komen uit het land waar de opponent vandaan komt. Dit is doorslaggevend voor de ‘wil om te winnen’ en dus ook voor de kans op het behalen gokwinst.

De odds voor zulke duels zijn direct bij het bekend maken van de noteringen vaak hoger dan vlak voor de wedstrijd, omdat dan vaak de ‘angst regeert’ en bookmakers gaan twijfelen over de eerder toebedeelde favorietenrol. Dit heeft nadelige gevolgen voor de quotering van de favoriet en juist positieve gevolgen voor de underdog. Het inzetten op de underdog is dan vaak een last minute besluit.

Strategieën

Er zijn diverse spelstrategieën, waarbij het speltype 1X2 de meest populaire is. Bij een overduidelijke torenhoge favoriet zou een under/over strategie verstandig kunnen zijn. Verder wordt er – vooral bij internationale wedstrijden – veel gespeeld met dubbelkans halftime/fulltime en juiste uitslag-weddenschappen. Voetbalgokken adviseert echter om ook te kijken naar de dominantie per land, want hierdoor wordt uw ROI (Return of Investment) ook hoger.

Spanje was vorig seizoen bijvoorbeeld in vrijwel alle internationale competitie heerser. En Engeland viel (wederom) tegen. Het spelen op grote gevestigde namen als Manchester United en Chelsea is op basis van deze theorie minder ‘safe’, dan inzetten op winst voor FC Barcelona en Real Madrid. Sterker nog: Sevilla levert in de regel meer rendement op dan ploegen uit de Premier League. Both to Score of spelen via Value betting’ is voor dit soort wedstrijden ook vaak een uitkomst.

Daarnaast is er de laatste jaren een sterk opkomende trend dat ploegen uit Oost-Europa ver komen. BATE Boresov is hiervan een goed voorbeeld. Misschien wel minst bekende ploeg, zeker qua selectie. Maar tegen Bayern Leverkusen (veel bekender bij het grote publiek) kan de ploeg, zeker in thuiswedstrijden gemakkelijk verrassend sterk uitpakken. Het gokken op een dergelijke ‘stunt’ levert in de regel heel veel extra euro’s op, zeker als u gebruik maakt van de verdubbeltactiek.

Traditionele voetballanden

Nederland en België zijn traditionele voetballanden die al jaren meedraaien in de internationale top. België is met de Rode Duivels volgens vele volgers ‘nog nooit zo sterk geweest’. Nederland is halve finalist van het laatst gespeelde WK, maar dreigt nu kwalificatie voor het komende EK mis te lopen.

Van alle traditionele voetballanden zijn de lage landen wellicht het minst interessant om op te gokken. Het laatste decennia behaalde slechts zeer spaarzaam een ploeg uit de Benelux de eindfase van de Champions League. Dit jaar verdedigen PSV Eindhoven en AA Gent de Belgische en Nederlandse driekleur. De bookmakers zijn duidelijk over hun kansen. In alle prognose voor het bereiken van de kwartfinales, halve finale en finale schitteren de beide clubs door afwezigheid. Er wordt kortom geen rekening gehouden met het enige resultaat van formaat. Ook dit biedt spelers bij wedkantoren weer extra kans om grote winsten binnen te slepen. Mocht PSV of Gent namelijk wel ver komen, dan hebben de bookies hier direct zeer hoge noteringen voor over.

Extra spannend Champions League-seizoen

Dan tot slot nog een leuke statistiek: het gebeurt regelmatig dat de verliezende finalist het seizoen daarop verder komt dan de winnaar. In dit geval zou Juventus, dat in mei met 3-1 kopje onder ging tegen FC Barcelona, een grotere kans maakt op de finale dan de Catalanen. Uiteraard geldt voor alles wel weer dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden en dat statistieken op het veld niks meer zeggen. Maar daarom heet het ook gokken en daarom is het juist zo ongelooflijk leuk om te doen. Extra spanning en als u slim speelt ook extra geld: daarvoor gaat u naar VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN