Halve finale Champions League FC Barcelona tegen Liverpool

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
29 april 2019     6 REACTIES

Deze week worden de halve finales van de Champions League gespeeld. Dinsdags begint het voetbalspektakel met de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax. Met  FC Barcelona – Liverpool treffen de gedoodverfde favoriet en de finalist van voorbij seizoen elkaar in het toetje van deze halve eindstrijd. Een wedstrijd om de vingers bij af te likken. De Catalanen zijn favoriet, maar kunnen The Reds niet onderschatten want ook zij hebben laten zien over de macht te beschikken om de winnaar te worden van het hoogste voetbalniveau. Het zal niet evident zijn vooraf een winnaar aan te wijzen, maar wie dat goed doet kan een flinke uitkering van de bookmakers tegemoet zien!

Ernesto Valverde: “Liverpool wordt een straffe uitdaging”

De week begon voor FC Barcelona al heel goed, want de ploeg uit Spanje werd voorbije zondag kampioen in de La Liga. Er werd met een magere 1-0 gewonnen van Levante, maar dat was genoeg om de titel te pakken. Het team van coach Ernesto Valverde zal nog heel even moeten wachten met losgaan, want woensdag komt Liverpool op bezoek voor de halve finale van de Champions League. Valverde: “We zijn nu blij, maar hebben dit seizoen nog twee uitdagingen voor ons. De match tegen Liverpool zal wellicht de strafste zijn”, doelt de Barça-trainer op de clash van woensdag.

“Messi moet speelritme houden”

Valverde wilde tegen Levante sterspeler Lionel Messi zoveel mogelijk rust geven voor de wedstrijd tegen Liverpool. In de eerste helft bleef het 0-0 en besloot de coach de Argentijn toch in te zetten. Het plan pakte goed uit. Messi scoorde, maar moet al snel weer gefocust zijn voor de match tegen The Reds. “Hij moet wedstrijdritme houden en scherp blijven, omdat we woensdag weer een belangrijke wedstrijd hebben tegen Liverpool. Dat ‘Leo’ scoorde verraste ons niet, want hij scoort overal”, aldus een opgeluchte Valverde.

Luis Suarez: “Vreemd om  tegen Liverpool te spelen”

Voor Barcelona-speler Luis Suarez is het extra bijzonder om tegen Liverpool te spelen. De aanvaller speelde in 2010 tot medio 2014 voor de Engelse club. Een emotioneel moment voor Suarez en zijn familie. “Mijn kinderen gaan nooit mee naar Champions Leaguewedstrijden, maar ze willen straks wel mee naar Anfield”, vertelt Suarez in de aanloop naar de match van woensdag. “Het wordt vreemd om  tegen Liverpool te spelen, maar ook heel mooi.”

“Liverpool is op alle vlakken goed”

Suarez won in 2012 de League Cup met Liverpool, maar twee jaar later verspeelde de ploeg in de laatste weken van het seizoen de landstitel. “Dat was een kans uit duizenden. We waren toen nog heel onervaren. Nu is Liverpool veel verder, op alle vlakken. Iedereen wil nu voor Liverpool spelen, dat was in mijn tijd nog niet het geval”, zo concludeert Suarez.

Jürgen Klopp: “Barcelona kon wel eens lastig worden”

Ook bij Liverpool wordt de borst nat gemaakt om het treffen met FC Barcelona in de halve finale van de Champions League. Trainer Jürgen Klopp stond voorbije jaar al met zijn ploeg in de finale tegen Real Madrid en moest het toen afzien, maar heeft dit jaar opnieuw hoop om de eindstreep als winnaar over te komen. Klopp vindt dat zijn team in een jaar tijd grote stappen heeft gezet. “We staan voor de tweede keer op rij in de halve finales van de Champions League en dat is geen enkele andere club gelukt. Ik ben heel trots op mijn spelers. We zijn volwassen geworden”, aldus de Duitse trainer in de Engelse media. Maar dat FC Barcelona met Messi in de geleden geen gemakkelijke opgave zal worden ontkent de coach niet. “Dat kon wel eens lastig worden”, stelt Klopp met gevoel voor understatement vast. “Iedere ploeg in de Champions League heeft geprobeerd om Messi af te stoppen, maar dat is eigenlijk niet te doen. Toch zullen we het proberen. We zullen ze goed analyseren en vast wel iets vinden waarmee we ze kunnen bestrijden”, aldus Klopp.

Geen Belgische inbreng bij Liverpool

Bij Liverpool zijn twee landgenoten van ons te vinden, maar beiden zullen niet aan de aftrap staan. Doelman Simon Mignolet speelt nog maar zelden voor The Reds. Als derde keeper krijgt de Belg weinig kans op speelminuten. Ook Divock Origi behoort niet tot de vast kern van Klopp, al speelde hij in de voorbije wedstrijden wel een rolletje. De zorgen van de Duitse coach zullen meer liggen bij de blessure van de Braziliaanse middenvelder Fabinho. De middenvelder geraakte in de wedstrijd tegen Huddersfield – die overigens met 5-0 werd gewonnen – geblesseerd aan het hoofd. Ook Adam Lallana is nog niet terug van een spierblessure.

Bij FC Barcelona is het de Braziliaanse wonderkind Rafhina door een knieblessure niet aangesloten bij de selectie van trainer Valverde. Rode Duivel Thomas Vermaelen is herteld van zijn blessure, maar de kans is wel heel klein dat de Spaanse coach de Belgische verdediger gaat opstellen in zijn kern tegen Liverpool.

Statistieken

Het is al wat jaren geleden dat FC Barcelona en Liverpool elkaar troffen in de Champions League. Om precies te zijn was dat in 2007. Barcelona won in maart van dat jaar bij Liverpool met 0-1 nadat The Reds in Camp Nou met 1-2 hadden gewonnen. Ook toen bleken de ploegen allebei over zeer veel kwaliteit te beschikken en waren ze dus behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Barcelona – Liverpool

De Belgische wedkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor de halve finale van de Champions League straf ingedeeld. In het 1X2 spelsysteem staat de hoogste odd van deze match bij een uitzege van Liverpool. De bookies zijn bereid x 4.15 keer uw inleg terug te geven als The Reds weten te winnen in Barcelona. Voor een gelijkspel hebben de bookies met x 3.85 keer uw inleg nog een hoge odd genoteerd. Een zege van Barça levert x 1.92 keer het speelbedrag op.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De halve finale van de Champions League FC Barcelona – Liverpool wordt gespeeld op woensdag 1 mei om 21:00 uur in Camp Nou te Barcelona. Grijpt Barça de ploeg uit Liverpool bij de keel of is de finalist van vorig jaar die in de heenmatch de eerste stappen naar de eindstreep gaat zetten? Welke ploeg uw favoriet ook is, speel mee via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

bobgok
30 april 2019

Ik zou zeggen Barcelona, maar Liverpool is wel heel erg goed. Messi gaat sowieso scoren.

5 jaar geleden

teamspeler
1 mei 2019

Barça kan nog weleens in de val komen te zitten. Liverpool is echt heel goed. Ik vul 1-2 in bij de bookies.

5 jaar geleden

mignole...
1 mei 2019

Vorig jaar tweede, dit jaar eerste in de Champions League ;)

5 jaar geleden

goktopper
2 mei 2019

Barcelona is nog niet klaar met Klopp. In Engeland gaat Messi gewoon door. Ik gok ook dan weer op winst van de ploeg van Valverde. Barça is gewoon onverwoestbaar dit seizoen.

5 jaar geleden

belga
3 mei 2019

Het was een gave wedstrijd. Volgende week maar weer mijn geld op Barcelona zetten.

5 jaar geleden

allesof...
3 mei 2019

Barcelona was erg goed maar Valverde moet nog naar Liverpool. Daar kan de situatie weleens anders worden. Ik heb nog steeds vertrouwen in The Reds

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN