Finale Champions League: Paris Saint Germain en Bayern München

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
21 augustus 2020     1 REACTIE

Deze zondag is het zover. De finale van de UEFA Champions League van dit seizoen. Paris Saint Germain en Bayern München zijn de finalisten die zondag in het Estádio da Luz te Lissabon gaan strijden om de beker met de grote oren binnen te halen. Bayern München is bij de Belgische wedkantoren favoriet, maar krijgt toch een zeer straffe quotering mee voor deze titanenstrijd. Welke ploeg pakt volgens u de beker van het Champions League seizoen 2019-2020?

Thomas Tuchel (PSG): “Ongelooflijk dat wij in de finale staan”

Paris Saint Germain-coach Thomas Tuchel had vooraf niet verwacht het tot de finale van de Champions League te schoppen met zijn team. Het is de Franse topploeg toch gelukt en Tuchel en zijn mannen mogen zich gereed gaan maken voor een zwaar duel. De trofee kan alleen maar gewonnen worden als PSG het Duitse Bayern München verslaat. “Het is ongelooflijk dat we in de finale staan, maar nu moeten we hem winnen ook”, zegt de Duitse trainer van PSG.

Paris Saint Germain wint de wedstrijd
3.45
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.25
Bayern München wint de wedstrijd
1.91
WIN € 50 ALS BAYERN DE FINALE WINT
ACTIE

“Verdiende finaleplaats”

Tuchel beseft dat zijn ploeg in topvorm moet zijn om Bayern München te verslaan. “Bayern is de favoriet, dat weten wij ook. Het is geen makkelijke tegenstander. We gaan het zien. Hoe dan ook wordt de finale komende zondag voor mij de grootste uitdaging uit mijn carrière”, zegt Tuchel die ook vertrouwen in zijn team heeft. “Het team toonde in de voorgaande wedstrijden kwaliteit, honger en vastberadenheid: een goede mix. We hebben de finale verdiend. De druk voor de finale is voelbaar, dat wordt niet makkelijk, maar ik heb spelers die gewend zijn om met zulke druk om te gaan. Ze houden ervan. Ik kan jullie vertellen: dit team is een goed team”, aldus Tuchel.

Hans-Dieter Flick: “Bayern zal er staan zondag”

Bayern München barst van het vertrouwen. Coach Hans-Dieter Flick heeft in een korte tijd een sterrenteam weten te boetseren. Het is tot nu toe nog door geen enkele ploeg gelukt om Bayern te breken. Ook over de finale van zondag spreekt Flick veel vertrouwen uit over zijn ploeg, maar er is een knelpuntje die er voor die tijd uitgewerkt moet zijn. “Het verdedigen moet beter als we zondag de finale tegen PSG spelen, anders wordt winnen erg lastig. Maar ik weet zeker dat onze jongens er zullen staan zondag”, zegt Flick.

“Hun snelheid voorin is een enorm wapen”

De Duitse coach heeft PSG in de voorbije speelronden in de gaten gehouden. “Paris Saint-Germain is een geweldig team. Hun vechtlust in de kwartfinale (2-1 tegen Atalanta, red.) was indrukwekkend en in de halve finale tegen Leipzig lieten ze hun klasse zien. Hun snelheid voorin is een enorm wapen. Daarom moeten we het defensief beter voor elkaar hebben in de finale, maar onze grootste kracht is het onder druk zetten van onze tegenstander. Dat gaan we ook in de finale proberen”, besluit Flick.

Statistieken

Het zou zondag voor Paris Saint Germain de eerste keer kunnen worden dat de ploeg uit Parijs de beker met de grote oren wint. Sinds haar clubbestaan is dat nog nooit eerder gebeurd. Zelfs een finaleplek is uniek voor de ploeg. De Franse teams AS Monaco, Olympique Marseille en AS Saint-Etienne wisten het in het verleden wel tot de finale te schoppen.

Bayern München heeft de Champions League al tweemaal gewonnen. In seizoen 2000-2001 en 2012-2013 wist de ploeg uit München de beker te veroveren. In meerdere seizoenen bereikte Bayern de finale, maar kreeg het toen niet voor elkaar om de te zegevieren.

Head 2 Head

Bayern München en Paris Saint Germain liepen elkaar in de groepsfase van de Champions League seizoen 2017-2018 ook al tegen het lijf. In het Zuid-Duitse München wist FC Hollywood met 3-1 te zegevieren. Een paar weken ervoor was Paris Saint Germain baas in eigen huis. De Franse ploeg versloeg de Duitsers met 3-0. In seizoen 2000-2001 was dat ook al zo. PSG won thuis met 1-0 en Bayern won met 2-0 in München.

Huidige vorm Paris Saint Germain

PSG kreeg in de halve eindstrijd ook al een Duitse tegenstander aangewezen. RB Leipzig moest uitgeschakeld worden om de finale te halen. Tuchel en zijn mannen slaagde daarin door met 0-3 te zegevieren. In de kwartfinale was het Atalanta Bergamo waar nipt van werd gewonnen. Dankzij een late treffer van PSG-speler Choupo-Moting werd het 1-2 voor de Franse equipe.

Huidige vorm Bayern München

Het hele Champions League seizoen kwam Bayern München sterk voor de dag, maar het hoogtepunt voor de ploeg van trainer Flick was de kwartfinale tegen FC Barcelona. De Catalanen met sterschutter Lionel Messi in de geleden werd met 2-8 verslagen door de formatie van Flick. Ook de 0-3 zege op Olympique Lyon in de halve eindstrijd was er één waar Bayern weinig moeite mee bleek te hebben.

Lappenmand

Paris Saint Germain kan zondagavond niet beschikken over Layvin Kurzawa. De linkervleugelverdediger heeft een bovenbeenblessure en is daar niet van hersteld als de finale gespeeld wordt.

De medische staf van Bayern kan rustig toewerken naar de finale, want binnen het elftal van trainer Flick zijn er geen serieuze kwetsuren te melden richting de eindstrijd.

Prognose

De ganse voetbalwereld verwacht een echte titanenstrijd, waarbij Bayern wel als belangrijkste titelkandidaat getypeerd wordt. Beide teams zijn sterk en de winnaar komt volgens ons pas na extra tijd van het veld stappen. Onze wedtip is dan ook een gelijkspel. Mocht dit uitkomen dan hebben wij de hoogste odd van de bookmakers te pakken. Hoe hoog die quotering gemiddeld is, kunt u in onderstaand odds-overzicht bekijken.

Quoteringen Paris Saint Germain – Bayern München

De Belgische wedkantoren hebben quoteringen zijn dan ook bijzonder straf ingeschaald. Zo wordt een gelijkspel op x 4.25 keer uw inleg genoteerd.

Denkt dat PSG de hoofdvogel schiet? Speel dan op een zege van Paris Saint Germain  en ontvang uw inleg x 3.45 keer terug van de bookies als de Franse ploeg inderdaad wint. De beloning voor een Duitse winnaar in de vorm van Bayern München levert u met x 1.91 keer de inleg ook een straffe beloning op.

De UEFA Champions League finale Paris Saint Germain – Bayern München wordt gespeeld op zondag 23 augustus om 21:00 uur in Estádio da Luz te Lissabon (Portugal). Welke ploeg neemt volgens u de beker met de grote oren mee naar huis? Speel op uw favoriete topploeg via de Belgische wedkantoren en wordt zelf ook een winnaar van dit bijzondere Champions League seizoen.


Reacties

bluearmy
23 augustus 2020

Hier kan ik niet op wachten. Wat een topmatch. Ik hoop dat PSG zegeviert

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN