Club Brugge start Champions League bij Zenit in Groep F

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
18 oktober 2020     4 REACTIES

De derde week van oktober is de week waarin de groepsfase van de Champions League aanvangt. Club Brugge speelt op dinsdag in groep F tegen Zenit Sint-Petersburg. De Belgische wedkantoren schatten de kansen voor de Bruggenaren hoog in, maar verwachten desalniettemin een ferme opgave voor de mannen van coach Philippe Clement. Denkt u dat Club zegeviert in Rusland?

Sergey Semak: “Club Brugge erg goede ploeg”

Bij Zenit Sint-Petersburg is Sergey Semak de coach van de Russische ploeg. Na de loting gaf de T1 van kampioensploeg aan blij te zijn met de groep waarin het ook Borussia Dortmund en Lazio Roma tegen gaat komen. Semak verwacht de meeste kans om punten te kunnen pakken tegen Club. “Er zijn geen zwakke teams in onze groep. Club Brugge is wat makkelijker, maar ze zijn nog steeds een erg goede ploeg”, zo schat Semak zijn thuismatch tegen Club Brugge vooraf in.

Zenit Sint-Petersburg wint de wedstrijd
1.78
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.55
Club Brugge wint de wedstrijd
4.20

“Goesting in match tegen Club”

De coach verwacht dat zijn ploeg zich goed kan meten in Groep F. “We kunnen met iedereen concurreren en we zullen vechten voor onze punten. We hebben onze kans in de Champions League en dat is het belangrijkste. We hebben er gans veel goesting in en we mogen ook nog eens thuis de groep aanvangen met de match tegen Club Brugge”, wordt Semak geciteerd op de officiële website van Zenit.

Philippe Clement: “Zenit wordt onze eerste uitdaging”

Voorbije jaar lootte Club Brugge met Real Madrid, Paris-Saint Germain en Galatasaray al een straffe poule. Nu zijn daar Zenit St. Petersburg, Borussia Dortmund en Lazio. Weeral een zware opgave, maar voor Club Brugge coach Philippe Clement zegt dat allemaal niets. “Elke ploeg heeft op dit niveau veel kwaliteiten. Het zijn teams met een hoger budget dan Club Brugge. Dus het blijft een uitdaging. We beginnen bij Zenit in Sint-Petersburg”, zegt Clement.

“Voor drie punten naar Sint Petersburg”

Hoe schat Clement de kansen in van Club? “Als je je kwalificeert, heb je altijd een heel sterke prestatie afgeleverd. We gaan voor het hoogst haalbare. We moeten niet te veel rekenen en gaan proberen om zoveel mogelijk punten te pakken. Wij gaan voor de eerst drie punten in de groep naar Sint-Petersburg”, besluit Clement.

Statistieken

Zenit Sint-Petersburg is de laatste jaren een vaste ploeg in de groepsfase van de Champions League, maar ver geraakt de Russische ploeg nooit. In de meeste jaren wordt Zenit al in de groepsfase veroordeeld voor de Europa League. Voorbije seizoen werd Zenit vierde in de poule.

Club Brugge wist voorbije seizoen de derde plek in Groep A nog te veroveren. Met de uiteindelijke finalist Paris – Sint Germain, Real Madrid en Galatasaray in de poule wist Club drie matches gelijk te spelen en verloor het er drie. Het was allemaal wel genoeg om door te stoten naar de Europa League.

Head 2 Head

Het is niet de eerste keer dat Club Brugge tegen Zenit speelt. Zes jaar geleden speelden de teams een oefenduel tegen elkaar. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld door doelpunten van Zenit-speler Danny en Nikola Storm die nu bij KV Mechelen speelt. In de ontmoeting daarvoor moeten we veel verder terug in de tijd. In 1987 troffen de teams elkaar in de UEFA Cup en Club wist toen thuis met 5-0 te winnen. Terug bij Zenit werd er dan wel verloren: 2-0.

Huidige vorm Zenit Sint-Petersburg

In de Russische Premier League is elf speelrondes oud en Zenit draait mee in de top drie. De ploeg van coach Semak versloeg enkele weken terug Ufa met 6-0 en Arsenal Tula met 3-1. Met Artem Dzyuba en Sardar Azmoun heeft Zenit-coach Samak twee topscoorders van de competitie binnen zijn selectie. Ook Aleksandr Erokhin is de laatste tijd een trefzekere schutter van Zenit.

Huidige vorm Club Brugge

In de voorbije weken won Club Brugge van RSC Anderlecht (3-0), Cercle Brugge (2-1) en op verplaatsing bij SV Zulte Waregem, waar het flink uitpakte met een heuse pandoering: 0-6.

Dit weekeinde moest er tegen Standaard Luik gespeeld worden. Geen fijn affiche vlak voor de start van de Europese campagne. Club Brugge wist evenwel toch drie punten te scoren. Evident was dat niet, want de openingstreffer van Krepin Diatta kon in het tweede bedrijf gemakkelijk ongedaan gemaakt worden door Maxim Lestienne.  Deze miste vanop elf meter echter, waardoor het 0-1 bleef. In het vervolg van Belgische topper werd niet meer gescoord totdat er in de extra tijd alsnog elijk werd. Ditmaal mocht de Fransman Nicolas Gavory het proberen vanaf de penaltystip. Hij faalde niet, waardoor Club Brugge dure punten verloor en in extremis toch niet het benodigde vertrouwen kon tanken voor de Champions League ontmoeting in en tegen Sint Petersburg.

Quoteringen Zenit Sint-Petersburg – Club Brugge

De bookmakers zijn door de dolle heen nu de Champions League echt van start gaat. De quoteringen zijn straf ingeschaald. Een zege van Club Brugge levert u in deze match de hoogste quotering op. Uw inleg wordt x 4.20 keer meer waard als Blauw-Zwart het lukt drie punten te winnen in Sint-Petersburg.

De odd voor een gelijkspel staat op een straffe x 3.55 keer uw speelbedrag ingedeeld. Mocht Club verliezen en Zenit de eerste drie punten pakt in de groep, dan wordt u als speler op winst van Zenit x 1.78 keer de inleg rijker.

De Champions League match FK Zenit Sint-Petersburg – Club Brugge wordt gespeeld op dinsdag 20 oktober om 18:55 uur in de Gazprom Arena te Sint-Petersburg. Hoe gaat Club Brugge het volgens u doen in Groep F? Neemt het team van coach Clement drie punten mee terug naar Brugge? Moedig deze dinsdag uw favoriete ploeg aan en scoor zelf straffe beloningen bij de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

jupiler...
18 oktober 2020

Zware klus voor Club, maar niets is onmogelijk ;) Ginds een gelijkspel zou mooi zijn.

4 jaar geleden

svballorig
19 oktober 2020

Een gelijkspel zou al een mirakel zijn

4 jaar geleden

hansd
20 oktober 2020

Ik voorspel een overwinning van Zenit. Club kan die Rus in Brugge wel aan

4 jaar geleden

bobgok
21 oktober 2020

Club heeft zich goed hersteld. Bonus is binnen ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN