Champions League-return Paris Saint Germain treft Borussia Dortmund

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
9 maart 2020     3 REACTIES

Deze week staan er in de Champions League de returns in achtste finale op het programma. Paris Saint Germain tegen Borussia Dortmund is er daar een van. De ploeg van onze landgenoot Thomas Meunier verloor de heenwedstrijd van Dortmund waar Thorgan Hazard en Axel Witsel actief zijn. PSG hoopt woensdagavond die schade in eigen Parc des Princes te kunnen herstellen. VoetbalGokken.be blikt alvast vooruit naar de meningen van beide coaches.

Thomas Tuchel: “Alle kansen om te winnen”

Over de heenwedstrijd was PSG-trainer Thomas Tuchel niet geheel tevreden. Er werd met 2-1 verloren van Borussia in Dortmund en dat moet volgens de Duitse coach woensdag beter kunnen als de terugwedstrijd in eigen Parc des Princes wordt gespeeld. “Ik weet dat het resultaat niet perfect is. Het is 2-1, we kunnen een betere match hebben. Voor mij ging het niet om structuur, maar om hoe we speelden. We hebben negentig minuten in ons eigen stadion om hier goed uit te komen en we hebben alle kansen om te winnen”, zegt Tuchel.

PSG wint de wedstrijd
1.66
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.45
Borussia Dortmund wint de wedstrijd
4.50
Exclusieve actie bij Ladbrokes.be
ACTIE

“Neymar is belangrijk voor ons”

De trainer vertrouwt woensdagavond weer op scherpschutter Neymar die in Dortmund ook wist te scoren. Het maakt voor ons een wereld van verschil als Neymar meedoet. We hebben geen andere speler met dezelfde kwaliteiten”, aldus Tuchel, die te maken heeft met grote druk. Paris Saint-Germain was de afgelopen seizoenen vaak een van de belangrijkste titelkandidaten in de Champions League, maar strandde steeds voortijdig. “Hoe we dat kunnen veranderen? Door te winnen. We hebben alle reden om zelfverzekerd te zijn. We behalen uitstekende resultaten”, aldus de trainer van PSG.

Lucien Favre: “Compact en intelligent spelen tegen PSG”

Voor de terugmatch van woensdag is Borussia Dortmund niet de favoriet. Trainer Lucien Favre beseft dat, maar weet ook hoe het PSG in eigen huis kan bestrijden. “We zullen moeten spelen zoals we dat thuis ook deden. Nog beter. Het was heel goed. Maar we moeten 90 of zelfs 95 minuten spelen op een zeer compacte en intelligente manier. We willen vooruitgaan om kansen te creëren. We hebben altijd kansen om te scoren”, aldus Favre.

“Alle spelers hebben geweldige kwaliteiten bij PSG”

Favre looft de spelers van PSG. “Alle spelers hebben geweldige kwaliteiten bij PSG. Neymar is heel, heel goed, maar ook Mbappe of Di Maria zijn topspelers. Ze hebben hoge kwaliteiten in het winnen van de bal en gaan zeer snel vooruit”, zegt Favre in zijn persconferentie.

Statistieken

De heenwedstrijd in het Signal Iduna Park te Dortmund werd gewonnen door Borussia met 2-1. De Noorse aanvaller Erling Haaland scoorde tweemaal voor zijn Duitse club. Neymar was de man die aan de kant van PSG die met zijn goal de eindstand op 2-1 zette. Met deze uitslag hebben beide teams nog volop kans om de volgende ronde van de Champions League te bereiken, maar Borussia Dortmund heeft met de thuiszege alvast een voorsprong.

Head 2 Head

De match van voorbije maand was uiteraard niet de eerste keer dat de ploegen tegen elkaar kwamen te spelen. Precies tien jaar geleden was dat ook al het geval. Toen speelden de ploeg in de groepsfase van de Europa League en werd er het tweemaal een gelijkspel tussen de Franse en Duitse ploeg. In Borussia Dortmund werd het 1-1 en in Parijs werd er met 0-0 niet eens gescoord.

Huidige vorm PSG

In de Franse Ligue 1 kan PSG het kampioenschap al ruiken. De ploeg van Rode Duivel Thomas Meunier staat op de eerste plek met 68 punten. Eerste achtervolger is Olympique Marseille, maar met 56 punten is dat geen directe bedreiging voor de ploeg uit Parijs. Daarbij komt nog eens dat Paris Saint Germain haast niet verslagen wordt. De verloren wedstrijd tegen Borussia was dan ook de eerste na die van 1 november voorbije jaar toen Tuchel en zijn team Dijon (2-1) niet over de knie konden krijgen.

Huidige vorm Borussia Dortmund

Borussia Dortmund worstelt in de Duitse Bundesliga met Bayern München om de eerste plek. Dortmund staat tweede met 51 punten en Bayern gaat aan kop met 55 punten. Voorbije weekeinde werd er met 1-2 gewonnen van Mönchengladbach. Onze landgenoot Thomas Hazard maakten daarin het eerste doelpunt van de wedstrijd voor zijn ploeg. Begin voorbije maand was de laatste keer dat er verloren werd. Thuis bij Leverkusen kwam de ploeg van Witsel en Hazard niet verder dan een 4-3 wat nul punten voor Dortmund opleverden. Ook ging de bekerwedstrijd in de Duitse DFB Pokal tegen Werder Bremen – in diezelfde week – met 3-2 verloren.

Lappenmand

Bij PSG zijn Colin Dagba (knie), Eric Maxim Choupo-Moting (blessure) en Thiago Silva (hamstring) de spelers die er woensdag tegen Dortmund niet inzetbaar zullen zijn. Ook Thomas Meunier is er woensdag niet bij. De verdediger is geschorst voor de terugwedstrijd tegen Borussia. Datzelfde geldt ook voor Marco Verratti.

Bij Borussia Dortmund geraakte Erling Haaland voorbije weekeinde in de wedstrijd tegen Mönchengladbach licht geblesseerd. Ook Thomas Hazard kreeg een tik, maar trainer Favre verwacht beiden voor woensdag weer fit te krijgen. “Ik verwacht dat Haaland en Hazard snel weer fit zijn voor PSG”, stelt Favre gerust. Voor aanvaller Marco Reus (spierblessure) komt de wedstrijd tegen PSG nog wat te vroeg.

Prognose

Het wordt een lange wedstrijd woensdagavond in het Parc des Princes Stadion. PSG wint volgens ons in de reguliere speeltijd met 2-1 en dat is niet genoeg om door te stoten naar de volgende ronde van de Champions League. Er komt dus een verlenging van de wedstrijd en daarin zal PSG volgens ons de wedstrijd over de streep gaan trekken. Is dit ook wat u voorspelt of heeft u een andere voorspelling? Wat het ook mag zijn, de bookies staan open voor elke voorspelling, dus speel gerust mee.

Quoteringen PSG – Borussia Dortmund

De quoteringen voor de terugwedstrijd van PSG tegen Borussia zijn als volgt voor u ingedeeld. De hoogste odd die er voor deze match te vinden is, staat genoteerd bij een overwinning van Dortmund x 4.50 keer uw inleg. Voor een gelijkspel wordt er met x 4.45 keer uw speelbedrag niet veel minder uitgekeerd. Een thuiszege van PSG staat in het 1X2 spelsysteem op x 1.66 keer uw inleg ook straf ingeschaald.

De Champions League wedstrijd Paris Saint Germain – Borussia Dortmund wordt gespeeld op woensdag 11 maart om 21:00 uur in het Parc des Princes Stadion te Parijs. Bent u op zoek naar de hoogste odds en beste deals voor deze kraker in de Champions League? Houd dan de bookmakers op onze pagina goed in de gaten en maak uw deal op het juiste moment voor het maximale rendement!


Reacties

weddens...
10 maart 2020

Dit wil ik niet missen en doe een gokje op PSG!

4 jaar geleden

riesjart
10 maart 2020

Straffe odds! Ik ga voor de hoogste ;) Een zege va Dortmund!

4 jaar geleden

belga
12 maart 2020

PSG heeft Neymar ;) Ze gaan het nog ver schoppen in de Champions League

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN