Champions league kwartfinales Manchester City vs. Borussia Dortmund

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
5 april 2021     3 REACTIES

Deze dinsdag gaan de kwartfinales van de Champions League van start. Met Manchester City en Borussia Dortmund staan er dinsdagavond heel wat Belgen op het veld van het Etihad Stadion te Manchester. Welke ploeg zegeviert er in deze heenmatch volgens u? U vindt bij VoetbalGokken.be zeker en vast een straffe quotering die bij uw voorspelling past voor Manchester City – Borussia Dortmund.

Josep Guardiola: “Borussia Dortmund is echt een goede ploeg”

Manchester City-coach Josep Guardiola draait met zijn team een geweldig seizoen. In de Premier League kan het bijna kampioen worden en ook heeft The Cityzens nog een finale in de Engelse beker tegoed. Uiteraard mag daar de kwartfinale van de Champions League niet aan lijden, vindt de succescoach. “Het is een voorrecht om bij de laatste acht teams te zitten. Ik heb niet veel gezien van Dortmund, maar in deze match maken we kans. Het is echt een goede ploeg”, stelt Guardiola vast.

Manchester City wint de wedstrijd
1.42
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.65
Borussia Dortmund wint de wedstrijd
6.25

“Dortmund versloeg Sevilla”

De coach van Rode Duivel Kevin De Bruyne vervolgt. “Ze konden doorgaan tegen Sevilla – dat in knock-outwedstrijden een van de sterkste teams is. Ze waren in staat om ze te verslaan. Het wordt een zware match tegen Dortmund, maar dat zouden ze alle teams geweest zijn. We proberen een goede eerste match te spelen”, aldus Guardiola aan het einde van zijn voorbeschouwing.

Edin Terzic: “Van eerste tot laatste seconde top zijn”

Borussia Dortmund mag dus als eerst gaan proberen om op verplaatsing te overwinnen. Dortmund-coach Edin Terzic verwacht een zware strijd tegen de Engelse ploeg die in bloedvorm is. “We moeten met beide benen aan de top van onze wedstrijd staan; van de eerste seconde tot de laatste, en misschien ook voor extra tijd”, voorspelt de coach van onze landgenoten Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier.

“Manchester City overwinnen zou iets speciaals zijn”

Als Borussia Dortmund kan uitschakelen, zal dat een knappe prestatie zijn, maar voor Terzic betekent het nog meer. “Manchester City overwinnen zou iets speciaals zijn. Guardiola is ongetwijfeld een van de beste coaches ter wereld. Al bijna 15 jaar domineren zijn teams het voetbal”, besluit Terzic zijn bespiegeling voorafgaand aan deze ferme CL-match

Statistieken

Manchester City speelde in de voorbije ronde ook al tegen een Duitse formatie. De ploeg van coach Guardiola schakelde Borussia Mönchengladbach uit met 0-2 in de match op verplaatsing en 2-0 in Manchester. Borussia Dortmund moest het opnemen tegen Sevilla en wist de Spaanse ploeg uit te schakelen met 2-3  in de stad die bekend staat om haar Kathedraal. Om vervolgens thuis met 2-2 gelijkspel het karwei af te maken.

Head 2 Head

Beide teams troffen elkaar voor het laatst in de ICC (internationale Champions Cup) van 2018. Borussia won toen met 0-1. Opvallend is dat van de laatste vijf matches tussen Manchester City en Borussia Dortmund de Engelse ploeg geen match won, Borussia drie keer de zege pakte en twee keer werd er gelijkgespeeld.

Huidige vorm Manchester City

Manchester City verliest de jongste weken maar zelden een match. Dat is ook te zien aan het schema dat de Cityzens nog af te handelen hebben. De halve finale van de FA Cup wordt deze maand tegen Chelsea gespeeld, dan staat er nog de finale van de EFL Cup tegen Tottenham Hotspur op het programma van april. Als koploper van de Premier League heeft City nog een paar punten nodig om al landskampioen te worden en dan zijn er nog de kwartfinales in de Champions League.

Huidige vorm Borussia Dortmund

Borussia Dortmund staat op de vijfde plek in de Duitse Bundesliga en speelt niet meer mee om de Duitse landstitel. Wel heeft de ploeg van coach Terzic nog een kans op Europees voetbal komend seizoen. Borussia speelt begin mei de halve finale van de DFB Pokal tegen Kiel.

Lappenmand

Manchester City-coach Guardiola moet Philippe Sandler en Nathan Aké missen voor de thuismatch tegen Borussia. Beiden kampen met een (langdurige) blessures.

De lappenmand bij Borussia Dortmund is met Marcel Schmelzer, Dan-Axel Zagadou en Youssoufa Moukoko een pak voller dan bij de ploeg uit Manchester. Ook de kans dat Rode Duivel Axel Witsel in actie kan komen is klein. Sinds januari dit jaar kampt Witsel met een gescheurde achillespees en is nog niet fit.

Prognose

Manchester City dendert over elke ploeg heen en dat lot verwachten wij ook dat Borussia te wachten staat. Onze wedtip is 2-0 voor The Cityzens. In onderstaand odd-overzicht leest u snel de gemiddelde pre-odds bij de bookmakers voor de heenmatch in Manchester.

Quoteringen Manchester City – Borussia Dortmund

De pre-quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn het hoogst ingedeeld voor een overwinning van Borussia Dortmund. Gemiddeld ontvang je x 6.25 keer je inleg terug als Dortmund wint. Een gelijkspel in Manchester is goed voor een odd van x 4.65 keer uw speelbedrag. Mocht De Bruyne met City zegevieren, dan wordt uw speelbedrag met een odd van x 1.42 nog altijd goed beloond.

De UEFA Champions League kwartfinale Manchester City – Borussia Dortmund wordt gespeeld op dinsdag 6 april om 21:00 uur in het Etihad Stadion te Manchester. Welk team zet de eerste been in de halve finale door dinsdag een voorsprong te boeken? Bij VoetbalGokken zit u op de voorste rij voor de strafste odd die u kunt vinden op de bookmakerspagina.


Reacties

hansd
6 april 2021

Manchester City is niet te breken.

3 jaar geleden

mignole...
6 april 2021

Jammer geen Witsel, maar genoeg Duivels op het veld. Dit wordt een mooi potje voetbal

3 jaar geleden

tooskla...
6 april 2021

Op Borussia Dortmund gewed ;)

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN