Champions League kwartfinale: RB Leipzig – Atlético Madrid

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
11 augustus 2020     0 REACTIES

Deze week worden de kwartfinales van de Champions League gespeeld. Eén van de vier matches is RB Leipzig tegen Atlético Madrid. Het felbegeerde ticket voor de halve eindstrijd wordt in één duel bepaald. Er wordt gespeeld op neutraal terrein, in dit geval Estádio da Luz in Lissabon (Portugal). Bij de Belgische wedkantoren scheuren de quoteringen uit hun tenue voor deze topper in de kwartfinales. Welk team zien we volgens u in de volgende ronde schitteren?

Julian Nagelsmann: “Atlético verdedigt erg sterk”

RB Leipzig is met Bayern München de tweede Duitse equipe die de kwartfinales van de Champions League staan. Bayern neemt het deze week op tegen FC Barcelona. RB Leipzig treft ook een Spaanse opponent: Atlético Madrid is deze donderdag de tegenstander. Leipzig-trainer Julian Nagelsmann: “Mijn eerste gedachte over Atlético was, ‘ze zijn verdedigend erg goed en dat is dan ook één van hun sterke kanten’,” vertelde hij de Spaanse publicatie Marca. “We zullen een zeer solide blok moeten zijn en zeer volhardend zijn om kansen te creëren om te scoren.”

RB Leipzig wint de wedstrijd
2.90
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.05
Atlético Madrid wint de wedstrijd
2.45

“Vertrouwen op mijn jongens”

Toch denkt Nagelsmann dat zijn team in staat is om van Atlético te winnen. “Ook wij hebben de kwaliteit, vooral in de aanval, om te compenseren en goede kansen te creëren tegen Atlético. Ik vertrouw donderdagavond volkomen op mijn jongens”, aldus Nagelsmann.

Diego Simeone: “Leipzig is gewoon een heel goed team”

Met RB Leipzig op het programma weet ook Atlético Madrid-trainer Diego Simeone dat er een zware match aankomt voor zijn team. Simeone onderschat de jonge Duitse ploeg dan ook niet. “Je zult altijd goede teams ontmoeten in de kwartfinale en dat is met Leipzig ook het geval. Dat is gewoon een heel goed elftal”, zegt Simeone aan de vooravond van de match in Lissabon.

“Elk team heeft vijftig procent kans”

De trainer van de Madrileense ploeg heeft RB Leipzig de laatste weken in de gaten gehouden. “Ze hebben een geweldig seizoen achter de rug, want ze streden in de top van de Bundesliga. Ze spelen erg aanvallend en met grote snelheid. Ik weet zeker dat het een gelijkwaardige match wordt, waarbij elk team een ​​kans van vijftig procent heeft om vooruitgang te boeken. We zullen ons dan ook zo goed mogelijk voorbereiden op de ontmoeting met Leipzig”, besluit de hoofdcoach van onder meer Carrasco.

Statistieken

RB Leipzig en Atlético Madrid hebben voor de coronabreak het ticket voor de kwartfinales van de Champions League al binnengetikt. RB Leipzig wist in de achtste finale zowel de heenmatch als terugmatch te winnen van Tottenham Hotspur. In Londen werd het 0-1 tegen The Spurs en in het Duitse Leipzig werd het zelfs 3-0 voor de ploeg van trainer Nagelsmann.

Atlético Madrid moest Liverpool verslaan in de voorbije ronde. In Madrid werd het een 1-0 zege tegen de Engelse landkampioen. In Liverpool werd het 2-3 voor de Madridlenen, maar daar was wel extra tijd voor nodig.

Head 2 Head

RB Leipzig en Atlético Madrid hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Donderdag zal de eerste onderlinge match worden gespeeld.

Huidige vorm RB Leipzig

RB Leipzig deed in de Duitse Bundesliga lang mee om de tweede plek. De ploeg van trainer Nagelsmann werd uiteindelijk derde in het rijtje waarin Bayern München op de eerste plek staat en Borussia Dortmund de tweede plek heeft. Voor komend seizoen is Leipzig weer verzekerd van deelname in de Champions League.

Huidige vorm Atlético Madrid

Ook Atlético Madrid schopte het in La Liga tot op de derde plaats. Real Madrid werd kampioen en FC Barcelona strandde op de tweede plek. Na de herneming van de Spaanse competitie verloor de ploeg uit Madrid geen enkel duel.

Lappenmand

De lappenmand van RB Leipzig is niet leeg voordat de kwartfinale gespeeld gaat worden. Met Yussuf Poulsen (enkelgewricht) en Ibrahima Konate (heupblessure) blijven er twee spelers achter in Leipzig.

Aan de kant van Atlético Madrid wordt Sime Vrsaljko donderdagavond gemist. De rechtervleugelverdediger kampt met een knieblessure en het is niet bekend hoelang het herstel zal duren. Ook zijn er twee spelers positief getest op corona en kunnen in thuisquarantaine de match tegen Leipzig bewonderen.

Prognose

RB Leipzig treedt fel op in de Champions League-duels, maar Atlético heeft meer ervaring in het spelen van kwartfinales in het Miljoenenbal. We voorspellen dan ook dat de ploeg van Simeone aan het langste eind trekt. Onze wedtip is 1-2 voor Atlético Madrid.

Quoteringen RB Leipzig – Atlético Madrid

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn torenhoog ingeschaald bij de Belgische wedkantoren. De hoogste odd van deze kwartfinale kunt u verwachten bij een gelijkspel x 3.05 keer de inleg.

Ook een overwinning van RB Leipzig staat met x 2.90 keer het speelbedrag hoog ingedeeld. Gaat Atlético Madrid door naar de halve finale? Met een quotering van x 2.45 keer uw inleg levert een zege van de Madridlenen een flinke duit op.

De kwartfinale van de Champions League RB Leipzig – Atlético Madrid wordt gespeeld op donderdag 13 augustus om 21:00 uur op neutraal terrein het Estádio da Luz te Lissabon. Speel op uw favoriete ploeg en scoor bij de Belgische wedkantoren de hoogste beloningen in de kwartfinale van het Miljoenenbal.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN