Champions League-kraker: Chelsea vs. FC Barcelona

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
19 februari 2018     7 REACTIES

Het zal niet evident worden voor Eden Hazard om de volgende ronde in de UEFA Champions League te bereiken. Met zijn team Chelsea neemt hij het deze dinsdag in Londen op tegen FC Barcelona. De Engelsen hebben het voordeel thuis te mogen starten, maar dat legt tegelijkertijd ook druk op de schouders. Want er moet een uitslag behaald worden om in Camp Nou nog kans te maken om door te gaan.

Chelsea-coach Conte: “Barcelona zonder bal vertoont zwaktes”

De regerend kampioen van Engeland en de huidige koploper van Spanje treffen elkaar op Stamford Bridge. Antonio Conte beseft dat het deze dinsdag moet gebeuren voor zijn elftal: “We hebben een perfecte wedstrijd nodig en moeten op het veld de juiste beslissingen nemen. Barcelona is fantastisch in balbezit, maar zonder de bal kunnen ze zwaktes tonen. Die moeten we uitbuiten.”

Lionel Messi scoorde nog nooit tegen Chelsea

Ook hoopt de coach dat Chelsea er opnieuw in slaagt om Lionel Messi te beteugelen. In acht duels tegen The Blues scoorde de Argentijn namelijk nog niet één keer. “Het verleden is niet belangrijk. Ik hoop wel dat we die traditie kunnen voortzetten. Maar we hebben het over een fantastische speler waar we alleen maar respect voor kunnen hebben. Messi is een van de beste spelers ter wereld, maar we moeten niet slechts bezig zijn met één voetballer. Messi kan heel gevaarlijk worden, ook als je hem continu dekt”, benadrukt de Italiaan op de website van Chelsea.

Fàbregas komt ‘thuis’

Voor Chelsea-middenvelder Cesc Fàbregas is de CL-match een speciale. “Het is mijn thuisbasis, het is de club die ik al mijn hele leven steun. Om die reden wordt het emotioneel, ja. Maar als je op het veld staat, dan verdwijnt dat volledig.”

Hoewel Fàbregas nu in Engeland speelt, volgt hij de Catalaanse ploeg nog op de voet: “Het is nog steeds een fantastische ploeg. Maar als wij de eerste fase kunnen doorstaan en onszelf niet opzadelen met te veel druk, dan kunnen we ze pijn doen”, aldus de middenvelder.

Barcelona trainer Valverde: “Chelsea heeft een extra dag”

Bij FC Barcelona maken ze zich vooral druk om de extra rustdag die Chelsea krijgt door de competitieplanning. Barcelona-trainer Valverde: “Die ene dag verschil maakt veel uit voor het herstel”, aldus de trainer van de Catalanen, geciteerd door onder meer Barca. “Ik had heel graag al op vrijdag gespeeld tegen Eibar. Chelsea heeft een extra dag. Het is meer mentaal dan fysiek. Bij die vier dagen kan je het (de voorbereiding, red.) beter regelen dan bij drie.”

Vermaelen: “Hazard verkeert in grootste vorm”

Onze landgenoot Thomas Vermaelen waarschuwde Valverde alvast voor de kwaliteiten van Eden Hazard, die elkaar natuurlijk goed kennen van de Rode Duivels: “Ze zijn beiden tamelijk klein en beschikken over een indrukwekkende balans”, vertelt Vermaelen in gesprek met de Engelse media. “Daardoor kunnen ze snel draaien en keren. Ze hebben beiden een verrassingselement in hun spel. Zeker gezien de vorm waarin Hazard verkeert, ik zag laatst het doelpunt dat hij maakte tegen Watford, is hij van wereldklasse. Het is lastig om hem met Messi te vergelijken, maar hij behoort tot de besten.”

Vermaelen is overigens ook zeer gecharmeerd van de Argentijnse superster, die hem vooral op de training verbaasd. “Toen ik hier kwam dacht ik dat hij het beste misschien voor de wedstrijden zou bewaren, maar hij doet het elke dag. Hij is ongelofelijk op de training. Als je gokt dat hij een bepaalde kant opgaat, kiest hij altijd voor de andere kant. Als hij op volle snelheid diagonaal op je afloopt, is het erg moeilijk om hem te stoppen”, aldus de Belg die sinds 2014 onder contract staat bij de Spaanse grootmacht en wellicht dinsdag – ondanks een lichte spierblessure – ook weer een basisplaats gaat krijgen van Valverde.

Wedstrijdoverzicht

De laatste Champions League ontmoeting tussen beide topteams vond plaats in 2012. Chelsea mocht ook toen thuis beginnen en won met 1-0. De return eindigden toen in 2-2 waarmee de Engelsen de Catalanen uit het toernooi knikkerde. In 2015 speelden ze nog eens tegen elkaar tijdens de ICC. Ook toen won Chelsea, weliswaar na verlenging, met 3-2.

Barcelona stapt het veld van Stamford Bridge op met de wetenschap dat ze al zeven duels ongeslagen zijn. Sterker nog ze kregen geen enkele goal tegen in de laatste drie matches en scoorden zelf minimaal tweemaal. Chelsea heeft nog niet de grootste vorm die we van ze gewend zijn. Het verloor de voorbije weken thuis van Bournemouth: 0-3 en Watford: 4-1. Daarna herstelde het team van Hazard zich wel iets door met 3-0 van West Brom te winnen en in de FA-cup Hull City met 4-0 te verslaan. Maar of dit voldoende is om Barcelona te verslaan moet dinsdag blijken.

Pre-wedstrijdquoteringen voor CL-kraker: Chelsea – FC Barcelona

De Belgische wedkantoren hanteren voor deze topmatch torenhoge pre-wedstrijdquoteringen. Voor elke voetballiefhebber en prachtige wedstrijd om op te spelen. Zo wordt winst van Chelsea x 3.65 keer uw inleg beloond. Snoept FC Barcelona de punten weg uit het Stamford Bridge dan keren de bookies x 2,14 keer de inleg uit. Ook voor een gelijkspel staat met x 3.50 keer het speelbedrag nog altijd hoge odd genoteerd.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De UEFA Champions League-match Chelsea – FC Barcelona wordt gespeeld op dinsdag 20 februari om 20:45 uur in Stamford Bridge te Londen. Pak de beste quotering bij uw voorspelling en speel mee met deze topper in de achtste finale van de Champions League.

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

casinoking
19 februari 2018

Dit wordt pas echt spannend en leuk om op te gokken. De odds zijn oké. Ik speel op een gelijkspel.

6 jaar geleden

hazarddd
19 februari 2018

Eden gaat deze match meer scoren dan Messi ;)

6 jaar geleden

voetbal...
20 februari 2018

Ook Chelsea is niet goed genoeg om in eigen stadion Barça te verslaan.

6 jaar geleden

martijnj
20 februari 2018

Dit wordt pas echt gokken. Denk toch dat Chelsea aan het langste eind zal trekken.

6 jaar geleden

sporza
20 februari 2018

Het wordt tijd voor Messi om eens te scoren in Stamford Bridge!!

6 jaar geleden

messibarca
21 februari 2018

Knap doelpunt van Messi en zijn eerste in Stamfort dat werd tijd. Ik ben tevreden. In Camp Nou wordt het zaakje wel rechtgetrokken.

6 jaar geleden

thegambler
21 februari 2018

Erg jammer voor de Belgen bij Chelsea, maar dit gaat niet goedkomen. Barça is te sterk.

6 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN