Champions League: FC Kopenhagen – Club Brugge

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
26 september 2016     7 REACTIES

Komende dinsdag staat er voor Club Brugge weer al een belangrijke match op de agenda: in de groepsfase van de Champions League spelen de Bruggenaren op verplaatsing tegen het Deense FC Kopenhagen. De tweede wedstrijd in groep G is extra belangrijk na de nederlaag in de thuismatch tegen Leicester City. De Belgische wedkantoren geloven erin en sluiten een zege voor de Bruggenaren zeker niet uit.

Michel Preud`homme: “Kopenhagen is een ploeg van ons niveau”

Club Brugge moet dus flink aan de bak. De club onder leiding van trainer Michel Preud`homme moet de verloren punten uit het eerste duel goed zien te maken. De 0-3 nederlaag tegen de Engelse kampioen Leicester City hakte er behoorlijk in, maar dat betekent niet dat men de handdoek al gegooid heeft. Dankzij de 1-1 tussen FC Porto en FC Kopenhagen kan Club bij winst in Denemarken opschuiven van plek vier naar twee. Michel Preud`homme: “Kopenhagen is een ploeg van ons niveau, maar om hen van de derde plaats te houden, zullen we wel top moeten zijn. Onderschat in elk geval deze Champions League-groep niet.”

Ruud Vormer: “We moeten opstaan”

Winnen van FC Kopenhagen kan Club Brugge een flinke boost geven. Afgelopen weekeinde wonnen de Bruggenaren nog van Moeskroen met 0-3, maar het team staat in de Jupiler Pro League op de zevende plaats. Ruud Vormer beseft dat dit anders moet. “We moeten opstaan. Dit kan gewoon niet als Club zijnde. Nu ja, nu moeten we bij elkaar blijven want het seizoen is nog lang en hopelijk kunnen we nog verrassen”, zegt de middenvelder met een blik op de komende wedstrijd tegen FC Kopenhagen. Ook bij aanvoerder Timmy Simons is de drang om te winnen behoorlijk hoog. De aanvoerder heeft er zo zijn oplossing voor: “En wat nu? Hard blijven werken en proberen het recht te zetten”, zegt Simons strijdvaardig.

Tom Hogli: “Preud’homme is een uitzonderlijke trainer”

De wedstrijd in Kopenhagen is voor Club Brugge het terugzien van twee oude-bekenden. Brain Priske (tweede trainer) en Tom Hogli (speler) zijn allebei actief voor de regerende Deense landskampioen. Beiden zijn zeer te spreken over de komt van Club. Ook hebben zij lovende woorden over Michel Preud’homme.  “Ik heb niet veel hoeven te informeren, maar ik heb iedereen wel gezegd hoezeer ik onder de indruk van hem was. Preud’homme is een uitzonderlijke trainer. Toen hij kwam, voelde je meteen dat hij stabiliteit zou brengen”, aldus Hogli in Het Nieuwsblad. “Die was wel nodig. Sinds ik er in 2011 was toegekomen, kende de club alleen maar periodes van verandering en transitie. Het is misschien jammer dat ik niet langer met Preud’homme kon samenwerken en afscheid kon nemen met een prijs. Maar het was voor mij het juiste moment om na mijn aflopende contract in 2014 te vertrekken naar Kopenhagen.”

Wedstrijdoverzicht

Voor het CL-duel tegen de Deense club kan trainer Michel Preud homme nog steeds niet beschikken over Bjorn Engels (schouder) en Lior Refaelov (pubalgie). Ook Brandon Mechele ontbreekt nog altijd in de Brugse selectie, die net zoals Nikola Storm geblesseerd moet afhaken. Daarentegen kan de oefenmeester wel weer een beroep doen op Felipe Gedoz. De 23-jarige Braziliaan is hersteld van een kniestoot op zijn bil.

Beide teams speelden afgelopen jaren regelmatig tegen elkaar, meestal in de Europa League. In het seizoen 2012/2013 troffen Brugge en Kopenhagen elkaar in de voorronde van de Champions League. Ondanks een knappe 0-0 op verplaatsing, moest Brugge buigen voor de Denen na een 2-3 nederlaag in eigen huis. Santin scoorde de 2-3 pas ruim in de extra tijd. De kater van die nederlaag werd twee jaar later volledig weggespoeld toen Brugge in 2014 met 0-4 kwam winnen bij Kopenhagen. Dit is tot deze week ook de laatste ontmoeting tussen beide ploegen geweest.

Pre-wedstrijd quoteringen

De Belgische wedkantoren hopen op een knaller voor Club Brugge en geven de Deense thuisploeg niet alle roem. Zo staat er voor winst van FC Kopenhagen nog een redelijk hoge quotering van x 1.85 klaar. De pre-wedstrijd quotering voor winst van Club Brugge staat op een zeer hoge x 4.40, terwijl er voor een gelijkspel x 3.50 wordt uitgekeerd.

TV-gids: De wedstrijd van Club Brugge wordt live uitgezonden bij Club RTL en Proximus 11+.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De Champions League-wedstrijd FC Kopenhagen – Club Brugge wordt gespeeld op dinsdag 27 september om 20:45 uur in het Parken Stadion te Kopenhagen. Kan Club Brugge zich ophijsen naar de derde plaats in de groepsfase door een overwinning in Denemarken? Laat uw voorspelling achter bij VoetbalGokken.be en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 60 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…
[/av_promobox]

 


Reacties

thegambler
27 september 2016

Vanavond moet het gebeuren voor Club! Als ze niet winnen is het al gebeurt voor de CL dit seizoen. Ik speel op een krappe 1-2 overwinning.

8 jaar geleden

extratime
27 september 2016

Lastige opgave voor Club. Kopenhagen sterk in eigen huis. Ik speel op een gelijkspel voor vanavond, daar zou ik al hier fier op zijn als ik Club was.

8 jaar geleden

weddens...
27 september 2016

Ik heb er veel goesting in al verwacht ik geen overwinning van Club Brugge. Ik hoop het wel natuurlijk! ;)

8 jaar geleden

fcdekam...
27 september 2016

Club Brugge krijgt bij FC Kopenhagen de smaak weer te pakken. Daar ga ik voor!

8 jaar geleden

bluearmy
28 september 2016

Dit is echt balen. Hier ben ik nog wel een paar dagen ziek van.

8 jaar geleden

tooskla...
28 september 2016

Dit is echt een ramp voor Club. Als Kopenhagen al moeilijk te kloppen is hoe gaat dat dan tegen Porto?

8 jaar geleden

gokbaas
28 september 2016

Dit is echt jammer voor Club en ook voor het Belgische voetbal. Nu maar hopen dat ze tegen Porto een zege boeken.

8 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN