Arsenal versus FC Barcelona in Champions League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
22 februari 2016     0 REACTIES

In de knock-outfase van de Champions League staat deze week een buitengewone knaller op het programma. De twee grootmachten Arsenal en FC Barcelona ontmoeten elkaar eerst in Londen. Volgende week volgt dan de return in Nou Camp en dan wordt definitief bekend welke club doorstoot naar de volgende ronde. De bookmakers zetten hun geld op Barça, maar The Gunners zeker niet kansloos. Dat weet onze landgenoot Thomas Vermaelen maar al te goed. Voor hem is deze wedstrijd een weerzien met zijn oude werkgever Arsenal.

Thomas Vermaelen: “Ik heb warme herinneringen aan het team”

Het lijkt alsof FC Barcelona zich moeiteloos door het Europese toernooi heen slaat. Zo werd AS Roma eind vorig jaar nog met 6-1 aan de kant geschoven door Barça. Ook in de Primera League rijst de Catalaanse club torenhoog boven de andere clubs uit. Atlético Madrid staat al acht punten achter de koploper en de kans is klein dat Atlético (deze week ook actief in de CL tegen PSV, red.) nog een serieuze bedreiging gaat zijn voor de landstitel.

Voor onze landgenoot Thomas Vermaelen betekent de reis naar London het terugzien van zijn oude werkgever Arsenal. In 2014 verruilde Vermaelen de Engelse Premier League voor FC Barcelona. Vermaelen blijft een speciaal gevoel houden bij Arsenal. “Ik heb warme herinneringen aan het team. Vorige week keek ik naar de wedstrijd tegen Leicester (2-1 winst, red.). De Engelse titelstrijd ligt helemaal open, maar hadden ze niet gewonnen, dan werd het moeilijker. Ik heb altijd gezegd dat Arsenal een grote titelkandidaat is. Jammer genoeg zijn onze wegen gescheiden, maar gelukkig tekende ik voor een mooie club als Barcelona.”

Het is alleen nog niet zeker of de Belg zal spelen. “Natuurlijk speel ik niet elke wedstrijd”, zegt Vermaelen in The Sunday Telegraph. “Ik ben Messi niet, he. Het is niet makkelijk, er is veel competitie en er zijn veel goede spelers. Vooral op mijn positie: centraal achterin. Maar je kan niet verwachten dat het gemakkelijk is om te spelen voor een club zoals Barça.” De verdediger voelt zich desalniettemin wel thuis bij Barça. “Ik train met de beste spelers ter wereld. Ik word hier alleen maar beter en probeer zoveel wedstrijden te spelen als ik kan”, gaat Vermaelen verder. “Maar wat kan je doen? Een mogelijkheid om voor Barcelona te spelen opgeven? Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn, maar soms moet je er gewoon voor gaan. Als je tegen Messi of Neymar of Suarez speelt tijdens training, dan leer je veel. Je kan alleen maar beter worden.”

“Ze lijken geen druk te voelen”

Arsenal trainer Arséne Wenger heeft in het verleden een bod gedaan op Luiz Suárez (die toen nog bij Liverpool speelde) om de aanvaller voor The Gunners te laten spelen. Suarez wilde deze overstap toen niet maken, maar Wenger denkt er niet meer aan terug. “Hij speelt nu daar en we moeten zorgen dat hij dinsdag onschadelijk wordt gemaakt. We moeten analyseren wat we moeten doen. Al hun spelers zijn moeilijk tegen te houden en daarom moeten we met het hele team een manier vinden om dat toch voor elkaar te krijgen.” Wenger vervolgt. “Naast hun individuele kwaliteiten hebben ze ook een goede verstandhouding met elkaar en vinden ze elkaar makkelijk. Er is sprake van veel solidariteit. Als je ziet dat Messi zijn driehonderdste kan maken, maar de bal toch aan Suárez geeft, dan zegt dat wel iets. Het is ongelooflijke kameraadschap. Ze lijken geen druk te voelen, omdat ze weten dat het hen momenteel heel makkelijk af gaat”, besluit Wenger.

De trainer van Londense club kan wel weer een beroep doen op Mesut Özil en Aaron Ramsey. ”Ze hebben dit seizoen al veel wedstrijden gespeeld. Dus als ik ze even rust kan geven, dan doe ik dat. Dinsdag spelen ze gewoon”, bevestigde de Franse manager. De ‘Gunners’ speelde afgelopen zaterdag tegen Hull City (0-0) een slechte generale voor het duel met Barça. ”We hadden liefst 70 procent balbezit, dat zal dinsdag niet zo zijn. We moeten dan met minder balbezit veel beter omspringen. Alle achttien selectiespelers moeten gefocust zijn, anders kom je nergens”, aldus Wenger

Pre-wedstrijd quoteringen

De pre-wedstrijd quoteringen zien er aantrekkelijk uit. De bookmakers zien ook deze wedstrijd gemakkelijk gewonnen worden door de Catalaanse club. Het meest valt er te verdienen als Arsenal in dit thuisduel naar zijn hand zet. Winst voor The Gunners krijgt een hoge x 5.25 quotering mee. Een gelijkspel is met een odd x 4.20 ook behoorlijk hoog ingeschaald. Legt u in op winst van FC Barcelona dan wordt uw inleg x 1.67 meer waard.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De Champions Leaguewedstrijd Arsenal – FC Barcelona wordt gespeeld op dinsdag 23 februari om 20:45 uur in het Emirates Stadium te Londen. Wie van deze grootmachten wint volgens u dit CL-duel? Pak snel uw bonus bij Unibet en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN