Zwaar getroffen 1. FC Köln toch favoriet in match tegen FC Mainz

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 mei 2020     2 REACTIES

Bij FC Köln werden meerdere coronagevallen ontdekt tijdens de tests die voorafgingen aan deze Bundesliga-hervatting. Toch gaat ook de ploeg uit Keulen dit weekeinde weer de mat betreden. Keulen ontvangt zondagmiddag FC Mainz. Beide ploegen staan in de middenmoot en hebben de punten nog hard nodig om niet in de problemen te geraken. Wie pakt de eerste drie belangrijke punten na de corona-pauze?

Markus Gisdol: “Rekening houden met situatie”

De 1. FC Köln is zwaar getroffen door het coronavirus, maar zal net als alle andere team zondag toch moeten opdraven. Een hele opgave weet ook trainer Markus Gisdol: “Elke speler gaat er anders mee om en dat zullen we goed in de gaten moeten houden”, zegt Gisdol. “Er zullen spelers zijn die niet goed met de situatie overweg kunnen, terwijl anderen het goed met elkaar kunnen vinden. We moeten hier rekening mee houden als we bedenken wie er gaat spelen.”

FC Köln wint de wedstrijd
1.95
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.60
FSV Mainz ‘05 wint de wedstrijd
3.50

Testmatch

Gisdol heeft daarom ook voorbije zaterdag een heuse testmatch gespeeld om te kijken wie er zowel fysiek als psychisch klaar voor is: “In de training zie ik wie er fit is, maar niet wie er al op niveau zitten om de competitie aan te gaan. Om te kijken wie ook die omstandigheden accepteert speelde wij deze spookwedstrijd. Het wordt nu een kwestie van goed focussen op zondag en dan ook vooral weer genieten van het weer mogen voetballen.”

Achim Beierlorzer: “Zeer lastige tegenstrever”

Ook bij FC Mainz is het voor het eerst sinds twee maanden weer business as usual en wordt er eindelijk weer over voetbal gepraat. Voor trainer Achim Beierlorzer is de herstart extra speciaal, want hij stond voorbije jaar nog onder contract bij FC Köln. “Ik weet heel goed dat dit een zeer lastige tegenstrever gaat zijn voor ons. Ik verwacht echt straatvoetbal zaterdag, dus daar zijn we ook op voorbereid.”

“Honger is groot”

Het elftal van Mainz zit nog maar kort in quarantaine en dus moet Beierlorzer alle zeilen bijzetten om de ploeg tijdig klaar te krijgen voor de eerste opdracht: “Ik merk dat de spelers blij zijn met een stukje normaliteit en hunkeren naar een echte match. De honger is groot! Ik kan alleen nog maar wat kleine aanwijzingen geven in deze laatste dagen, maar het zal toch op het veld in Keulen moeten gebeuren.”

Statistieken

Beide equipes staan in de middenmoot gerangschikt. 1. FC Köln staat op een tiende stek, Mainz vinden we terug op een vijftiende plaats, net een plaatsje boven degradatievoetbal. Mainz heeft nog wel een flinke marge richting de nummer zestien. Düsseldorf heeft vier punten minder dan FC Mainz.

H2H

Keulen en Mainz spelen relatief vaak vriendschappelijk tegen elkaar, maar die matches laten we buiten beschouwing. In de laatste competitiematch die op het terrein van Köln werden afgewerkt werd het 1-1. Ook in 2014 (0-0) en 2015 (0-0) eindigden deze match onbeslist. In 2017 won de thuisploeg: 1-0. Voor een overwinning van Mainz moeten we zeventien jaar terug in de tijd. In 2003 wonnen de bezoekers met 1-4. Dat duel werd overigens wel afgewerkt in de tweede Bundesliga.

Huidige vorm 1. FC Köln

De formatie waar onder meer onze landgenoot Birger Verstraete voor speelt, zag vlak voor de corona-pauze een straffe reeks afgebroken worden door Borussia Mönchengladbach. Köln had al drie matches op rij gewonnen (Hertha BSC 0-5, Schalke’04 3-0 en Paderborn 1-2) toen men op verplaatsing bij Gladbach met 2-1 onderuitging.

Huidige vorm FC Mainz

FC Mainz eindigde deel 1 van de competitie wisselvallig. De laatste match voordat de lockdown werd ingesteld werd beëindigd met een 1-1 stand. Voor deze thuismatch tegen Düsseldorf werd met 2-0 van Paderborn gewonnen, 4-0 verloren bij VfL Wolfsburg en met 0-0 gelijkgespeeld tegen Schalke’04. De 1-3 winst op 8 februari bij Hertha BSC is voorlopig de laatste driepunter op vreemde bodem.

Lappenmand

Omdat we niet weten wie er wel of niet besmet zijn, staan in dit overzicht alleen de spelers die ontbreken vanwege voetbalblessures. Rafael Czichos is bij de 1. FC Köln de enige die kampt met fysieke ongemakken. Hij herstelt van een halswervel ontsteking en is voorlopig nog wel even out.

Bij FSV Mainz ’05 ook slechts één speler in de spreekwoordelijke lappenmand. Doelman Robin Zentner liep in de laatste match voor de coronabreak een ingescheurde kruisband op en zal tot zeker eind juni in herstel zijn. De match in Keulen komt voor hem dan ook te vroeg.

Prognose

Wij voorspellen een spannende match, met een gelijkspel als uitkomst: 1-1. We zijn benieuwd naar uw mening en zien graag uw voorspelling langskomen op VoetbalGokken.be! Check onderstaande overzicht voor de bijbehorende quoteringen. Bepaal uw strategie, zet in en win!

Quoteringen 1. FC Köln – FSV Mainz ‘05

De wedkantoren pakken straf uit als de bezoekende formatie met drie punten huiswaarts trekt. De odds voor een zege van Mainz staat gemiddeld op x 3,50 keer uw inleg! Dit is echter niet de hoogste odd, want een draw staat nog iets hoger aangemerkt: x 3,60. Zet u in op een zege van de thuisploeg? Dan ontvangt u vanuit een inzet in het 1×2 spelsysteem momenteel x 1,95 keer het aantal ingebrachte euro’s retour. Let wel: dit zijn niet de actuele odds, die vindt u op onze pagina met bookmakers!

De Bundesliga match 1. FC Köln – FSV Mainz ’05 wordt gespeeld op zondag 17 mei en start om 15:30 uur in het Rheinenergie Stadion, die volledig leeg zal blijven. De match in Keulen is een mooie kans om direct goed te scoren. Profiteer van dit buitenkansje en voorspel de uitslag via VoetbalGokken.be!


Reacties

teamspeler
15 mei 2020

Gelijkspel 2-2!

4 jaar geleden

hazarddd
18 mei 2020

Zat er net naast, maar geweldig dat we weer wat te gokken hebben!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN