Straffe odds bij FC Köln tegen RB Leipzig

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
29 mei 2020     0 REACTIES

Dit pinksterweekeinde biedt de Bundesliga weer voldoende aanleiding om in te zetten op straffe voetbalmatches! De odds bij de Belgische wedkantoren blijven niet achter en zijn bij de match tussen 1. FC Köln tegen RB Leipzig zelfs bijzonder hoog! Beide teams weten sinds de herneming van de Duitse competitie immers moeilijk te zegevieren. Deze maandag moet het gebeuren, maar welke ploeg pakt daadwerkelijk de punten?

Julian Nagelsmann: “Niet verder achterop geraken”

RB Leipzig streed lange tijd mee om de landstitel, maar ziet dat doel na de midweekse match tegen Hertha BSC voorlopig in het rook opgaan. In eigen Red Bull Arena werd het een gelijkspel tegen de ploeg uit Berlijn, maar de blik is nu volledig gericht op de volgende match. Die moet weer drie punten gaan opleveren: “We moeten hier gewoon van leren zodat we niet constant achterblijven. We moeten niet nog verder achterraken op Borussia Dortmund en Bayern München.”

FC Köln wint de wedstrijd
5.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.35
RB Leipzig wint de wedstrijd
1.54

“Winnen van FC Köln heel belangrijk”

Nagelsmann heeft de voorbije dagen wel de nodige harde woorden laten vallen en hoopt daarmee zijn selectie weer op scherp te krijgen voor de match tegen Keulen. “Ik ben helemaal niet tevreden. We moeten dit aan onszelf toeschrijven. De frustratie is diep”, zegt de coach van Leipzig. “Een overwinning op FC Köln is daarom nu heel belangrijk geworden”, besluit Nagelsmann.

Markus Gisdol: “Spel veranderen om kans te maken”

Bij FC Köln verliep de week ook al niet zo soepel. Onze landgenoten middenvelder Birger Verstraete en verdediger Sebastiaan Bornauw verloren voorbije week tegen Hoffenheim. “We zijn vastbesloten om zo door te gaan en niets te veranderen binnen de selectie, maar we geven het spel meteen weg. De situatie moet snel veranderen willen we kans maken tegen Leipzig”, aldus Gisbol.

“We zijn te onvoorzichtig”

De problemen zijn gemakkelijk traceerbaar, vindt Köln-trainer Markus Gisbol. “Onze wedstrijd bestond opnieuw uit golfbewegingen. We zijn te onvoorzichtig. Zodra de concentratie en spanning afnemen, worden de doelpunten toegegeven, wat we veel te gemakkelijk toestaan”, analyseert Gisbol richting de komende thuismatch .

Statistieken

RB Leipzig draait nog altijd mee in de top drie van de Bundesliga. Met 55 punten staat de ploeg van trainer Nagelsmann derde in het rijtje. Borussia Dortmund verloor midweeks van Bayern München en is daardoor bij RB Leipzig niet uit het oog verloren gegaan. Met 57 punten staat Dortmund op een steenworp afstand van de ploeg uit Leipzig.

FC Köln vinden we terug op een elfde plek. Met 34 punten hoeft de ploeg van trainer Gisdol zich geen zorgen te maken om degradatie, maar komen de ploegen die lager geklasseerd staan wel steeds dichterbij. Augsburg (twaalfde) en Union Berlin (dertiende) hebben beide 31 punten en kunnen bij een zege op gelijke aantal punten komen. Net een plaatsje boven de ploeg uit Keulen staat Hertha BSC dat met 35 punten ook voor FC Köln in het vizier ligt.

Head 2 Head

De laatste vier jaar is RB Leipzig tweemaal op bezoek geweest bij FC Köln. In 2017 wist de ploeg van sponsor Red Bull te zegevieren met 1-2. In 2016 lukten dat echter niet, maar greep ook Köln niet naar de zege. Het werd in september van dat jaar met 1-1 een gelijkspel in het RheinEnergie Stadion.

Huidige vorm FC Köln

FC Köln maakte midweeks geen goed begin aan deze week. Er werd verloren van Hoffenheim, de nummer zeven van de competitie. De weken ervoor werd het thuis tweemaal een gelijkspel. Midden mei tegen Mainz (2-2) en eind mei nogmaals een 2-2 tegen Düsseldorf.

Huidige vorm RB Leipzig

Ook RB Leipzig wist voorbije week geen drie punten te pakken in de thuismatch. Tegen Hertha BSC werd het met 2-2 een gelijkspel voor Die Roten Bullen. Het weekeinde ervoor werd er nog met 0-5 gezegevierd tegen Mainz. Ook Freiburg werd een kleine twee weken geleden niet van het veld geveegd. Het duel in Freiburg eindigden in een puntendeling (1-1).

Lappenmand

Rafael Czichos (rugblessure) en Marcel Risse (knieblessure) zijn de twee spelers die de lappenmand van FC Köln bevolken. Beiden komen tegen Leipzig niet in actie. Jorge Mere, Dominick Drexler e Florian Kainz zijn de spelers die moeten oppassen niet nog een gele kaart te krijgen om voor de volgende match geschorst te worden.

Ook de ploeg uit Leipzig is niet geheel blessurevrij. Verdediger Ibrahima Konate heeft last van een heupblessure. Bij de middenvelders zijn Ethan Ampadu (rugblessure) en Konrad Leimer (knieblessure) deze maandag waarschijnlijk nog out. De aanvallers Emil Forsberg (blessure) en Yussuf Poulsen (enkelblessure) zijn er door kwetsuren ook niet bij. Poulsen zal zelfs voor langere tijd out zijn. Een schorsing dreigt er te komen voor verdediger Marcel Halstenberg, middenvelder Marcel Sabitzer en aanvaller Timo Werner.

Prognose

FC Köln heeft te opzichte van RB Leipzig nog weinig geluk gehad nadat de Bundesliga is herstart. Wij verwachten dat de ploeg van trainer Nagelsmann dan ook net even een maatje te groot zal zijn voor de ploeg uit Keulen. Onze voorspelling luidt 1-3 in het voordeel van Die Roten Bullen.

Quoteringen FC Köln – RB Leipzig

De Belgische wedkantoren zijn gul tijdens het pinksterweekeinde. Een thuiszege van Köln levert met x 5.00 keer uw speelbedrag voor deze match het meeste op. Een gelijkspel krijgt met x 4.35 keer de inleg ook een zeer straffe odd mee voor deze clash in Keulen. Denkt u dat Leipzig de winnaar wordt maandag? Een zege van RB Leipzig staat in het 1X2 spelsysteem op x 1.54 keer uw speelbedrag en dat is zeker niet verkeerd.

De Bundesliga match FC Köln – RB Leipzig wordt gespeeld op maandag 1 juni om 20:30 uur in het RheinEnergie Stadion te Keulen. De Belgische wedkantoren staan vanaf vandaag voor u klaar om wat voor voorspelling dan ook op te nemen. Houd de quoteringen goed in de gaten alvorens u een deal sluit en sla uw slag via VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN