Leipzig en Dortmund strijden om tweede plek Bundesliga

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
19 juni 2020     1 REACTIE

De landstitel is al vergeven aan Bayern München, maar RB Leipzig en Borussia Dortmund strijden onderling voor de tweede plaats in de Bundesliga. Deze zaterdag kan Dortmund met Axel Witsel en Thorgan Hazard in de geleden afrekenen met RB Leipzig om de tweede plaats een feit te maken. Daarvoor moet er gewonnen worden in de Red Bull Arena. Geen gemakkelijke klus, want ook Leipzig vecht voor de laatste punten die er te halen zijn. VoetbalGokken.be blikt alvast vooruit op de kraker in het slot van dit uitzonderlijke Bundesliga seizoen.

Julian Nagelsmann: “We staan onder druk”

Nu er niet meer gestreden hoeft te worden om kampioenschap wegen de laatste loodjes van het seizoen het zwaarst. Leipzig-trainer Julian Nagelsmann wil zich kosten wat het kost verzekeren van deelname aan de Champions League komend seizoen. “Eerlijk gezegd kan het mij niets schelen of we tweede of derde worden. Het gaat om deelname aan de Champions League en daar moeten we nog heel hard voor werken”, zegt Nagelsmann.

RB Leipzig wint de wedstrijd
2.30
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.55
Borussia Dortmund wint de wedstrijd
2.75

“Tegen Dortmund wordt het niet gemakkelijk”

Er moet zaterdag gewonnen worden van Dortmund om de Champions League veilig te stellen. “Dat hadden we woensdag tegen Düsseldorf al moeten doen. Nu staan ​​we weer onder druk, zowel Gladbach als Leverkusen wachten en kunnen hopen. We moeten nu veel beter presteren en dat wordt niet gemakkelijk tegen Dortmund”, aldus Nagelsmann.

Lucien Favre: “We mogen nog niet tevreden zijn”

Borussia Dortmund is zeker van de groepsfase van de Champions League, maar trainer Lucien Favre wil de tweede plaats in de ranglijst ook definitief maken. “We mogen niet al tevreden zijn met de kwalificatie voor de Champions League. We hebben nog twee matches voor de boeg. We hebben één duel tegen Leipzig en één tegen Hoffenheim en we gaan ons best doen dit seizoen goed af te sluiten. Tegen deze teams moeten we er alles aan doen om goed te verdedigen. De Champions League-kwalificatie is al zeker, maar de tweede plaatst nog niet”, aldus Farvre.

Thorgan Hazard: “Zaterdag heel goed spelen”

Ook onze landgenoot Thorgan Hazard wil zaterdag alles geven voor de tweede plek op de ranglijst. “Het team wil de tweede plaats. We vochten voor het kampioenschap, maar het was niet genoeg. Nu moeten we allemaal samen vechten en zaterdag tegen Leipzig heel goed spelen”, zo zegt De Rode Duivel.

Statistieken

In de Bundesliga zijn nog twee speelrondes te gaan en dat betekent dat er nog zes punten verdiend kunnen worden. Dortmund staat tweede met 66 punten en Leipzig is de nummer drie met 63 punten. Die Roten Bullen kunnen bij een thuisoverwinning op een gelijk aantal punten komen en dan komt het er in de laatste match van dit seizoen nog op aan wie zich als de nummer twee mag bekronen. Bovendien liggen Bayer Leverkusen (zestig punten) en Mönchengladbach (59 punten) nog op de loer. Theoretisch gezien kunnen deze twee teams er nog voor zorgen dat Leipzig rechtstreeks toelating tot de Champions League van komend seizoen misloopt.

Head 2 Head

Borussia Dortmund wist in haar laatste ontmoeting met Leipzig in de Red Bull Arena een overwinning uit het vuur te slepen. Axel Witsel scoorde al in de negentiende minuut van de match. Die treffer van onze landgenoot moest de hele match goed bewaakt worden, want er kwam niet nog een goal. Gelukkig voor Dortmund wist Leipzig er geen gelijkspel van te maken en bleef het 0-1. In 2018 werd het wel een puntendeling: 1-1 in de Arena van Leipzig en in 2016 was het de thuisploeg die er met de eer vandoor ging: 1-0.

Huidige vorm RB Leipzig

Leipzig speelde voorbije woensdag ook al een thuismatch. Fortuna Düsseldorf (zestiende) was de tegenstander van de ploeg van trainer Nagelsmann. Leipzig kon dit duel in eigen huis niet naar zich toe trekken. Het werd een 2-2 gelijkspel in de Red Bull Arena. Daarmee vergooiden Nagelsmann en zijn mannen de kans om het gat met Dortmund verder te dichten.

Huidige vorm Borussia Dortmund

Bij Borussia Dortmund loopt de druk ook duidelijk hoog op. Net als Leipzig speelde Dortmund voorbije woensdag in eigen huis tegen een laag geklasseerde ploeg. Van 1. FSV Mainz 05 (vijftiende) werd er in een zeer povere match zelfs verloren met 0-2.

Lappenmand

RB Leipzig kan zaterdag tegen Dortmund niet beschikken over centrumspits Yussuf Poulsen. De 26 jarige aanvaller kampt met een enkelgewricht blessure. Marcel Sabitzer en Timo Werner hebben beiden al vier gele kaarten achter hun naam staan en moeten dus oppassen voor nog een prent om de laatste match van het seizoen niet te hoeven missen.

De waslijst met blessures is bij de ploeg uit Dortmund wat langer: Dan-Axel Zagadou, Marco Reus, Mahmoud Dahoud, Thomas Delaney, Manuel Akanji en Giovanni Reyna kunnen door kwetsuren zaterdag niet in actie komen. Vleugelverdediger Achraf Hakimi is geschorst voor de match tegen Leipzig. Middenvelder Emre Can heeft met vier verzamelde gele kaarten ook op te passen voor nog een prent.

Prognose

Onze prognose voor deze match is een 2-2 gelijkspel 2-2. Waarom? Beide teams zullen aan elkaar gewaagd zijn deze zaterdag. Bovendien pakken we hiermee de hoogste odd in het 1X2 spelsysteem. Benieuwd hoe hoog uw beloning kan zijn bij de diverse bookmakers? Check dan onze bookmakerpagina. In onderstaand odd-overzicht vindt u alvast een overzicht van de gemiddelde quoteringen.

Quoteringen RB Leipzig – Borussia Dortmund

Of Bayern München nou kampioen is of niet de bookmakers blijven de quoteringen hoog opschroeven voor de matches in de Bundesliga. Voor dit duel in de Red Bull Arena zijn de odds als volgt straf ingedeeld. Een gelijkspel krijgt voor deze match de hoogste odd mee x 3.55 keer uw inleg.

In het 1X2 spelsysteem staat een zege van Dortmund op x 2.75 keer uw speelbedrag genoteerd. Een overwinning van Leipzig in eigen arena levert u met x 2.30 keer de ingelegde euro’s ook een hoge beloning op.

De Bundesliga match RB Leipzig – Borussia Dortmund wordt gespeeld op zaterdag 20 juni om 15:30 uur in de Red Bull Arena te Leipzig. Weet Dortmund zich steevast op de tweede plaatst te nestelen door af te rekenen met Die Roten Bullen of geeft Leipzig de strijd nog niet op en wint de ploeg in eigen huis? Laat de bookies vandaag alvast weten wat uw voorspelling is voor Bundesliga-kraker Leipzig – Dortmund!


Reacties

hazarddd
22 juni 2020

De tweede plek voor Dortmund zit wel goed ;) Dik verdiend!!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN