Borussia Dortmund en Bayern München rekenen met elkaar af in titelstrijd

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 mei 2020     2 REACTIES

De strijd om de Duitse titel barst los deze dinsdag los als Borussia Dortmund in eigen Signal Induna Park koploper Bayern München ontvangt. Als de ploeg uit München wint, komt de landstitel wel heel dichtbij, maar als Dortmund zegeviert ligt de strijd om het kampioenschap weer helemaal open. Kan Dortmund met Axel Witsel en Thorgan Hazard haar grootste concurrent aftroeven? Speel op uw favoriet in deze Duitse Klassieker en pak de strafste odd!

Lucien Favre: “Moed tonen tegen Bayern”

De druk is bijzonder hoog bij Dortmund. Ook trainer Lucien Favre weet dat hij deze dinsdag de kans krijgt om met zijn team het gat van vier punten met koploper Bayern München zowat te dichten. Maar weet ook dat dit geen sinecure gaat zijn: “Wij moeten dinsdag perfect zijn om Bayern München te verslaan”, aldus de trainer van Dortmund.

Borussia Dortmund wint de wedstrijd
3.25
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.85
Bayern München wint de wedstrijd
1.95

Betere show

De trainer weet wat er nodig is om tegen Die Rekordmeister ook maar iets te kunnen beginnen. “We moeten moed tonen. Ik denk niet dat je gewoon kunt verdedigen. We hebben een topprestatie nodig en als elftal een betere show opvoeren dan we de voorbije week hebben gegeven.”

“Als Bayern wint wordt de titel voor ons heel moeilijk”

De verwachtingen van Farvre bij zijn mannen liggen dus hoog. Mocht er gezegevierd worden van Bayern dan zijn er nog zes wedstrijden om de titel te pakken. Favre heeft echter zijn blik alleen nog maar op Bayern München gericht. Sinds 2012 is de ploeg uit Dortmund geen landskampioen meer geweest en bij een zege op Bayern komt een nieuwe titel weer heel dichtbij. “Ik denk dat als we winnen, er nog niets is besloten. Maar als Bayern wint, dan wordt het voor ons wel heel moeilijk”, aldus Fravre in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite.

Hans-Dieter Flick: “Goed voorbereiden op Dortmund”

Ook Bayern München voelt de druk richting dinsdag. Er is dan geen kolkende massa die het Bayern moeilijk gaat maken, maar Dortmund is als ploeg proper genoeg om het Bayern lastig te maken. Trainer Hans-Dieter Flick weet wat er dinsdag in de Klassieker op het spel staat, maar de coach weigert het anders aan te pakken dan andere matches. “We bereiden ons op dezelfde manier voor als elke wedstrijd”, stelt de nieuwbakken coach van Bayern vast.

“Dortmund speelt agressief en georganiseerd”

De coach van FC Hollywood denkt dat het dinsdag in het Signal Iduna Park een fel Dortmund treft. Flick heeft zijn huiswerk dan ook gedaan in voorbereiding op die match. “We verwachten dinsdag een team dat de weg naar de overwinning wil vinden. Dat zal nodig zijn want Dortmund speelt heel agressief en georganiseerd. We moeten ervoor zorgen dat we deze wedstrijd zo goed mogelijk voorbereiden om Dortmund van ons af te kunnen schudden.”

Head 2 Head

Al vele jaren is de wedstrijd tussen Dortmund en Bayern een bijzonder tafereel: qua uitslagen en qua spel. Voorbije seizoen won Dortmund nipt van de grootmacht uit München: 3-2. Dat seizoen werd ook de finale van de DFL Supercup van Bayern gewonnen (2-0), maar Die Borussen moeten in eigen huis ook vaak buigen voor Bayern München. Eind 2017 was het Bayern die met 1-3 wist te zegevieren. In 2015 was dit ook het geval, maar de overwinning was met 0-1 wel een pak minder overtuigend.

Huidige vorm Borussia Dortmund

Borussia Dortmund pakte voorbije weekeinde haar tweede zege na de herneming van de Bundesliga. Schalke’04 werd voorbije week al gepasseerd (4-0) op Signal Iduna Park. De match op verplaatsing voorbije zaterdag bij VfL Wolfsburg werd met 0-2 gewonnen. Onze landgenoot Thorgan Hazard speelde dit duel weer mee, maar werd door Farvre gewisseld toen de middenvelder een gele kaart van de scheidrechter te zien kreeg. Dit om Hazard te sparen voor het duel tegen Bayern München.

Huidige vorm Bayern München

Ook Bayern München heeft al zes punten op zak sinds bondskanselier Angela Merkel de herneming  van de Bundesliga goedkeurde. Tegen Union Berlin werd de eerste overwinning op verplaatsing (0-2) een feit. Voorbije zaterdag sloeg Rekordmeister opnieuw toe. Ditmaal was het  Eintracht Frankfurt die op bezoek in München niet te halen had. Er werd met 5-2 gewonnen door Bayern München, maar liet het de bezoekers in het tweede bedrijf wel terugkomen tot 3-2. Op het slot liep de regerend landskampioen alsnog uit naar een ruime zege.

Lappenmand

Tegen Bayern München zal Rode Duivel Axel Witsel nog altijd niet het veld kunnen betreden. Een spierblessure houdt onze landgenoot aan de kant. “We hopen dat hij snel weer van de partij is”, gaf Farvre toe in een persconferentie. Door het sterke optreden van Axel, voordat de corona-maatregelen van kracht gingen, wordt de Belg dinsdag gemist.

Naast Wistel zullen ook Dan-Axel Zagadou (ingescheurde buitenmand knie) en Marco Reus (trainingsachterstand) niet van de partij zijn. Centraal middenvelder Thomas Delaney heeft met vier gele kaarten achter zijn naam, op te passen er niet nog een bij te krijgen.

Bayern München kan dinsdag niet rekenen op inzet van Corentin Tolisso (enkel operatie), Philippe Couthinho (spronggewricht problemen) en Niklas Süle die een trainingsachterstand heeft. De Poolse topspits Robert Lewandowski heeft al vier gele kaarten verzameld en moet zondag dus oppassen voor een prent.

Prognose

Een kraker als deze is een grote uitdaging om te voorspellen. Beide teams zullen hun beste beentje voor gaan zetten. Dat gaat volgens ons resulteren in een puntendeling. Wij gokken op een 2-2 gelijkspel en pakken daarmee de hoogste odd van deze kraker. Heeft u een andere voorspelling in gedachten? Ook daar kan een straffe odd tegenover staan. Check onderstaand odds overzicht voor een indicatie van de gemiddelde quoteringen bij de Belgische bookies.

Quoteringen Borussia Dortmund – Bayern München

De match tussen kemphanen Borussia Dortmund en Bayern München vraagt om zeer straffe odds. De hoogste quotering voor dit duel staat genoteerd bij een gelijkspel x 3.85 keer uw inleg. Mocht Dortmund zegevieren en daarmee het kampioenschap weer helemaal open leggen, dan wordt uw inleg hierop x 3.25 keer meer waard. Een straffe odd voor de nummer twee van de Bundesliga dat in eigen stadion aantreedt. Een overwinning van Bayern is met x 1.95 keer uw speelbedrag ook zeker de moeite van het meespelen waard.

De kraker in Bundesliga Borussia Dortmund – Bayern München wordt gespeeld op dinsdag 26 mei om 18:30 uur in het Signal Iduna Park te Dortmund. Krijgt FC Hollywood het voor elkaar om Witsel en zijn team af te schudden op weg naar de titel of heeft de thuisploeg het geluk aan hun zij? Mis niets van deze Duitse voetbalclash en speel zelf ook mee door uw voorspelling achter te laten op VoetbalGokken.be!


Reacties

jupiler...
26 mei 2020

Dit is echt een topper!! Ik speel op een gelijkspel 2-2!

4 jaar geleden

riesjart
26 mei 2020

Alles op Bayern Munchen natuurlijk ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN