Berlijnse derby Hertha tegen Union trekt straffe odds aan

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
19 mei 2020     2 REACTIES

In de Duitse Bundesliga zijn de eerste matches na de herneming van de competitie succesvol afgerond en staat dit weekeinde de 27e speelronde op het menu. Deze vrijdag begint het spektakel met een Berlijnse derby tussen Hertha BSC en Union. De Belgische wedkantoren belonen een correcte voorspelling graag met straffe odds! VoetbalGokken.be laat beide trainers aan het woord en zet de wedstrijdstatistieken voor u op een rij.

Hertha-trainer Labbadia: “Goed voorbereiden op Union”

Voor trainer Bruno Labbadia was de match van voorbije weekeinde tegen Hoffenheim de eerste in dienst van Hertha. Dat duel werd ginds gewonnen en nu is het alweer tijd om de blik te zetten op de thuiswedstrijd tegen Union. Labbadia: “We zullen ons goed voorbereiden op de derby tegen Union”, zei de 54-jarige nieuwbakken coach van Hertha.

Hertha BSC wint de wedstrijd
2.22
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.25
FC Union Berlin wint de wedstrijd
3.10

“Elke punt is goud waard”

De match tegen Hoffenheim gaf de ploeg al wat vertrouwen voor de ontmoeting met stadsgenoot Union. “In onze situatie is elk punt goud waard en een trio (3-0) is dan heel bijzonder”, zegt Labbadia: “We weten dat de eerste kleine stap gezet is, maar tegen Union wordt het weer een heel erg belangrijke stap”, besluit Labbadia zijn bespiegeling.

Union assistent-trainer Hoffmann: “Hertha en Bayern niet te vergelijken”

1 FC Union Berlin verwacht dat trainer Urs Fischer vrijdag tegen Hertha op de bank kan zitten. De 54-jarige Zwitser ontbrak bij de hervatting van de Bundesliga vanwege het overlijden van zijn schoonvader. Assistent-trainer Markus Hoffman werd voorbije week meteen voor de leeuwen gegooid toen hij Union tegen Bayern München moest leiden. Geen gemakkelijke klus, die ook niet werd gewonnen (0-2), maar Hoffman vertrouwd op een beter resultaat bij Hertha. “Deze verloren match heeft geen invloed op de stadsderby tegen Hertha komende vrijdag. Dit zijn twee verschillende tegenstanders. We kijken naar de tafel die voor ons staat en niet wie er achter ons zit.  Het gaat hier over degradatie. We weten dat we punten moeten scoren om te overleven in de Bundesliga”, aldus de assistent-trainer van coach Urs Fischer.

Statistieken

De twee ploegen komen niet alleen uit dezelfde stad. Ook in stand van de Bundesliga gaan de teams gelijk op. Hertha BSC staat elfde met 31 punten uit 26 wedstrijden. Union Berlin volgt zijn stadsrivaal op de voet met de twaalfde plek en dertig punten. FC Köln staat met 33 punten net een plaatsje hoger dan de teams uit Berlijn.

Head 2 Head

Voorbije jaar troffen de teams elkaar voor het eerst in de Bundesliga. Deze match werd gespeeld bij Union en werd 1-0 voor de thuisploeg. Voorheen vonden de onderlinge ontmoetingen plaats in de 2de Bundesliga die een klasse lager speelt. De laatste keer dat Union op bezoek ging bij Hertha was in die tweede competitie begin 2013 en toen werd het met 2-2 een gelijkspel. Het seizoen daarvoor was het Union die erin slaagde te zegevieren (1-2) bij haar stadsgenoot.

Huidige vorm Hertha BSC

Hertha is de eerste match van de hervatting goed van start gegaan. De ploeg van trainer Labbadia slaagde er bij Hoffenheim in om met 0-3 te zegevieren. Hoffenheim-speler Akpoguma opende de match met zijn own-goal en toen het ijs eenmaal gebroken was, scoorden Ibisevic en Cunha voor hun ploeg. Die zege was voor Hertha meer dan welkom, want de ploeg had voor de coronamaatregelen al drie duels niet in winst om kunnen zetten.

Huidige vorm Union Berlin

Union Berlin had voorbije weekeinde een zware dobber te verwerken. Bayern Munchen kwam op bezoek en Union was er dan ook niet toe in staat om de koploper van de Bundesliga te breken. Het werd 0-2 in het lege An der alten Försterei Stadion in Berlijn. Net voor de coronapandemie was het FC Freiburg (3-1) die Union de das om deed.

Lappenmand

Bij Hertha is het nog afwachten wanneer centraal verdediger Karim Rekik het veld weer op kan. Rekik kreeg voorbije week last van zijn binnenbanduitzetting in de knie en moet deze stadsderby aan zich voorbij laten gaan. De linksbuiten speler Salomon Kalou is geschorst voor de match tegen Union. De spelers Vedad Ibisevic en Vladimir Darida moeten met vier gele kaarten ook op hun tellen letten.

Bij Union is de lappenmand nog wat meer bewoond. De twee rechtsbuitenspelers Sheraldo Becker (gescheurde spiervezel) en Akaki Gogia (trainingachterstand) komen niet in actie tegen Hertha. Datzefde geldt ook voor de aanvallers Laurenz Dehl en Yunus Malli (beiden trainingsachterstand) en middenvelder Maurice Opfermann Arcones (hamstring). Tot slot zijn het Robert Andrich, Christian Gentner, Sebastian Andersson, Marvin Friedrich en Marcus Ingvartsen die geschorst kunnen worden als zij nog een gele kaart aan hun verzameling toegevoegd krijgen.

Prognose

Stadsderby’s zijn altijd bijzondere wedstrijden om te voorspellen. Beide teams zijn vaak extra gemotiveerd om als winnaar van het veld te kunnen stappen. Dat maakt het voorspellen van een derby dan ook zo leuk en veelzijdig. Voor deze ontmoeting verwachten wij dat het een gelijkspel wordt tussen deze twee stadsgenoten. Heeft u een andere voorspelling in gedachten of bent u benieuwd naar de bijbehorende odds? Check onderstaand odds overzicht, maar houd de bookmakers ook goed in de gaten voor de meest recente quoteringen.

Quoteringen Hertha BSC – Union Berlin

Een stadsderby is geen derby zonder straffe odds en dat hebben de Belgische wedkantoren alvast dik voor elkaar. De hoogste quotering die er voor deze wedstrijd te vinden is, staat genoteerd bij een gelijkspel: x 3.25 keer uw speelbedrag.

De odd voor een zege van Union staat met x 3.10 keer de inleg net iets hoger aangestipt dan een thuisoverwinning van Hertha. Mocht de thuisploeg zegevieren, dan wordt uw inleg hierop x 2.22 keer meer waard.

De Bundesliga stadsderby Hertha BSC – 1 FC Union Berlin wordt gespeeld op vrijdag 22 mei om 20:30 uur in het Olympiastadion te Berlijn. Derby’s staan garant voor straffe odds, onvoorspelbare wedstrijden en verrassende uitslagen. Mis dus niets van deze Berlijnse derby en speel mee via uw favoriete bookmaker die te vinden is op de bookmakerspagina van VoetbalGokken.be!


Reacties

weddens...
22 mei 2020

Dit wordt een gelijkspel 1-1!

4 jaar geleden

allesof...
22 mei 2020

Union pakt drie punten bij Hertha.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN