Belgen bij FC Köln ontvangen degradatiekandidaat Düsseldorf

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
21 mei 2020     1 REACTIE

De 27e speelronde in Duitsland wordt afgesloten met een regelrechte kraker. De 1. FC Köln ontvangt thuis Fortuna Düsseldorf. Köln staat keurig in de middenmoot, maar Düsseldorf balanceert op de rand van de afgrond en heeft elke punt nodig om niet te degraderen. VoetbalGokken.be blikt vooruit op de match tussen Keulen en Düsseldorf.

Markus Gisdol: “Verder bouwen richting Düsseldorf match”

Bij de 1. FC Köln is er momenteel geen sprake van titel- of degradatiestress. Vanop plaats tien is het relaxed voetballen, maar coach Markus Gisdol wil meer. Om de weg omhoog definitief in te zetten is winst op Fortuna Düsseldorf vereist. Gisdol: “Niemand wist precies waar hij was na de lange pauze. Spelen zonder toeschouwers maakte het bijzonder moeilijk. Ik verwacht ook komend weekend een intens voetbalspel. Hetgeen ik voorbije weekend zag, is voldoende om op verder te bouwen als Düsseldorf hier straks op bezoek komt.”

FC Köln wint de wedstrijd
1.81
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.65
Fortuna Düsseldorf wint de wedstrijd
3.90

“Compacter spelen met meer risico”

De coach kreeg tegen Mainz ook duidelijk te zien waar hij de dagen voorafgaand aan het duel aan moet werken om van Fortuna Düsseldorf te winnen. “De snelheid van handelen liet vaak te wensen over, de verdediging bracht vaak problemen aan het licht. Tegen agressief beginnende tegenstanders als Düsseldorf kreeg je dan het deksel op de neus. We moeten compact spelen en meer risico in ons spel durven leggen.”

Uwe Rösler: “We houden vertrouwen”

Voor Fortuna Düsseldorf-trainer Uwe Rösler is het thans zaak de rust te bewaren en de gelederen gesloten te houden in een poging een eindsprint eruit te persen. Die spurt zou dan ingezet moeten worden bij 1. FC Köln. Want daarna volgen matches tegen Schalke, Hoffenheim, Borussia Dortmund, FC Augsburg, Bayern München, RB Leipzig en Union Berlin: “Ik heb het vertrouwen niet verloren en ben ervan overtuigd dat we ook games gaan spelen waarin we maar één optie hebben: winnen!.”

“Alles in eigen hand”

Rösler zag tegen Paderborn dat de kansen niet genoeg benut werden en dat geeft hem hoofdbrekens richting komend weekend, maar dankzij het ene puntje gloort er toch nog wat hoop: “De kloof tussen Mainz en Augsburg is kleiner geworden. We hebben nog steeds alles in eigen hand ”, besluit Rösler.

Statistieken

De 1. FC Köln vinden we terug op een veilige tiende plek. Met 33 uit 26 is het gat na boven en naar onderen behoorlijk groot. Fortuna Düsseldorf is zestiende en behaalde 23 uit 26 matches. Daarmee is het volgens de huidige tabellen veroordeeld tot promotie-degradatievoetbal. Om de nacompetitie te ontlopen moet het FSV Mainz inhalen, dat met 27 punten vier punten wegstaat.

Head 2 Head

De onderlinge ontmoetingen laten zien dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Vorig seizoen speelden ze alle twee nog in de tweede Bundesliga en werd het in Keulen 1-1. Dit seizoen won Düsseldorf in eigen huis met 2-0.

De laatste keer dat Düsseldorf kwam winnen in Keulen is al bijna een eeuwigheid geleden: op 21 oktober 1989 werd het 1-3 voor Fortuna, dat daarna dus nooit meer met drie punten uit Keulen terugkeerde.

Huidige vorm 1. FC Köln

Voorbije weekeinde werd er niet gewonnen. Slechts 2-2 werd het tegen laagvlieger FSV Mainz. Vlak voor de competitiebreak ging het ook al onderuit bij Mönchengladbach: 2-1. Maar daarvoor had 1. FC Köln een straffe reeks neergezet door driemaal op rij te winnen: Paderborn (1-2), Schalke’04 (3-0) en Hertha BSC (0-5). Dat is echter alweer drie maanden geleden.

Huidige vorm Fortuna Düsseldorf

De nummer zestien in de Bundesliga lijkt koning gelijkspel te gaan worden. De voorbije drie matches eindigden onbeslist. Wederom een draw zal de ploeg van trainer Rösler weinig goed doen, dus zal men snakken naar een winstpartij. De laatste keer dan men de hoofdvogel schoot was op 22 februari op verplaatsing bij SC Freiburg: 0-2.

Lappenmand

In de ziekenboeg van 1. FC Köln is het rustig. Enkel Rafael Czichos kampt met fysieke klachten. Hij ontbreekt deze speelronde vanwege een halswervelontsteking en zal naar verwachting tot eind juni out blijven.

Bij Fortuna Düsseldorf dit weekend geen Dawid Kownacki. Hij herstel van een knieblessure. Doelman Zack Steffen heeft een binnenbandblessure en kan derhalve ook niet meereizen naar Keulen. Shinta Appelkamp zit een disciplinaire schorsing uit

Prognose

Deze match is lastig te voorspellen, omdat beide elftallen de herneming met een gelijkspel begonnen zijn. We gokken echter toch op de 1. FC Köln, omdat zij een pak hoger geklasseerd staan: 1-0. Welke uitslag vult u in bij VoetbalGokken.be? Bekijk alvorens u inzet de actuele odds en check onderstaand quoteringen overzicht.

Quoteringen FC Köln– Fortuna Düsseldorf

De 27 speelronde eindigt met de match FC Köln tegen Fortuna Düsseldorf en wie dan nog graag alles uit de kast wil halen zit bij bookies wel goed. De straffe quoteringen voor dit duel kunt u niet laten liggen. De hoogste odd van deze match x 3.90 keer de inleg wordt uitgekeerd als Düsseldorf wint. Voor een gelijkspel wordt er met x 3.65 keer uw speelbedrag niet veel minder uitbetaald. Ook een thuiszege van Köln betekent nog een dikke portemonnee. De odd voor winst van Köln staat gemiddeld genoteerd op x 1.81.

De Bundesliga match FC Köln– Fortuna Düsseldorf wordt gespeeld op zondag 24 mei om 18:00 uur in het RheinEnergieStadion te Keulen. Check de bookmakerspagina voor de meest actuele odds bij uw bookmaker en sla toe op het juiste moment in de Duitse Bundesliga.


Reacties

riesjart
24 mei 2020

Dusseldorf gaat ook in Keulen vet verliezen.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN