Wie wordt de primus bij de Supercup match Club Brugge – KRC Genk

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
12 juli 2021     0 REACTIES

Deze zaterdag gaan landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar KRC Genk onderling de strijd aan in de Supercup. Met de Super Beker op het programma staat het nieuwe seizoen voor de deur. Welke ploeg weet direct al een prijs te winnen? De match wordt gespeeld op Jan Breydel Stadion.  Speel mee via VoetbalGokken.nl en scoor de strafste odds.

Philippe Clement: “Genk is een team met een pak potentieel”

Als huidige landkampioen treedt Club Brugge deze zaterdag aan in de Supercup tegen KRC Genk een ploeg die coach Philippe Clement goed kent. “Genk is een team met een pak potentieel. Ze zullen er alles aan doen om obstakels in de weg te staan. Dit zijn twee teams die graag aanvallen”, zegt de coach van Club Brugge over de tegenstander.

Club Brugge wint de wedstrijd
1.71
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.90
KRC Genk wint de wedstrijd
4.20

“Kwaliteit en vertrouwen om Supercup te winnen”

De Supercup is de eerste prijs die er in het nieuwe seizoen te halen valt en daar wil Blauw-zwart alles voor geven, zegt Clement. “Ik hoop dat er nog veel meer prijzen mogen bijkomen, dat is waarvoor je het doet. Om met de jongens samen te kunnen vieren, de blije gezichten van de staf, het bestuur en de supporters ook normaal. We hebben kwaliteit en vertrouwen in de groep om de Supercup te winnen”, aldus coach Clement.

John van den Brom: “Alles ligt nog open voor de Supercup”

KRC Genk heeft een aantal oefenmatches gespeeld ter voorbereiding op de Supercupmatch tegen Club Brugge. Volgens Genk-trainer John van den Brom zijn er nog wat punten die aandacht nodig hebben en zijn opstelling tegen de regerend kampioen is de coach nog niet uit. “We zijn nu een aantal dagen aan ’t trainen, maar alles ligt nog open voor de Supercup”, zegt de coach.

“Mooi om seizoen te beginnen”

Over een week begint ook de competitie alweer aan de eerste speelronde. De match tegen Club Brugge is volgens de Genk-coach een mooi begin van het seizoen. “De intensiteit is hoog en tot nader order haakt iedereen zijn wagonnetje aan. De drive is groot. Ik ben heel trots op ons parcours. Dit is een heel mooie basis om het nieuwe seizoen mee te beginnen. Ik ben blij met zo’n spelersgroep als deze. We hebben goesting in de Supercup en willen van deze momenten genieten”, aldus coach Van den Brom.

Statistieken

Club Brugge speelt als landskampioen de Belgische Supercup. Blauw-Zwart won deze prijs in het verleden ook het vaakst. In totaal hebben de Bruggenaren reeds vijftien van deze trofeeën in de prijzenkast staan. De Brugse ploeg was voor het laatst de primus in 2018 en een eerste maal in 1980.

KRC Genk gaat als bekerwinnaar deze Supercup bekampen. De ploeg van trainer Van den Brom versloeg Standard Luik in de finale (1-2). De Genkse ploeg mocht tweemaal eerder de Super Beker omhoog houden. De laatste keer was dat in 2019 en de eerste keer precies tien jaar geleden in 2011.

Head 2 Head

Voorbije mei streden de teams nog tegen elkaar voor het kampioenschap. De Genkies wisten eind mei op Jan Breydel nog te winnen met 1-2 en kregen goede hoop dat de titel nog niet vergeven was aan de Bruggenaren. Later bleek dat wel zo te zijn, dus Genk zal ongetwijfeld nog wat goed willen maken tegen de Brugse formatie.

Huidige vorm Club Brugge

Club Brugge heeft heel wat oefenmatches achter de rug. Het Griekse AEK Athene en Lokomotiva Zagreb werden verslagen met 2-1. Ook de match tegen Zulte Waregem werd met diezelfde cijfers overwonnen. Bij Beerschot werd het een gelijkspel 1-1 en KV Kortrijk wist zelfs met 0-1 te zegevieren van de regerend kampioen.

Huidige vorm KRC Genk

KRC Genk speelden een oefenmatch tegen het Nederlandse FC Groningen. In de Luminus Arena werd gelijkgespeeld met 1-1. KAS Eupen werd met 2-0 verslagen. De match tegen stadsgenoot Eendracht Termien werd zelfs met 1-8 gewonnen door de Genkies.

Lappenmand

Doelman Simon Mignolet kan zaterdag niet voor Club Brugge in actie komen. Mignolet blesseerde zijn knie voorafgaand aan de EK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Portugal. Het ziet ernaar uit dat de doelman ook aan de kant blijft wanneer Club op 25 juli de eerste competitiematch tegen Eupen speelt.

KRC Genk kan zaterdag niet rekenen op Kristian Thorstvedt. De Noor sukkelt met een knieblessure en mist mogelijk ook de start van de competitie.

Prognose

Onze verwachting is dat Club Brugge verdergaat met waar het gebleven is en weeral wint van Genk. Onze wedtip is 2-1 voor de Brugse ploeg. In onderstaand odd-overzicht vindt u een indicatie van de gemiddeld quoteringen voor de Belgische Supercup.

Quoteringen Club Brugge – KRC Genk

De Belgische wedkantoren hebben goesting in de Supercup en zetten de pre-match quoteringen ferm in! De hoogste beloning van deze match kunt u verwachten als Genk wint. Gemiddeld wordt er x 4.20 keer uw speelbedrag uitgekeerd als de Genkies zegevieren.

Een gelijkspel is bij de bookies x 3.90 keer uw speelbedrag waard. Voor een overwinning van Club Brugge wordt maximaal x 1.71 keer uw speelbedrag uitgekeerd. Dit zijn de pre-odds in het 1X2 spelsysteem. Ontdek via VoetbalGokken.be welke speelopties er nog meer zijn om in te zetten op de Belgische Super Beker.

De Super Beker Club Brugge – KRC Genk wordt gespeeld op zaterdag 17 juli om 20:45 uur op Jan Breydel te Brugge. Wie wint de eerste prijs van het nieuwe voetbalseizoen? Zet in op uw favoriet van deze match en scoor ferme beloningen via VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN