Wedden op Croky Cup: KAA Gent – Standard Luik

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
21 december 2021     0 REACTIES

In de Belgische beker komen KAA Gent en Standard Luik woensdagavond in actie. De teams treffen elkaar in de Ghelamco Arena te Gent. De kwartfinales van de Croky Cup gaan bepalen welke vier ploegen er straks de halve finales mogen spelen. Verwacht u dat KAA Gent daar bij zal zijn of voorspelt u dat we Standard Luik terug gaan zien.

Hein Vanhaezebrouck: “Het is altijd moeilijk tegen Standard”

Enkele weken terug speelde KAA Gent nog in eigen Ghelamco Arena tegen Standard Luik. De ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck had in deze Jupiler Pro League match geen kind aan de Luikse ploeg en versloeg Standaard met 3-1. Woensdag kan het opnieuw een echte topper worden voor KAA Gent dat ditmaal de Rouches treft in de kwartfinales van de Belgische beker, maar gerust is coach Vanhaezebrouck er nog niet op. “Het is altijd heel moeilijk tegen Standard”, blikt de coach van de Buffalo’s vooruit.

“Meeste thuismatchen gewonnen”

De T1 van AA Gent weet echter wel waar het alert op moet zijn als zijn team tegenover Standard Luik komt te staan. “Het is een ploeg die ervoor blijft gaan, daar gaan wij klaar voor moeten zijn”, zegt de coach. De ploeg van coach Vanhaezebrouck speelt in eigen huis en dat kan een groot voordeel zijn om de halve finales van de Croky Cup te halen. “We spelen thuis, we hebben de meeste thuismatchen gewonnen, maar het zijn altijd ‘close games’”, aldus Vanhaezebrouck.

Luka Elsner: “We moeten vechten voor behoud”

Standard Luik bevindt zich in zwaar weer. Het team van coach Luka Elsner zakt in de Belgische Pro League steeds lager in de tabel. Coach Elsner sprak voorbije week na de verloren match bij OH Leuven (2-1) dan ook harde woorden uit. “We moeten vechten voor behoud in de reguliere competitie. Dat is heel jammer en triest, maar wel de waarheid”, zegt de coach. Ondanks dat staan de Rouches wel in de kwartfinale van de Belgische beker. De focus moet dan ook snel naar de match in Gent. “We hebben een cruciale week voor de boeg”, aldus de coach van Standaard.

“AA Gent speelt hoog tempo”

Met een zege in Gent gaat Standard Luik naar de halve finales van de Croky Cup. Dat zou het seizoen nog wat rooskleuriger kunnen maken, maar coach Elsner weet dat woensdag overleven in Gent een zware dobber gaat worden. “Tegen ploegen als AA Gent die zo’n tempo ontwikkelen, hebben we het moeilijk. Dit is de top van België. Alleen door te blijven werken, worden we beter”, besluit de T1 van de Rouches.

Statistieken

Als KAA Gent of Standard Luik woensdag wint, kan in de halve finale onder andere KV Mechelen, KAS Eupen, RSC Anderlecht, KV Kortrijk, Club Brugge of OH Leuven treffen. KV Mechelen en KAS Eupen zijn woensdagavond de eerste twee ploegen die bekend gaan maken welk team we terugzien in de halve finale.

Head 2 Head

KAA Gent en Standard Luik speelden eind november nog tegen elkaar in de Ghelamco Arena. De Buffalo’s zegevierden met 3-1 van de Luikenaren. Standaard zegevierde begin 2019 voor de laatste keer in Gent. Het werd toen 1-2 voor de Rouches. Wel wisten de Luikenaren dit kalenderjaar op Sclessin tweemaal te zegevieren van de Buffalo’s. In april en mei werd bijkans twee keer gewonnen met 2-1.

Huidige vorm KAA Gent

Voor AA Gent is dit de eerste bekermatch tegen een Belgische Pro Leagueploeg. In de voorbije speelronde versloeg de ploeg uit Gent het Lommel SK met 0-2. Voorbije zaterdag werd er met 2-1 gezegevierd tegen Sint Truiden VV. In de Ghelamco Arena werd het 2-1. Een week eerder liet de ploeg van coach Vanhaezebrouck dure punten liggen bij KV Mechelen 4-3, maar inmiddels staat Gent wel op de vijfde plek van de Belgische competitie.

Huidige vorm Standard Luik

Zoals coach Elsner al vertelde, vecht Standard Luik met de twaalfde plaats in de Belgische competitie tegen de degradatiezone. De Luikenaren verloren voorbije zondag met 2-1 van OH Leuven. Wel wist het een week eerder nog knap te zegevieren bij Royal Antwerp FC. De ploeg van coach Elsner zegevierde ginds met 2-3.  In de Belgische beker versloeg Standard Luik het Beerschot VA met 2-0 op Sclessin. Daar was wel extra tijd voor nodig.

Lappenmand

Gent-coach Vanhaezebrouck heeft voor de bekermatch tegen Standard Luik al zijn kernspelers beschikbaar.

Standard Luik komt waarschijnlijk zonder Gojko Cimirot, Nicolas Gavory, Daouda Peeters, Denis Mihai Dragus en Abdoul Tapsoba naar Gent toe.

Prognose

En dan de prognose voor KAA Gent – Standard Luik. Onze wedtip is een zege van Gent: 2-0. Wat is uw voorspelling voor dit duel in de Ghelamco Arena?

Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor u gereed hebben staan voor deze kwartfinale in de Belgische Cup.

Quoteringen KAA Gent – Standard Luik

Voor ferme pre-odds zit u goed bij de match van KAA Gent – Standard Luik. De bookmakers keren de hoogste odd van deze match uit als de Luikenaren komen zegevieren. U kunt maximaal x 5.05 keer uw speelbedrag scoren als de Rouches winnen.

Wordt het een gelijkspel binnen de reguliere speeltijd? Dan zijn de bookies bereid om in het 1×2 spelsysteem maximaal x 4.10 keer uw speelbedrag terug te keren. Een overwinning van AA Gent is goed voor een maximum beloning van x 1.56 keer uw speelbedrag.

De Belgische Beker match KAA Gent – Standard Luik wordt gespeeld op woensdag 22 december om 20:30 uur in de Ghelamco Arena. Doet u ook een voorspelling bij de Belgische wedkantoren via VoetbalGokken.be? Dan speelt u mee via de betrouwbaarste bookmakers en speelt u op zeker voor straffe quoteringen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN