Strijd om bekerfinale Zulte Waregem tegen Club Brugge

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 februari 2020     3 REACTIES

Deze week worden de halve finales van de Belgische beker gespeeld. KV Kortrijk speelt donderdagavond thuis tegen Royal Antwerp, maar de bekerweek begint met een wedstrijd op woensdagavond. Zulte Waregem ontmoet Club Brugge in het Regenboogstadion. De heenwedstrijd werd met 1-1 een gelijkspel en in Waregem moet dan bepaald worden wie er door mag naar de finale. Denkt u het vooraf goed te kunnen voorspellen? Aarzel dan niet langer en speel mee via uw favoriete bookmaker op de halve finale van de Belgische Cup.

Franky Dury: “We zijn nog nergens”

Bij Zulte Waregem loopt de druk hoog op. Voor de ploeg van trainer Franky Dury is de tijd krap om in de Jupiler Pro League de PO1 te halen. Via een finaleplek in de beker wil Dury het seizoen nog glans geven. “We zijn nog nergens”, citeert Dury in Het Nieuwsblad na de draw in de heenwedstrijd. “We hebben nog steeds een lange weg af te leggen. Bovendien: stel dat we eruit gaan in de beker”, overziet Dury een eventueel doemscenario voor Essevee.

Zulte Waregem wint de wedstrijd
6.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
5.00
Club Brugge wint de wedstrijd
1.36

“Club Brugge is als een machine”

Dury is wel fier over de heenwedstrijd en verwacht terug in eigen stadion een goed resultaat te halen. “Mijn groep heeft ginds hard gewerkt voor dit resultaat. Kijk, het is geen cadeau als je thuis moet spelen. Dit is een machine en zelfs als die niet draait, heeft Club nog altijd een automatische piloot, genaamd Hans Vanaken”, waarschuwt Dury zijn ploeg voor de sterkhouder van de Bruggenaren.

Jelle Vossen: “Een mooi verhaal schrijven”

Jelle Vossen maakte voorbije winter de overstap van Club Brugge naar Zulte Waregem. De voormalige Rode Duivel greep tegen Waasland-Beveren zijn kans om waardevol te zijn voor Dury. Vossen scoorde en dat gaf hem volgens zeggen vertrouwen. “Dat is lang geleden”, zegt Vossen die van Clement maar weinig speelminuten kreeg. De halve finale van woensdagavond wordt dan ook een bijzondere voor Vossen. “Ik wil niet over Club Brugge praten.  Zulte Waregem is een ploeg die nog op twee fronten actief is, dat spreekt mij aan. We kunnen samen een heel mooi verhaal schrijven”, aldus de 30-jarige Vossen die een contract tot midden 2024 bij Essevee tekende.

Philippe Clement: “Met gedachten al langer bij woensdag”

Club Brugge speelde zondag een zware thuismatch tegen Royal Antwerp (1-0) en moet woensdag weer aan de bak voor een plek in de finale van de Belgische beker. “Ik zit met mijn gedachten al bij woensdag, want ik wil die bekerfinale halen”, zei Club-trainer Philippe Clement na afloop van de match tegen Antwerp.

“Waregem is moeilijke uitmatch”

De coach van de Brugse ploeg verwacht geen gemakkelijke verplaatsing. Zeker niet omdat Zulte Waregem op Jan Breydel niet te breken was. “Waregem is altijd een moeilijke uitwedstrijd. Ik ben sterk met deze wedstrijd bezig. We moeten nu hard blijven werken om de finale te kunnen halen”, aldus Clement die met een finale plaats KV Kortrijk of Royal Antwerp zal treffen.

Statistieken

De heenwedstrijd op Jan Breydel werd een gelijkspel 1-1 en daarmee zijn de kaarten voor de finale nog verre van geschud. In Brugge was het Club die de voorsprong op Essevee pakte doordat Mats Rits in minuut 54 van de wedstrijd wist te scoren. Zes minuten later kwam het tegengoal van Zulte al. Aanvaller van Saido Berahino raakte het net van Simon Mignolet met zijn schot en daarmee werd het resultaat van de heenwedstrijd een feit.

Head 2 Head

Als we terugkijken naar de onderlinge ontmoetingen tussen Zulte Waregem en Club Brugge dan zal Essevee het benauwd krijgen voor het treffen met de Bruggenaren in het Regenboogstadion. De ploeg van Dury won voor het laatst in 2015 van Zwart-blauw (2-0), maar dit was een competitiewedstrijd. In 2017 speelden de teams ook tegen elkaar in de beker. In november van dat jaar werd Zulte uit de beker geknikkerd door de Bruggenaren al moest daar wel een verlenging van de wedstrijd aan te pas komen. Het werd 2-2 in de reguliere speeltijd. Dankzij de treffer van Emmanuel Dennis in de 106ste minuut bekerde Club door.

Huidige vorm Zulte Waregem

Zulte Waregem wist zich flink te motiveren voor de terugwedstrijd tegen Club Brugge. In de Jupiler Pro League werd Waasland-Beveren met 5-0 verslagen in het Regenboogstadion van Essevee. Dit was ook hard nodig, want Zulte wist dit jaar nog niet te zegevieren. Midden december voorbije jaar won Zulte voor het laatst en dat is al een ruime tijd geleden.

Huidige vorm Club Brugge

Ook Club Brugge zegevierden voorbije weekend in eigen stadion. Royal Antwerp kwam op bezoek en de ploeg van Clement wist met een enkele doelpunt de overwinning te verzilveren. Het schot kwam van Hans Vanaken die pas in de slot van de match werd gemaakt (1-0). Ook de Bruggenaren hadden deze overwinning nodig. Begin van dit jaar werd er nog gewonnen van RSC Anderlecht (1-2), maar de drie matches daarna werden omgezet in een gelijkspel. Daaronder valt dan ook de bekerwedstrijd tegen Zulte Waregem.

Lappenmand

Voor de terugwedstrijd tegen Club Brugge kan Dury geen beroep doen op Olivier Deschacht en Ewoud Pletinckx. De eerste speler is geschorst voor de match tegen Club en Pletinckx kampt met een hamstringblessure.

Bij Club Brugge is David Okereke de speler die kamt met een blessure. De Nigeriaanse aanvaller miste voorbije weekend al de wedstrijd tegen Royal Antwerp en ook de bekerwedstrijd in Waregem komt waarschijnlijk te vroeg.

Prognose

Wij gaan in onze prognostiek mee met de voorspellingen van de bookmakers. Wij denken dat we Club Brugge gaan terugzien in de finale. De overwinning op Zulte zal niet echter overweldigend zijn. Wij verwachten een voorzichtige 1-2 zege van Clement en zijn mannen. Wilt u een andere voorspelling bij de bookmakers achterlaten? Check dan onderstaand odds overzicht, vul uw prognose in en sla toe op het juiste moment voor de hoogste odds!

Quoteringen Zulte Waregem – Club Brugge

De Belgische bookmakers hebben de quoteringen voor deze beslissende wedstrijd zeer straf ingedeeld. De bookies verwachten dat Club Brugge de meeste kans maakt op een finaleticket. Een zege van Brugge levert u als speler x 1.36 keer de inleg op. Stijgt Zulte Waregem boven de verwachting van de bookies uit, en gaat de ploeg van Dury naar de finale? Dan wordt elke ingelegde euro op een overwinning van Essevee x 6.00 keer meer waard. Een gelijkspel binnen de reguliere speeltijd betekent verlenging en x 5.00 keer uw inleg.

De terugwedstrijd van de Belgische beker Zulte Waregem – Club Brugge wordt gespeeld op woensdag 5 februari om 20:45 uur in het Regenboogstadion te Waregem. Welke ploeg gaat er naar de finale en welk team moet troosteloos toekijken? Speel vandaag nog mee met deze halve finalematch uit het Belgische bekertoernooi 2019/2020!


Reacties

casinoking
5 februari 2020

Clement zal geen genoegen nemen als Club niet naar de finale gaat. Het worden op zeker dat de Bruggenaren zegevieren

4 jaar geleden

weddens...
6 februari 2020

Het was op het nippertje, maar verdiende er toch nog wat aan ;)

4 jaar geleden

belga
6 februari 2020

Knap dat Essevee het nog zo lang volhield, maar het was gewoon logisch dat Club het zou worden.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN