RSC Anderlecht vs. KRC Genk in halve finale Croky Cup

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
11 maart 2021     3 REACTIES

Dit weekeinde worden de halve finales van de Croky Cup gespeeld. Deze zaterdag strijden KAS Eupen en Standard Luik al om een plekje in de finale. Zondag gaan RSC Anderlecht en KRC Gen onderling uitvechten welke club zich finalist mag noemen. De Belgische wedkantoren bekronen de match met torenhoge odds. Wordt het Anderlecht of toch Genk die doorstoot naar de eindstrijd?

Vincent Kompany: “We zijn klaar voor halve finale”

Winnen is voor RSC Anderlecht dit seizoen niet evident, maar de club kan er wat meer glans aan geven door de finale van de Croky Cup te bereiken. Coach Vincent Kompany kijkt uit naar de halve finale in het Lotto Park Stadion tegen KRC Genk. “We zijn er klaar voor en hebben zin in de strijd”, aldus Kompany. “We hebben goesting om ons te meten met een ploeg die heel veel kwaliteiten heeft. We zullen goed moeten zijn om tegen Genk te winnen.”

Anderlecht wint de wedstrijd
2.41
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.25
KRC Genk wint de wedstrijd
2.41

“Negentig minuten die drive tonen”

Met KRC Genk treft de ploeg van coach Kompany op papier misschien wel de sterkste tegenstander van de halve finalisten. Volgens de T1 van RSCA maakt dat niets uit. “Of ik een moeilijke match verwacht? Zijn er al makkelijke geweest dan?”, zegt de trainer van Paars-wit. “Als wij de basisprincipes begrijpen, dan zijn we een goeie ploeg. Met onze intensiteit maken we het lastig voor de tegenstanders. Wij moeten zondag tegen Genk negentig minuten die drive tonen”, aldus Kompany aan het zijn van zijn relaas.

John van den Brom: “Ik had graag thuis tegen Anderlecht gespeeld”

Het maakte KRC Genk coach John van den Brom niet uit welke tegenstander zijn team zal treffen in de halve finales, maar had wel graag thuis gespeeld. “Ik had geen favoriete tegenstander. De enige voorkeur die ik had, was een thuiswedstrijd. Omdat we in ons eigen stadion een geweldige grasmat hebben. Oké, die wens is niet uitgekomen. Maar in Anderlecht zullen we ook op een uitstekend veld kunnen voetballen”, zegt de kritische coach Van den Brom in zijn bespiegeling vooraf.

“Derde keer goeie keer”

De vorige twee matches van dit seizoen verloor Genk van Anderlecht, maar dat zegt volgens Van den Brom niets over de halve bekerfinale van zondag. “In Nederland zeggen ze: drie keer is scheepsrecht. Jullie zeggen: derde keer goeie keer. Daar houd ik me aan vast”, belooft Van den Brom tot besluit.

Statistieken

In de kwartfinales schakelde RSCA in eigen huis Cercle Brugge met 1-0 uit in de beker. Eerder werden Union (0-5) en RFC Liege (0-2) al gepasseerd door de ploeg van coach Kompany.

KRC Genk moest het in de kwartfinales opnemen tegen KV Mechelen. De ploeg van coach Van den Brom zegevierde met 4-1. In de zestiende finales won Genk nipt van Sint-Truiden VV met 1-0. De eerste bekermatch tegen Thes Sport werd met 0-5 afgerond.

Head 2 Head

In de Belgische beker speelden Anderlecht en Genk voor het laatst tegen elkaar in maart 2013. Dit was toen ook voor de halve finale en Anderlecht won toen na een penalty-reeks van Genk. Dat is inmiddels al acht jaar geleden. De meest recente match in het Lotto Park Stadion tussen RSCA en de Genkies is de match van 11 december voorbije jaar. In de Pro League won Paars-wit met 1-0 van Genk.

Huidige vorm RSC Anderlecht

RSC Anderlecht staat in de Pro League op de vijfde plek en speelde voorbije weekeinde thuis tegen KV Mechelen. De ploeg van coach Kompany wist niet te zegevieren van de bezoekers uit Mechelen. Er werd gelijkgespeeld met 1-1. Eind februari won RSCA op verplaatsing bij Standard Luik met 1-3.

Huidige vorm KRC Genk

In de Pro League staat KRC Genk op de derde plek. De ploeg van coach Van den Brom nam het voorbije weekeinde op tegen Cercle Brugge. In de Luminus Arena zegevierde de Genkies met 2-0 van de Brugse ploeg. Een match eerder werd er ook van Royal Charleroi Sporting gewonnen met 1-2 door de ploeg uit Genk.

Lappenmand

Anderlecht-coach Kompany kan zondag nog geen beroep doen op Hendrik Van Crombrugge. De doelman is herstellende van een rugblessure en wordt begin april terugverwacht. Ook Hannes Delcroix is er zondag niet bij. De verdediger van RSCA herstelt van een knieoperatie.

Bij Genk zijn er geen blessure- of ziektemeldingen bekend op het moment van schrijven. Coach Van den Brom kan zondag dus over een fitte selectie beschikken.

Prognose

Beide teams zijn in staat de finale te halen, maar onze verwachting is dat Genk zondagmiddag net even iets sterker zal zijn dan Anderlecht. Onze wedtip is 1-2 voor de Genkies. Onderstaand odd-overzicht geeft u alvast een indicatie van de strafste odds.

Quoteringen RSC Anderlecht – KRC Genk

De pre-odds zijn niet aan te slepen voor de halve bekermatch tussen Anderlecht en Genk. De hoogste odd van deze match x 3.25 keer uw inleg wordt door de Belgische wedkantoren uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Lotto Park.

Nog een straffe odd staat er voor u gereed bij een overwinning en finaleplek voor de Genkies. Gemiddeld keren de bookies x 2.41 keer uw inleg uit als Genk wint. Gaat Anderlecht door naar de finale? De quotering voor een zege van RSCA staat op x 2.41 keer uw speelbedrag ingedeeld.

De halve bekerfinale van de Croky Cup RSC Anderlecht – KRC Genk wordt gespeeld op zondag 14 maart om 20:45 uur in het Lotto Park Stadion te Brussel. Ga naar de bookmakerspagina van VoetbalGokken.be en selecteer de bookmaker waarbij u uw voorspelling wilt achterlaten voor de strafste odds en de beste deals op deze Belgische bekermatch!


Reacties

bobgok
12 maart 2021

Anderlecht - Standard Luik wordt de bekerfinale van dit seizoen.

3 jaar geleden

mignole...
15 maart 2021

Dat komt hard aan bij Anderlecht, maar Genk heeft het verdiend.

3 jaar geleden

kampioe...
16 maart 2021

Geweldig straffe odds. De bekerfinale terug scoren

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN