KV Kortrijk en Royal Antwerp knokken om bekerfinale

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 februari 2020     3 REACTIES

Midweeks worden de returnmatches in de halve eindstrijd van het Belgische bekertoernooi gespeeld. Zulte Waregem speelde deze woensdag tegen Club Brugge en de andere halve finale vindt donderdagavond plaats als KV Kortrijk en Royal Antwerp onderling gaan uitmaken wie de tweede finalist van dit voetbalseizoen gaat worden. De Belgische wedkantoren verwacht een straffe bekerstrijd in het Guldenspoorstadion. Wat verwacht u?

Yves Vanderhaeghe: “Op papier is Antwerp favoriet”

Met KV Kortrijk schopt trainer Yves Vanderhaeghe het ver in de Belgische beker. Zijn team werd al meerdere keren als underdog gezien, maar in Kortrijk zijn ze hoopvol. “Hier leeft de hoop op een finaleplaats”, zegt Vanderhaeghe die vindt dat zijn ploeg de finaleplek verdient. “Wat maar niet lukt in de competitie, gaat wel in de beker. We zijn een bekerploeg. In de beker zijn er verrassingen. Waarom zouden wij niet voor de verrassing kunnen zorgen tegen Antwerp? Op papier is Antwerp favoriet, maar ik verwacht wat meer overtuiging bij mijn spelers en de wil om zich pijn te doen. Dan is alles mogelijk”, reageerde de trainer bij Sporza.

KV Kortrijk wint de wedstrijd
3.40
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.50
Royal Antwerp wint de wedstrijd
1.95

“Kans om een prijs winnen”

Ook voor Vanderhaeghe zou het een mooi moment zijn als zijn ploeg de bekerfinale wint. “Ik heb de beker nog nooit gewonnen en dat is toch een gemis. Aan mijn muur hangt een kartonnen beker die ik gekregen heb van mijn zus toen ik met Oostende de finale in 2017 speelde. Die kartonnen versie zou ik graag eens vervangen. KVK heeft nog geen prijs gewonnen. Als je de kans hebt, is dat uniek”, aldus de coach van Kortrijk.

László Bölöni: “In Kortrijk situatie proberen te keren”

Ook trainer László Bölöni is met zijn Royal Antwerp dicht bij een finaleplaats. De Roemeen verwacht dan ook uiterste inspanning van zijn team om KVK uit de beker te knikkeren. “Het wordt een echte cupmatch, met veel kansen en veel risico’s. We zullen zien wat de terugmatch ons brengt. In Kortrijk moeten we proberen om de situatie om te keren”, aldus Bölöni.

“Maken ons op voor extreem moeilijk duel”

De trainer van de Antwerpse ploeg weet dat het KVK in de Jupiler Pro League niet gemakkelijk afgaat, maar in de beker dendert de ploeg van Vanderhaeghe gewoon door. “Ze kennen inderdaad hoogtes en laagtes. Maar alle druk ligt bij ons, daar kunnen zij misschien van profiteren”, vertelt Bölöni aan Het Nieuwsblad. “Ik denk dat ze hun sterke punten zullen uitspelen: de stilstaande fases en hun snelheid op de tegenaanval. Ik maak me op voor een extreem moeilijk duel”, zo besluit Bölöni.

Statistieken

Er moet donderdag door beide teams nog hard gewerkt worden om in de bekerfinale te geraken. Met het gelijkspel in de heenwedstrijd (1-1) heeft zowel Kortrijk als Antwerp nog niets in handen.

In het Bosuil Stadion te Antwerp scoorde de ploeg van Vanderhaeghe als eerste. Jovan Stojanovic trof in de 69ste minuut raak voor Kortrijk. Lange tijd leek Antwerp daar geen antwoord op te kunnen geven, maar in de 82ste minuut kwam daar dan toch het verlossende schot voor The Great Old doordat Dieumerci Mbokani het net wist te vinden.

Head 2 Head

Royal Antwerp herbergt geen goede herinneringen aan de laatste bezoekjes die het bracht aan het Kortrijkse Guldensporen Stadion. De laatste twee keren dat de teams in Kortrijk speelden was in de Jupiler Pro League. Achtereenvolgens waren De Kerels de baas over hun gast uit Antwerp: 4-0 en 2-0. In 2017 lootten de ploegen zich al vroeg in het seizoen. The Great Old werd in september van dat jaar al uit het bekertoernooi geknikkerd door Kortrijk dat met 4-2 vol overtuiging won.

Huidige vorm KV Kortrijk

Vanderhaeghe en zijn mannen gingen met drie zeges op een rij de winterstop in, maar begonnen 2020 een pak minder proper. De eerste match van het jaar werd verloren van Sint-Truiden (2-0) toen kwam de bekerwedstrijd tegen Royal Antwerp (1-1) en dat weekeinde erna kwam Club Brugge op bezoek (2-2). Voorbije weekeinde werd er dan wel weer gewonnen. Standard Luik werd in het Guldensporen Stadion aan de zegekar geknoopt (3-1).

Huidige vorm Royal Antwerp

Royal Antwerp ging voorbije weekeinde een bezoek nemen bij de koploper van de Jupiler Pro League. Club Brugge was met 1-0 te sterk voor de ploeg van Bölöni. Daarmee kwam ook een einde aan de lange reeks ongeslagen wedstrijden die Royal Antwerp al vanaf begin november vorig jaar opbouwde. Toen werd er nog verloren van Excelsior Moeskroen (3-1). Van de dertien wedstrijden die volgenden, won The Great Old er negen en werden er vier een gelijkspel.

Lappenmand

Bij KVK nog geen Brendan Hines-Ike op het veld als Royal Antwerp donderdag komt. De verdediger kampt met een spierblessure en is waarschijnlijk niet op tijd fit. Dit geldt ook voor verdediger Lucas Rougeaux en middenvelder Tyron Ivanof (knieblessure). Dan dreigt er nog een schorsing voor Hannes van der Bruggen, Imoh Ezekiel en Petar Golubovic.

Bij Royal Antwerp reist verdediger Matheus (beenblessure) niet mee naar Kortrijk. Daniel Opare kampt met een buitenbandscheuring in de knie en blijft ook thuis. Ook het goudhaantje uit de heenmatch Dieumerci Mbokani mag toekijken hoe zijn team het doet bij KVK. De centrumspits is geschorst voor deze match. Wesley Hoedt moet oppassen niet in ditzelfde vaarwater terecht te komen als Mbokani, Hoedt steeds namelijk op scherp.

Prognose

Wij verwachten dat KV Kortrijk deze match gaat winnen. Waarom KVK? Gezien hoe ze een vuist winsten te maken in Antwerp en voorbije weekend behoorlijk wat zelfvertrouwen hebben getankt, denken wij dat Vanderhaeghe weleens aan het langste eind kan trekken. Mee eens of juist niet? Speel mee en zet uw voorspelling vandaag alvast op scherp.

Quoteringen KV Kortrijk – Royal Antwerp

De Belgische wedkantoren voeren de spanning rondom deze halve finale nog even wat extra op. De quoteringen zijn speciaal voor u hoog ingeschaald. De hoogste beloning x 3.50 keer de inleg kunt u verwachten als het ook in het Guldensporen Stadion een gelijkspel wordt. Gaat u voor een zege van Kortrijk dan staat er met x 3.40 keer de inleg een gelijkwaardige odd voor u genoteerd. Denkt u dat Bölöni met zijn team aan het langste eind trekt? Zet dan in op een overwinning van Royal Antwerp en ontvang uw inleg x 1.95 keer terug als The Great Old doorstoot naar de finale.

De halve bekerfinale KV Kortrijk – Royal Antwerp wordt gespeeld op donderdag 6 februari om 20:45 uur in het Guldensporen Stadion te Kortrijk. Doe mee via VoetbalGokken.be op deze spannende match en voorspel welk team er doorgaat naar de finale.


Reacties

sporza
6 februari 2020

Dat wordt Royal Antwerp!

4 jaar geleden

thegambler
6 februari 2020

Gokje gedaan op KVK. Straffe odd ;)

4 jaar geleden

belga
6 februari 2020

Dit wordt een gelijkspel 2-2!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN